5 letá prohlídka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.9.20 12:12

@beruska9
Tady jsem jednoznačně taky pro odběr - mluvím z vlastní zkušenosti. Nic za to nedáte a bude jasno. Mám dva sourozence a všichni jsme prospívali celkem dobře, bez zažívacích potíží, ale byli jsme takto drobní. Přesně po mámě, tak co řešit. V dospělosti jsem začala mít problémy s ledvinami a s klouby, ségra začala mít zdravotní problémy v pubertě a dlouho se nemohlo přijít na to, z čeho, až skončila v nemocnici. Ve vzdálenějším příbuzenstvu je taky celiak. Ségra někde vyčetla na internetu, že by mohlo jít o tohle a musela doktory skoro prosit, aby jí to vyšetřili, první test měla neprůkazný, prosila dál a co se nezjistilo. Celiakii má. Já taky, brácha taky (potíže žádné nepozoroval), máma taky dostala doporučení vysadit lepek a hlásí obrovské zlepšení. Z těch příbuných se nechali vyšetřit další a pár se našlo. Myslíme si, že celiakii měl i můj praděda - probémy měl vyloženě typické a i na rakovinu střev zemřel, ale zase netrefil dobu, kdy se tohle řešilo. Dietu nepovažujeme za trest, ale za zázrak a za možnost prožít život naplno. Říká se, že typické příznaky má asi 10 % s onemocněním, naše zkušenost to potvrzuje. Dalších 90 % „jen“ dlouhodobě vstřebává ze střeva míň živin a projeví se to třeba pomalejším růstem, v dospělosti pak ledasčím a ne všechno jde zpětně zachránit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML