5 letý syn málo pije
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
5 letý syn málo pije
Ahojte 🙂 prosím vás nemáte někdo tip, jak donutit 5 leté dítě pít? Syna musím každý den nutit do pití, je to neustálý boj. Kolikrát za den vypije sotva hrnek..o víkendech se snažím vařit vývary, protože ty má rád, ve školce sice mají k dispozici pití pořád, ale pochybuji, že pije. Jde o to, že když málo pije, tak druhý den, pokud zase pije málo, tak už ho bolí hlava. A to je skoro každý týden, nebo co dva týdny. Já už dokážu sama odhadnout, kdy ho bude bolet hlava. Sama s tím mám problém, jakmile málo piju, bolí mě hlava, takže si to hlídám, ale syn, i když moc dobře ví, že když nepije, bolí ho hlava, nic s tím nedělá 🤦 a já už fakt nevím, jak ho přesvědčit..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A co nějaký vodový domácí nanuk?
Ke každému jídlu aspoň půl hrnku? To by se dalo ohlídat.
- Citovat
- Upravit
Tak nemusi pit „furt“.
Staci mu dat 3× denne pul hrnku vody a at to pod dozorem vypije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A co nějaký vodový domácí nanuk?
Ke každému jídlu aspoň půl hrnku? To by se dalo ohlídat.
Já mu nemůžu moc dávat sladké, on po trošce cukru je dost nafrčený a pak má tendence tu furt běhat a skákat. Nanuk by si asi určitě dal, ale teď už na to úplně počasí není. U každého jídla má vodu, má to pořád na očích, ale kdybyste viděly jeho styl pití 🤦 srkne že se snad ani nenapije..fakt z něj občas rostu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Tak nemusi pit „furt“.
Staci mu dat 3× denne pul hrnku vody a at to pod dozorem vypije.
Já vím že nemusí furt, jenže u něj je reálnější že vypije po locich za den něco než že by na „ex“ vypil půl hrnku. Jednou za čas dostane nějakého Kubíka a to vypije na ex klidně, ale druhý den už by to nevypil a ani nemůže dostávat sladké..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo to znám. Dcera by se klidně celý den nenapila. Má za sebou zánět ledvin, 3× zánět močáku a stejně nepije. A to je jí už 8. Ve škole jí nikdo nehlídá, flašku s pitim nosí domu netknutou. Doma jsem jak hlídací pes, pořád jí posílám pít. Ale to má asi po mně, já se taky musim hlídat abych pila, tak pijeme spolu, kdo rychleji vypije sklenici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také jsem jako malá nechtěla pít. Mamka zkoušela různé způsoby např. dělání čárek na papír za každou vypitou skleničku.. kvůli nedostatku tekutiny jsem několikrát skončila v nemocnici.. přelomilo se to až v dospívání.
- Citovat
- Upravit
@np10021 píše:
Také jsem jako malá nechtěla pít. Mamka zkoušela různé způsoby např. dělání čárek na papír za každou vypitou skleničku.. kvůli nedostatku tekutiny jsem několikrát skončila v nemocnici.. přelomilo se to až v dospívání.
Ježíši doufám že tak daleko to nedojde 🙏
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuza92 píše:
Jo to znám. Dcera by se klidně celý den nenapila. Má za sebou zánět ledvin, 3× zánět močáku a stejně nepije. A to je jí už 8. Ve škole jí nikdo nehlídá, flašku s pitim nosí domu netknutou. Doma jsem jak hlídací pes, pořád jí posílám pít. Ale to má asi po mně, já se taky musim hlídat abych pila, tak pijeme spolu, kdo rychleji vypije sklenici.
Jej..já nechápu že se ty děti nepoučí a nespolupracují 😕 syn šel dneska do postele už kolem 18:15, bo ho bolela hlava a já vždycky přečetla stránku, pak si musel aspoň loknout, zase jsem něco přečetla a napil se..ale tohle dohánění je prostě naprd.. celý den je v pohybu a nepije, vůbec nemá potřebu 😕
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to asi řešila nějakým rituálem, prostě by od stolu po jídle bez vypité skleničky nešel. Ale jestli chceš typ, tak jsou taková barevná brčka s cukrem, který se uvolňuje při pití. Nebo led do pití, různé tvary, obarvit ho džusem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mokkk píše:
Já bych to asi řešila nějakým rituálem, prostě by od stolu po jídle bez vypité skleničky nešel. Ale jestli chceš typ, tak jsou taková barevná brčka s cukrem, který se uvolňuje při pití. Nebo led do pití, různé tvary, obarvit ho džusem..
On se třeba nadchne pro čaj s citronem, vypije tři malinké hrníčky a další den už si to nedá..nejčastěji pije vodu, sladké mu moc dávat nemůžu. Ale asi budu muset zkusit nějak zavést, že bude sedět u stolu, dokud nevypije určité množství..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meggiska píše:
On se třeba nadchne pro čaj s citronem, vypije tři malinké hrníčky a další den už si to nedá..nejčastěji pije vodu, sladké mu moc dávat nemůžu. Ale asi budu muset zkusit nějak zavést, že bude sedět u stolu, dokud nevypije určité množství..
Syn taky pije malo a proste povinne musi vypit 10 loku vody, pocitam mu to.
Je to lepsi nez ho celodenne prudit s pitim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych mu prostě ten vývar dala i v týdnu - můžeš mít zamrazený a jen dodělat. A kupovat vodnaté ovoce,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc tě nepotěším, ale můj syn také pil málo. Dávala jsem jen čistou vodu. Včetně dávání vody do školy. Bohužel pil žalostně málo. Takže vodu prokládám vodou se šťávou. Myslela jsem, že zůstane jen u vody, ale je mi přednější pitný režim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
Asi bych mu prostě ten vývar dala i v týdnu - můžeš mít zamrazený a jen dodělat. A kupovat vodnaté ovoce,…
Tak on má ve školce jídlo. Polívku si většinou dá, ale nevím jak mají velké porce. Ovoce a zeleninu klukům nepodpírám..v létě to bylo super, to u nás jely melouny ve velkém 😀
- načítám...
- Citovat
- Zmínit