Nervy na pochodu z výchovy

Anonymní
19.8.13 09:18

nervy na pochodu

Ahoj, prosím vás, cítíte se někdo podobně? Mám dvě děti, obě zatím doma. Batole je ještě docela v pohodě, samozřejmě si sem tam zakřičí, vzteká se, ale je to únosné. Ale starší dítě jen hopsá, dupe, křičí, skáče po gauči, neposlouchá, u jídla nevydrží minutu sedět bez kopání nebo jiné aktivity. Snažím se ho vychovávat domluvou, vyvztekáním se v pokoji,…, nic nemá pořádný efekt. A právě proto, že jsem s dětmi často sama a vychovávám téměř jen já, tak mě starší dítě nechce, chce jen tatínka, protože tatínek přijede a je ten hodný. Píši spíš proto, že se poslední dobou už na nic netěším, nemám z ničeho radost. Závidím každému, kdo má třeba jen dopoledne v absolutním klidu pro sebe. Dokonce mám pocit, že se mi to starší dítě vzdaluje a je mi z toho do breku. Jestli jsou mezi vámi čtenářkami a čtenáři rodiče, co mají dítě s ADHD, prosím vás, jsem schopná já sama rozpoznat příznaky? Jak se mám uvolnit a začít se zase radovat i z maličkostí? Naše babičky měly víc dětí a méně vymožeností v domácnosti, nestěžovaly si. Stydím se, ale mám nervy na pochodu. :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
19.8.13 09:26

Co nejaka moznost hlidani a vypadnuti ze stereotypu. I za cenu placeneho hlidani. Uz o tom taky dost uvazuju :think:
Jak jsou deti velke?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
19.8.13 09:28

Ahoj taky mám uskákané dítě které nemá snahu poslouchat a dělá naschvály, ale za 14 dní nastupuje zpět do školky tak se těším, je to moje zlato ale nervy mi drásá na 100%, neporadím ale chápu. Leda vyrazit někam ven, co nejvíc, my jsme hodně času na zahradě a tam je to pohoda. Kolik je staršímu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
19.8.13 09:31

Ahoj,
mám obavu, že se prostě starší nudí a vyžaduje tvoji pozornost. A tatínek je vzácný všem dětem, protože ho vidí jen chvíli denně. Děti měli tohle období taky, jen zlobili a řvali, dělali bordel a já z nich šílela a fakt na ně neměla sílu. Zlomilo se to nástupem do školky, kde měli pořádně smysluplné vyžití a hezky se vydováděli. Pak jsem jim byla vzácná i já a navzájem jsme se na sebe těšili. Neboj, ono bude zase líp.
A možná by nebylo od věci si o víkendu dát oraz a děti nechat na pár hodin tatínkovi. A co babičky, mohly by hlídat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.13 09:31

Starší má tři a půl roku. Má v září také nastoupit do školky.

• Citovat
  • Upravit
5077
19.8.13 09:33
@quinny píše:
Co nejaka moznost hlidani a vypadnuti ze stereotypu. I za cenu placeneho hlidani. Uz o tom taky dost uvazuju :think:
Jak jsou deti velke?

Já placené hlídání mám a mohu jen doporučit. Ono těch pár hodin jednou za týden je jak balzám. Nemusíš nic, to ticho je božské a děti mají zase nové podněty. U nás babičky nefungují a nikdo z příbuzných se do hlídání nežene. A chlap byl pořád v práci, takže já od rána do večera se smráďaty sama a totálně nervní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.13 09:36

Snad mi ta školka trochu uleví. Nejde o to, že bych doma nějak nestíhala nebo podobně. Jde o to psychické vyčerpání. Tatínkovi se snažím děti sem tam nechat, ale nemůžu se na něj moc spolehnout. Je dost pohodlný. Nejdřív se stará o své pohodlí, potom teprve o děti. Např. mladší nepřebalí, starší nechá běhat bosou na studené dlažbě atd. Babička naštěstí někdy hlídá to starší.

• Citovat
  • Upravit
3148
19.8.13 09:44

Nudí se, dcera je pohodová, ale ted prázdniny… už nevím, co bych vymyslela, abych furt neposlouchala… a mami…,… a mami…,… mami a… :mrgreen:
a dnes u nás prší :cert: no ještě že jedeme k babičce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.13 09:49
@soanpe píše:
Nudí se, dcera je pohodová, ale ted prázdniny… už nevím, co bych vymyslela, abych furt neposlouchala… a mami…,… a mami…,… mami a… :mrgreen:

Tak nějak.

• Citovat
  • Upravit
8283
19.8.13 09:52

U nás je výhoda, dám mu pastelky a sedí u toho třeby celý dopoledne nebo nůžky a střihá si časopis ale taky pořád slyším, mami…mami… mamííí :zed: já už chci konec prázdnin :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
19.8.13 09:55

Mám dva kluky 3,5 roku a 1 rok. Starší vyvádí šíleně, hlavně když se nudí. Chodí jednou týdně do miniškoličky a i v ten jeden den je vidět změna, přijde unavený, celý den nás neviděl tak je pak doma spokojený, hraje si. V září jde do školky tak si myslím že se to srovná. U nás bylo i hodně žárlení po narození mladšího syna takže scének jsem si užila dost:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
19.8.13 10:34
@Laaja píše:
Já placené hlídání mám a mohu jen doporučit. Ono těch pár hodin jednou za týden je jak balzám. Nemusíš nic, to ticho je božské a děti mají zase nové podněty. U nás babičky nefungují a nikdo z příbuzných se do hlídání nežene. A chlap byl pořád v práci, takže já od rána do večera se smráďaty sama a totálně nervní.

to rada slysim a za kolik a na jak dlouho jestli se smim ptat a chodi teda nekam ven jestli to dobre chapu. Me by treba ai prozatim vadilo pustit si ciziho do bytu kdyz tu nejsem 8)

Zakladatelko tak vydrz tech 14dni uvidis ze se skolkou bude lip :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
19.8.13 12:33

@quinny já si zlanařila kolegyni z práce, takže jsem ji znala a nebála se ji děti svěřit. Hlídala je od 1,5roku, napřed na dvě hodiny ven s kočárkem a postupně to natahovali. Teď je hlídá kolikrát i 10hodin, když jsem v práci já i chlap. Jsou u nás doma, i venku. Podle počasí a podle toho na jak je to dlouho. Vždy se domluvíme. A tím, že mám dvojčata, tak ji platím 150kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
19.8.13 14:10

@Laaja diky a zakladatelce omluva za OT
To je krasna cena koukala jsem ze jsi z hlavniho mesta a nekdo koho znas to je ideal. Ja budu muset hledat mezi cizima. Me by se libilo adoptovat nejakou babicku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.13 14:47

Holky, děkuji za povzbuzení. Už aby byla školka!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML