Obědy do ručičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7223
12.10.22 18:41

Obědy do ručičky

Zdravím.
Dnešní ručičkova večeře, měla velikánský úspěch. Podělite se o typ na taková dětská jídla? :hug: dcera 10M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24991
12.10.22 19:05

Cokoli? Uvarena zelenina, ale i syrová, těstoviny, maso, pečivo namazane na večeře a pak třeba k tomu husté polivky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4602
12.10.22 19:08

Jakekoliv zeleninove placky (brokolicove, batatove, cuketove), pecena zelenina s nejakym dipem,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
12.10.22 19:25

Já dávám vse co jim já.. zeleninu, brambory, maso..
Jenom když jsme měli špagety, uvařila jsme ji místo špaget vrtulové těstoviny. 😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
12.10.22 19:33

Už vařím zeleninu na placky. Ovocné jsou ve fritéze :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7511
12.10.22 20:03

Můžu se zeptat, proč nezkoušíte lžičku nebo vidličku? Proč má dítě jíst rukama i brambory atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
12.10.22 20:09

Proč by jedla rukama brambory? Teď momentálně je to zábava, já jsem ráda že si nevíbira jako spousta dětí na fóru a tak bych ji ještě chvilku chtěla nechat jíst podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7511
12.10.22 20:14

Nebudou se ty děti pak špatně přeučovat na jezení lžičkou, příborem?
Mám už děti dospělé a rukama jedly jen jablko, rohlík, chleba apod.
Nějak nebyl problém, aby se učily jíst rovnou lžičkou samy. Jako jo, na začátku nepořádek byl, když se do pusinky netrefily :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
12.10.22 20:15

Kvetakive/brokolicive ruzicky na masle
Bataty pecene v troube
Uvareny zloutek
Orestovana na oleji mrkev na kolecka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
12.10.22 20:22

@AjaF nemyslím, takhle si si natrenuje jemnou motoriku a až bude chtít lžičku, vidličku tak ji dostane..
Moje ji na lžičce jogurt, přesnídávky,.. stylem že jí to naberu, a ona dá do pusy.
Jinak si se lžičkou zatím jen hraje a nejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
12.10.22 20:24

@AjaF Prosím Tě, ruce jsou příbor králů. Se lžičkou a vidličkou je složitá manipulace, ať jí podle sebe.
Já jsem děti běžným obědem hodně dlouho krmila sama, hlavně ty mladší, protože jsme museli pořád něco dělat, někoho někde vyzvednout a nebyl čas uklízet bordel. Souběžně jedly rukama, co šlo. Samy potom jedly lžící rovnou čistě, celý příbor uměly použít do nástupu do školky ve 4 letech(v tomto věku se to ještě nevyžaduje, jen kdo umí, až u předškoláků se vyžaduje). Tyto věci nepotřebují velký trénink, spíš dítě potřebuje dozrát do určité úrovně, aby to zvládlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
12.10.22 20:24
@Bububu123 píše:
@AjaF nemyslím, takhle si si natrenuje jemnou motoriku a až bude chtít lžičku, vidličku tak ji dostane..
Moje ji na lžičce jogurt, přesnídávky,.. stylem že jí to naberu, a ona dá do pusy.
Jinak si se lžičkou zatím jen hraje a nejí.

Asi tak podobně. Lžička je víc na zemi než v puse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
12.10.22 20:26

Jakou mouku používáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6659
12.10.22 20:33
@AjaF píše:
Můžu se zeptat, proč nezkoušíte lžičku nebo vidličku? Proč má dítě jíst rukama i brambory atd.?

Možná jsou výjimky, ale naše by se určitě v těch šesti měsících, kdy jsme s příkrmy začínali, lžičkou či vidličkou najíst nezvládla.

Něco, co jí extrémně chutnalo (třeba ořechové máslo) začala jakž takž lžičkou až určitě po desátém měsíci, vidličkou se učí teď (13-14 měsíců), asi bych se i dřív bála, aby si ji někam nepíchla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6659
12.10.22 20:35
@Atisia píše:
Jakou mouku používáte?

Špaldovou celozrnnnou, protože ji používám doma běžně na všechno. Ale existují názory, že se dítěti celozrnná mouka dávat nemá, takže to si musíš vyhodnotit podle sebe, zda s tímto názorem souzníš, nebo ne.
Ale já obecně moc pečiva nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko