Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Majdina82 urcite vedet dej. Budem rady za kazdou dobrou zprávu. Urcite to uz priste bude dobre ![]()
@Majdina82 moc me to mrzi
Preju moc moc aby se brzy postestilo a mela jsi zdrave miminko v naruci
Davej na sebe pozor a brzy se tesime na pozitivni zpravu ![]()
Holky berete některá utrogestan? Já jsem si ho vzala včera večer poprvé a šíleně jsme se motala, ale jak fakt jak opilá. A v noci mě hrozně bolela hlava.To mám brát 1 ráno a 2 večer. A ten ranní jsem se neodvážila si vzít protože musim řídit..
@Ivana 85 ja zavadela 6 denne a klid, v tehu se pry nedoporuxuje polykat, rikal mi to dr., pry ti pak je zle prave, tim ze to spodem nejde pres zazivaci trakt, tak to nemelo na me zadne ucinky ![]()
@Ivana 85 já ho mám ale doktorka radila, že ho mám raději zavádět. ![]()
Ahoj holky, mam takový dotaz-ještě jsem nebyla u doktora, volala jsem mu že mam pozitivní test a dělala jsem ten digitální a ten mi ukázal 2-3 týdny od početí, mam přijít za 14 dní..o miminko jsme se snažili dlouho a nechci nic pokazit, už mam jednu holčičku ( 5 let) ale s bývalým manželem. Ale k věci,
moje práce je roznášení letáků, nejsou ty letáky zrovna lehké a bojím se abych o mimi nepřišla…
Myslíte že zatim je můžu roznášet? Co jen za sebe najdu náhradu tak skončím ale nejde to ze dne na den ![]()
@Laura37 ahoj.Ja jsem pracovala na poste a roznasela jsem postu a k tomu i letaky.Taky to bylo obcas dooost tezke. Jeste jsem teda navic k tomu i vozila po jedne dedine baliky. Delala jsem to zhruba do 7 tydne. Pak jsem sla na neschopenku.Jsme zatim s mimcem v poradku. Asi kdyz to budes jeste chvilku delat, tak to nevadi, ale moc dlouho bych to nedelala.
Děkuji
Mam hrozný strach aby bylo vše ok..a uý aby byla kontrola u dr. za mnou, aby mi řekl že je vše v pořádku
@Laura37 - já v práci tahám krabice 7-15kg a dr. mě okamžitě po potvrzení těhu poslala na neschopenku.
Ahoj holky:-) potřebuju trochu radu, jsem teď 9 tt, na poslední kontrole před 14 dni vše ok. Ale teď k věci. Nešpiním, nekrvácím, ale poslední 3 dny mě pobolívá bříško jakoby táhnoucí bolest, ale bolí to když chodím a i když sedím, někdy je to tak nepříjemné, že se musím chytat za břicho. Když to jde tak si lehnu a po nějaké době to přejde, hold ale v práci si lehnout nemůžu. Jakoby ta bolest přecházela i do konečníku
. Zvažuju, že v pondělí zajdu k dr. ikdyž do další plánované kontroly mám ještě asi 3 týdny. Myslíte, že to je normální? Nebo prostě já panikařím? Navíc máme jet na hodně náročný výlet, tak nevím jestli ho mám odříct. ![]()
@krasnyden s výletem nevim jak poradit, ale tyhle bolesti mám přesně taky, na kontrole jsem byla v pátek a všechno bylo v pořádku, tak doufám že i nadále je
@Ivana 85 No já mám právě strach, že když budu celý den na nohách na tom výletě (lození po památkách) tak, že mě to bude bolet víc a víc a že bych si mohla i ublížit. A jelikož jedeme se zájezdem, tak se na mě moc čekat nebude. Ale asi od toho upustím a budu raději doma a v klidu si lehnu, když budu potřebovat. Někdy mě ta bolest děsí, je to jakoby po bocích v podbřišku a někde uvnitř, no těžko popisovat:-) ale děkuju za uklidnění
@krasnyden to by mohlo být tvrdnutí dělohy, vlastně se tím trénuje na porod, pokud je to tak 10× do hodiny při pohybu, tak je to v normě. Jě to měla od 16tt do porodu. Bere se magnesium, i na předpis dr. Ale moc to teda nezmírňuje. Já lítala po horách (Krkonoše, Alpy před nástupem na mateřskou) i s tvrdnutím ale měla jsem své tempo, ploužila jsem se. Pokud by to bylo silnější tak ti na to můžou dát neschopenku, protože se i může zkracovat čípek.
Ahoj holky,
já jsem dnes 5tt, přesně 4+5. Od čtvrtka vím, že mám //
Ale k dr. bych chtěla spíš nějak v půlce května, možná i později. Asi v té půlce, dýl to asi nevydržím ![]()
Ehm, co sex v těhu? ![]()
@krasnyden mě šíleně bolí záda už skoro týden, nepomáhá nic
bolí to i po probuzení
a břicho taky táhne a pne
taky doufám, že je vše OK, jdu až 12.5.
tak doufám, že je vše dobré
přemýšlím, pokud mě budou bolet dál, tak si dám asi PN, sedět 9 hodin v práci, to asi s těma zádama nedám
…jinak nwm co budu dělat až budu taky mít pupek, teď jsem taky v 9.týdnu