Kmínový čaj pro miminko ?

Anonymní
5.10.22 04:50

kmínový čaj pro miminko ?

Jdu k vám pro radu, po tom co už jsem na prdy zkusila vse a bez vysledku..se chci zeptat jake mate zkusenosti s odvarem z kminu?? malá je pres den vcelku dobrá ale horsi je to vecer /v noci / ráno :( posledni dobou se furt svíjí, ze ji poradne ani rourku neudelam..v noci nepomaja vubec nic a pravidelne se budi knouranim a tlacenim.. podotykam ze furt zkousim espumisan, bioagau cvicim..proste vse..sama se nevykadi poradne a ani poradne nevyprdi..furt rourkujem ale po tom co se jeden vecer svijela uz si nevim rady..chtela bych tedy zkusit ten kmin ale nevim kolik toho uvarit a kolik davat -mam dat pred spanim?? normalne kojim tak kdy bych ho mela davat a jake mnozstvi uvarit? prosim poradte :think: nebude spis ucpaná kdyz ji to moc samotný nejde se vyprdet?
moc dekuji za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.10.22 05:41

Když jsem kojila, tak jsem si pro sebe vařila kmínovou polévku.

Pro dítě mi byl doporučen čaj/odvar z kmín/anýz/fenykl v poměrů 1/2/3. Dávala jsem po lžičkách před kojením. Pokud bylo dítě na UM, tak jsem mu jednou za čas udělala mléko do tohoto výluhu.

• Citovat
  • Upravit
11853
5.10.22 06:26

Dávala sem fenyklový caj. Ja jsem nekojila, malá byla na um takže sem to měla jednodušší tím že jsem si udělala do flasticky a vždycky před krmením dostala párkrát cucnout toho fenyklu. Když kojis udělala bych to tak jak píše nade mnou…udělej si kmínový nebo ominovofenykloby čaj pro sebe a popijej ho během dne a před kojením dej malé lžičku/dvě nebo pár ml stříkačkou…ten kmínový je docela fuj chuťově tak možná mimcu spíš ten fenyklový ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
5.10.22 06:41

Taky nic nepomáhalo. Jen cvičení v kombinaci s rourkou. Po 3 mesici vzdy jako kdyz utne. :-) Vydrzte! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.22 07:20

@GirlsNick zkousim vydrzet ale nicmoc no videt pak malou takhle trpet..rourku bych kolikrat mohla pouzivat z noci na rano furt..udelam ji tu rourku treba ve 3..v 5 trpi zas..uddlam v 5 jde zas spat a v 6 trpime nejsk zas.. 8o pres den jako parada docela ale jinak des bes :roll:

• Citovat
  • Upravit
60
5.10.22 07:22

@Vladusxx obavam se ze ten fenykl ji moc dobre nedela..dala sem ji naposled kapky babycalm a po tom se prave kroutila strasne..nekomu prx ten fenykl spis dela neplechu a tam v tom je..tak podle me jestli to nebudr zrovna nas pripad..jinak i ja sem zkousels fenyklovej caj a ucinek u ni zadny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
5.10.22 07:52

Nahřívat a jemně masírovat bříško při každém přebalování i preventivně (ne až to bolí) často pokládat na bříško a tatínek ať nosí na tygříka (má větší ruku, lépe prohřeje bříško)
fenyklový čaj i kmínový je určitě dobrý tip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
5.10.22 08:31

Najdi si na YouTube masáž I Love You, pomáhá úžasně. U nás tedy zabíral Baby Calm, ty píšeš, že po něm měla bolesti, ale možná bylo potřeba jen snížit dávkování. Já bych navíc řekla, že je trochu proháněl. Naše zase řvaly po Espumisanu :nevim: nejvíc pomáhaly homeo kmínové čípky, ale žiju v Německu. Vím, že si je odsud ženské nechávají vozit, nemáš někoho, kdo by ti je mohl koupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
5.10.22 10:54

Kmínový ani fenyklový čaj nepomáhal. U holčičky jsem o něčem takovém ani nevěděla, ale dva chlapečci, to bylo to pravé trápení. Akorát že ten starší to měl skoro permanentně. Často i přes den. Kmínový čaj, fenyklový, Espumisan, Biogaia, Biopron, Babycalm, cvičení… taky nic. Ani masáže. U mladšího pak pak masáže pomohly, pořídila jsem mu na to olejíček Amálka. U staršího to odeznělo v 5 měsících, u mladšího ve 3 měsících.
Zkusit ten kmín můžeš. Já dávala lžičku do 250 ml a stříkačkou cca 2,5 ml 3× denně. Každému miminku zkrátka zabírá něco jiného. Rozhodně tím neublížíš.
Pevné nervy. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22934
5.10.22 19:11

Jak se stravuješ? Nejíš pečivo a nebo nějaké nadýmavé potraviny? Ten fenyklový čaj můžeš pít ty. Pak už jedině poradím masáže, různé kapičky, pecičky na nahřívání bříška, cvičení a vydržet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22934
5.10.22 19:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
5.10.22 19:17
@Anonymní píše:
Jdu k vám pro radu, po tom co už jsem na prdy zkusila vse a bez vysledku..se chci zeptat jake mate zkusenosti s odvarem z kminu?? malá je pres den vcelku dobrá ale horsi je to vecer /v noci / ráno :( posledni dobou se furt svíjí, ze ji poradne ani rourku neudelam..v noci nepomaja vubec nic a pravidelne se budi knouranim a tlacenim.. podotykam ze furt zkousim espumisan, bioagau cvicim..proste vse..sama se nevykadi poradne a ani poradne nevyprdi..furt rourkujem ale po tom co se jeden vecer svijela uz si nevim rady..chtela bych tedy zkusit ten kmin ale nevim kolik toho uvarit a kolik davat -mam dat pred spanim?? normalne kojim tak kdy bych ho mela davat a jake mnozstvi uvarit? prosim poradte :think: nebude spis ucpaná kdyz ji to moc samotný nejde se vyprdet?
moc dekuji za rady

Kmínový odvar jsem pila zabíral mi u obou dětí :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
5.10.22 19:18

Pila jsem průběžně celý den… půl litrový hrníček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
5.10.22 19:56

@Xeronias jak jsi ho pripravovala? kolik kmínu/vody a tak? takze si ho pila spis ty nez deti jo 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
5.10.22 20:05

@sabinahanz na půl litru tak tři čtyři lžičky 😀 mělo to fakt grady plynovatela jsem i já o sto šest 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí