Skoro nic nejí

411
3.10.22 12:41

Skoro nic nejí

Roční syn skoro nic nejí.. Když mu nabízím všechno možné, do ručky např, brambory, rohlík, krupky (jiné, než jsou v lekarne) piškot, třeba těstovinu.. Chleba.. Tak nic nechce. Zatím krmim, ale je to taky o nervy, musím ho většinou zabavit hračkou, aby otevřel pusu a jedl, jinqk nejí, jídlo ještě mixuji, jak nemá menší kousky, nejí a nebo se dáví. Když mu zkouším dávat nějaké to jídlo, litá to kolem, jen ne do pusy. Dcera v tomhle věku jedla skoro všechno a sama.. Je pravda, že od narození byla jedlik, syn ne.. Měla jste to taky některá? Co pomohlo? Co jste davali? Mě přijde, že ji jen to samé.. Kaše, oběd, jogurt, presnidavky - i domácí dělám, občas mu dám ten chleba, když jdu jist, abych se já taky najedla.. Říkala jsem si, že bych zkusila udělat třeba domácí knedlíky z jogurtu, že by to třeba sám jedl, nějaký mufin pro něj.. Nebo kaši s obyc Mléka a třeba sekanou.. Pro něj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7291
3.10.22 12:50

Tak jí nebo nejí… píšeš že jí kaše, oběd, jogurt, přesnidávky… takže jí. Batoleti je jedno že bude jíst denně to samé… tak to neřeš.. udělej mu domácí kaše.. oběd mu uvař co jí, asi tedy masaozeleninu sní mixovanou…tak mu to dej… a pak jogurt a na večeři polévku zelennovou třeba… a postupně prostě zkoušej.. křupka mu stejně nic nedá, chleba jak nebude jíst tak se taky nestane vůbec nic.. jak sní zeleninu, maso, ovoce, kaše, jogurt.. má vše co potřebuje pro růst, vývoj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7291
3.10.22 12:53

A postupně zkoušet kousky do jídla.. kusksus, menší těstovina… já musela dceři mixovat asi do 14-15m.. jinak se dávila.. neboj ono to půjde.. jen zkoušek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
3.10.22 12:58

Já bych se to hlavně do něj nesnažila cpát násilím ani mu nedávala zbytečně nějaké „chuťovky“ (oslazené, osolené), jen aby za každou cenu něco snědl. Tak si dá od všeho jen ždibec, je mu teprve rok, to má podle mě ještě nárok spíš tak ochutnávat, ono to přijde postupně… Jestli kojíš a doplňujete případně vitamín D, tak to už bych si nedělala vůbec starosti, pokud ne, můžeš se zkusit poradit s pediatrem, ale ani tak bych z toho nedělala vědu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
3.10.22 13:11

Ale vždyť jí. Na roční dítě docela hezky, to jsem taky všechno dávala mixnute na hladko a sami nejedli ani ve snu. Proč mu dávat v tomhle veku sekanou nebo knedliky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76303
3.10.22 13:14
@Tichošlápek píše:
Ale vždyť jí. Na roční dítě docela hezky, to jsem taky všechno dávala mixnute na hladko a sami nejedli ani ve snu. Proč mu dávat v tomhle veku sekanou nebo knedliky :nevim:

no asi aby to byl pořádný chlap a mohla dávat vepřo knedlo zelo a zapít pivíčkem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
3.10.22 13:15

@Tichošlápek já myslela sekanou, jako kousek mletého pro jeho věk.. Bez soli, jen nějakou bylinku.. A kaši, nesolena a třeba z kravského Mléka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76303
3.10.22 13:15
@KKK85 píše:
A postupně zkoušet kousky do jídla.. kusksus, menší těstovina… já musela dceři mixovat asi do 14-15m.. jinak se dávila.. neboj ono to půjde.. jen zkoušek

z kuskusu se dávím dodnes :mrgreen: a miminko už nejsem moc dávno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
3.10.22 13:16
@LuciiLucie píše:
@Tichošlápek já myslela sekanou, jako kousek mletého pro jeho věk.. Bez soli, jen nějakou bylinku.. A kaši, nesolena a třeba z kravského Mléka..

Mne prijde, ze ho ženeš moc rychle. Jestli se mu navaluje z kousku, tak ti mleté nesní. Tu kasi klidně, ale asi bych ji dala samotnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
3.10.22 13:30
@stinga píše:
z kuskusu se dávím dodnes :mrgreen: a miminko už nejsem moc dávno

Malá kuskus miluje a milovala od začátku, co jsem jí ho začala dávat (tak možná 8. měsíc?). Hrozně jí obecně baví jídlo, které si může „sbírat“ a dávat do pusy - hrášek, kukuřice, dušená mrkev… (ale já jsem tedy nemixovala nikdy, takže možná na dítě, co je zvyklé na mixované věci, bude i kuskus moc hrubý)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7291
3.10.22 15:34
@stinga píše:
z kuskusu se dávím dodnes :mrgreen: a miminko už nejsem moc dávno

Já přidávala do mixované zeleniny.. tak to dceři nevadilo, jedla asi od 6m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
4.10.22 11:33

Dceri bude 21mesicu a stale má raději spíš kasovita jídla, kouše spíš v kočáru nebo když ji doopravdy něco chutná. Ale kousání je pro ni prostě ztráta času momentálně, navíc ji rostou zuby a vždycky spíš preferuje jen jednu stranu na kousání. Bych se tímhle netrápila, jestli ji jogurty, Kaše a presnidavky, tak jsi ještě šťastná žena. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí