5 let a období vzdoru?

2230
21.8.13 16:00

5 let a období vzdoru?

Obdobím vzdoru kolem dvou let jsme si prošly, ale mám pocit že se nám vrátilo ale mnohem horší- během posledních 14ti dnů se strašně změnila, neposlechne, je drzá a má záchvaty vzteku. chvílema mám pocit že to nezvládám, je tu někdo kdo má podobné zkušenosti? přešlo to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8283
21.8.13 16:01

Já je nám přesně 5 let teda bude za pár dní, kolikrát ho nepoznávám ale určitě to přejde, teda aspon v to doufám, snad až se po prázdninách vrátí do školky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.8.13 16:01

Je to normální, ano, přejde to… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
21.8.13 16:03

Ano, my máme zkušenost. Je to tzv malá (nebo první) puberta. U nás se to drží už 2. rok, ale už s tím dokážem líp bojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
21.8.13 16:08
@hkac píše:
Ano, my máme zkušenost. Je to tzv malá (nebo první) puberta. U nás se to drží už 2. rok, ale už s tím dokážem líp bojovat.

to potěš teda :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.8.13 16:13

Říkám tomu školkovská puberta :pankac: občas taky takové projevy doma máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
21.8.13 16:19

Je to prvni puberta, taky to mám doma. A k tomu 14letého puboše. Jestli tohle dám, tak už vše :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
21.8.13 17:12

@Petruše80 to musi bejt taky na palici - ja mam 5letyho-taky prvni puberta a do toho skoro 3-letou a ta je zas v obdobi vzdoru :lol: takze si obcas rikam, ze je to fakt nekdy na provaz :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
21.8.13 17:29
@Lucyje83 píše:
@Petruše80 to musi bejt taky na palici - ja mam 5letyho-taky prvni puberta a do toho skoro 3-letou a ta je zas v obdobi vzdoru :lol: takze si obcas rikam, ze je to fakt nekdy na provaz :lol: :lol:

To mi povídej:-))),ještě jsem zapoměla na 12letou dceru.Ta je za oba 8o. Až odrostou a budou samostatní, čekám na hradě diplom:-)))). :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
21.8.13 18:34
@spiky01 píše:
Obdobím vzdoru kolem dvou let jsme si prošly, ale mám pocit že se nám vrátilo ale mnohem horší- během posledních 14ti dnů se strašně změnila, neposlechne, je drzá a má záchvaty vzteku. chvílema mám pocit že to nezvládám, je tu někdo kdo má podobné zkušenosti? přešlo to?

U mého syna něco podobného trva uz pul roku, je mu 5,5 :roll: Taky se zmenil tehda jak mavnutim kouzelného proutku, do te doby byl zlate dite. Cekam, az to skonci…jinak me picne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
21.8.13 21:10

Myslím, že u nás přešlo plynule období prvního vzdoru do první puberty a trochu se děsím, že stejně plynuje přejde až do puberty druhé :zed: To už budu nejspíš někde viset… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
21.8.13 21:54

Dcera ma 5.5 a uz rok a pul to je s ni mazec:-(do toho se vzteka maly(2.5)a ja kolikrat brecim do polstare, kdo mi ji vymenil..vztekla, lakoma, drza, cokoliv se ji rekne, je rev, skace a jeci, kdyz neni po jejim a je ji uplne fuk, jestli je doma nebo mezi lidma:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
22.8.13 13:24

A cp pomáhá? když se vztekala v období vzdoru tak stačila jednou studená sprcha a byl od tý doby pokoj. ale teď mi přijde že nepomáhá nic, má chvíle kdy je zlatá, pak ji ale rupne v kouli a je hrozně zlá, kope do ségry, po nás se ohání pěstí a o odmlouvání nemluvě-kdyby ji bylo o 5 víc a vypustila něco takovýho z tlamy tak má druhou o zeď, teď se snažim vysvětlovat že tohle si k dospělím nesmí dovolit, postupně vysvětluju důraznějia durazněji. ale je to jako házet hrách an zeď :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
25.8.13 14:54

Ahojky, taky se přidávám do klubu, mám teda 4,5 letýho syna, ale už to trvá tak dobře 4 měsíce, kdy je zlatej, hodnej a během sekundy se otočí o 180st., urazí se kvůli všemu, kolikrát ani nevím kvůli čemu to je, párkrát zkusil do mě kopnout nebo bouhnout pěstí, to ji ale hned chytil zpátky!!! je drzej, zlej na naše pejsky (čivavy)-dělá jim vyloženě naschvály, k tomu máme 4měsíční holčičku, tak na tu je zatím hodnej, ale občas jí mává prsty před očima až se bojím, že jí píchne do oka, takže o samotě jí s ním vůbec nenechávám…achjo, taky kolikrát brečím a ne jen do polštáře, protože je to fakt vysilující…člověk se mu chce věnovat, ale tolik času teď není kvůli mimču..už aby šel zase do školky a nějak se vyblbnul. Mám kolikrát pocit, že nedělám nic jinýho než jen řvu a řvu a řvu, až mi manžel říká, že jsem jak furie, ale tak ať si to zkusí s ním být nonstop, myslím si, že po 2 hodinách by ho měl plný zuby, ovšem ode mě se očekává mít uklizeno, uvařeno, děti vychovaný a večer být přítulná a plná energie :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
26.8.13 19:38

@guesssgirl jj,taky si občas vyslechnu cosi o furii… ale u nás zabrala moje částečná rezignace- když zlobila, v klidu jsme ji několikrát zopakovala ať toho nechá, pak ji ignorovala. načež zásah provedl manžel. od té doby už furie nejsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí