Miminko nespí a nejí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9
23.9.22 08:49

Miminko nespí a nejí

Dobrý den. Mám synovečka, teď mu budou 4měsíce. V noci pláče, přes den spinká hodinu a v noci 10 minut. Má alergii na mléčnou bílkovinu takže jedine UM co má mu nechutná, navíc už v měsíci měl venku první Zoubek a to rovnou stoličku.. nespí protože je hladový a lezou mu ven dva zouby.. napadlo mě, jestli uz mu nemůžeme dát třeba nějakou kasicku? Já svým dětem kupovala ve zdravé výživě pohankove, ryzove atd. Ale uz si nepamatuji, od kdy takové malé mimi může a jaké i vzhledem k jeho alergii.. Další věc, asi lepší uvařit ve vodě nebo z jeho UM? Je mi bratra a jeho přítelkyně hrozne lito. V kočárku se mu nelíbí, procházku celou propláče, tím jak slintá a pláče bolestí nemohou nic jiného než ho chovat a chovat. Chtěla bych jim aspoň pomoct, aby malý v noci aspoň trosku spinkal, ale němu proste to UM nechutná. Nebo mate jiný tip, jak miminku trošičku pomoct? U doktora byla, ale sestřička je vyhnala, ze mají termín až za měsíc takže se bojí mu dát cokoliv jiného než to hnusne mlicko..

Moc děkuji za rozumné komentáře a rady 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3041
23.9.22 08:56

Tak určitě v noci nespí jen 10 minut, ne?? To časté buzení je normální když rostou zuby. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.9.22 08:59
@Damase1 píše:
Dobrý den. Mám synovečka, teď mu budou 4měsíce. V noci pláče, přes den spinká hodinu a v noci 10 minut. Má alergii na mléčnou bílkovinu takže jedine UM co má mu nechutná, navíc už v měsíci měl venku první Zoubek a to rovnou stoličku.. nespí protože je hladový a lezou mu ven dva zouby.. napadlo mě, jestli uz mu nemůžeme dát třeba nějakou kasicku? Já svým dětem kupovala ve zdravé výživě pohankove, ryzove atd. Ale uz si nepamatuji, od kdy takové malé mimi může a jaké i vzhledem k jeho alergii.. Další věc, asi lepší uvařit ve vodě nebo z jeho UM? Je mi bratra a jeho přítelkyně hrozne lito. V kočárku se mu nelíbí, procházku celou propláče, tím jak slintá a pláče bolestí nemohou nic jiného než ho chovat a chovat. Chtěla bych jim aspoň pomoct, aby malý v noci aspoň trosku spinkal, ale němu proste to UM nechutná. Nebo mate jiný tip, jak miminku trošičku pomoct? U doktora byla, ale sestřička je vyhnala, ze mají termín až za měsíc takže se bojí mu dát cokoliv jiného než to hnusne mlicko..Moc děkuji za rozumné komentáře a rady 🙏

Ty s nimi bydlíš? To miminko určitě nespí jen 10 minut za celou noc. Já měla velkého nespavce, ale i tak si za noc dal alespoň 10 dvacetiminutovek. Jak prospívá? UM i při alergii existuje mnoho druhů, zkuste změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
23.9.22 09:05

@Dara90 mamka bydlí pod bráchou a říkala, ze v noci vůbec nespal, ze ho slysela celou noc plakat. Bracha teda tvrdí to stejné, ikdyz chvilkama jsem si rikala, jestli nepřehání ale verim mamce. Přes den si ho braváme do kočárku a to je teda děs, taky mi nechtěli být děti v kočárku ale on včera co jsem s nim byla do 18h spal asi 4 a vždycky po par minutách a celkem maximálně hodinu, jinak tam řve a řve. On se takhle úplně sedře a až to trvá dýl, spinká v noci dýl ale to už fakt odpadá únavou za několik dní, i tak ten spánek není ideální.. taky mojim dětem rostli zoubky, taky plakali a méně spali, ale tohle je fakt extrém. Kdyby to doháněl v průběhu dne, ale jeho spánek je vždy to stejne, par minut a řev..
moje otázka ale byla, jestli aspoň večer muže dostat trosku kaše, popřípadě jakou a s čím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
23.9.22 09:06

Tak třeba Kendamil dělá nemléčné kaše od 4 měsíců…

Kolik toho UM za den vypije?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.9.22 09:08
@Damase1 píše:
@Dara90 mamka bydlí pod bráchou a říkala, ze v noci vůbec nespal, ze ho slysela celou noc plakat. Bracha teda tvrdí to stejné, ikdyz chvilkama jsem si rikala, jestli nepřehání ale verim mamce. Přes den si ho braváme do kočárku a to je teda děs, taky mi nechtěli být děti v kočárku ale on včera co jsem s nim byla do 18h spal asi 4 a vždycky po par minutách a celkem maximálně hodinu, jinak tam řve a řve. On se takhle úplně sedře a až to trvá dýl, spinká v noci dýl ale to už fakt odpadá únavou za několik dní, i tak ten spánek není ideální.. taky mojim dětem rostli zoubky, taky plakali a méně spali, ale tohle je fakt extrém. Kdyby to doháněl v průběhu dne, ale jeho spánek je vždy to stejne, par minut a řev..
moje otázka ale byla, jestli aspoň večer muže dostat trosku kaše, popřípadě jakou a s čím :)

Chudinka, rozhodně bych se nenechala odbýt doktorkou. Takhle soustavný bolestivý pláč stoprocentně není standartní, nejspíš má nějaký zdravotní problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
23.9.22 09:11

@unuděná bydlí s nima moje maminka, teda ne s nima ale v domečku pod nima. Teď je chudina na PN a říkala, ze za ty tři dny co je doma v noci moc nespí jak malý pláče, celej barák je díky malému jako chodici zombie.. spinka jak kdy. Když má lepší dny tak je to lepší, ale porad je to katastrofa..
prospívá dobre, alergie byla zjištěna před měsícem, normální um co pil miloval, takže to měl na váhu tolik co moje děti v 6m, je ho kus. On by radši nahradil mléko čajem které miluje, ale zkoušeli koupit i jiné značky a nechutna mu žádné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
23.9.22 09:18

@unuděná mě jich je lito. Já jsem měla doma čtyřletého a do toho male miminko a ještě k tomu autistu, takže vím co je uplakane miminko a být unavená, oni mají jedno dite a jsme z toho vyrizena celá rodina… jsme malé město, je tu jediný doktor na nemocnici a když tam přišla, sestřička po nich vyjela ze nemají čas a přijít mají až v termínu který mají. On byl v nemocnici před tím měsícem, kdy měl ve stolici krev, dělalo se mu spousta vyšetření a nic jiného než alergie se nezjistila. Ale doktorky hledeli, ze tak malý a už má venku stoličku a dva další zoubky. Já sama jsem ji říkala, ze to bude blbost aby je měl venku, ale fakt má.. teď má boule dvě nebo tři na dasni, takže jde vidět, ze mu rostou další, a takhle plakal a choval se stejne když mu v měsíci lezla stolicka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.9.22 09:20
@Damase1 píše:
@unuděná mě jich je lito. Já jsem měla doma čtyřletého a do toho male miminko a ještě k tomu autistu, takže vím co je uplakane miminko a být unavená, oni mají jedno dite a jsme z toho vyrizena celá rodina… jsme malé město, je tu jediný doktor na nemocnici a když tam přišla, sestřička po nich vyjela ze nemají čas a přijít mají až v termínu který mají. On byl v nemocnici před tím měsícem, kdy měl ve stolici krev, dělalo se mu spousta vyšetření a nic jiného než alergie se nezjistila. Ale doktorky hledeli, ze tak malý a už má venku stoličku a dva další zoubky. Já sama jsem ji říkala, ze to bude blbost aby je měl venku, ale fakt má.. teď má boule dvě nebo tři na dasni, takže jde vidět, ze mu rostou další, a takhle plakal a choval se stejne když mu v měsíci lezla stolicka..

Pokud by mi dítě skutečně proplakalo celou noc bez spánku, nezabral by ani Nurofen, tak bych bez výčitek jela na pohotovost. Mě to opravdu nepřijde normální, něco ho musí bolet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3041
23.9.22 09:20

@Damase1 tak to bude asi od zubů. Moje dítě to taky hrozně prožívá a trvá vždycky dlouho než se prořežou. Taky u nás nikdo nespí a to už nemám mimino, syn má 15 měsíců. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
23.9.22 09:21

@Tarinka mě včera za cely den v kočárku jednu láhev um (nevim kolik ml tam bylo) ale on to třeba hodinu cucá jak mu to dělá dobre na dasnich, u toho usnul a já se dívám, ze z flašky skoro nic neubylo. Po chvilce se vzbudí s placem, dostane opět flasku, zas hodinu cucá a nic. Ale jako caj nebo vodu by vypil na ex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
23.9.22 09:23

@Dara90 jeho tempem bude mít snad v 15m všechny zoubky 😱 mladsi mel stoličku snad ve dvou letech, ne v měsíci. Chudák malý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
23.9.22 09:27

@unuděná podle obvodní vše v poradku, ještě čeká na říjen k doktorovi ohledně te alergie, udělají další vyšetření a zjisti jak na tom je a měli by poradit, co a jak dávat dál..
mě by spis zajímalo, jestli by mohl trošičku te kaše aspoň večer před spaním, ze by mohl napapaný spinkat déle
Podle lékařky je to vše od zubu, protože ty mu rostou na jeho věk rychle a hodně už od 1 měsíce. Porad by jen žužlal láhev a masiroval dasne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
23.9.22 09:28

Důležitý je, že má pití a že prospívá, asi mu to um teda stačí…pokud nehubne. Může to bejt zubama, děti vždycky když jim rostly zuby, tak moc nejedly, jídlo plivaly…pak to zase doháněly. Možná by mu stačil místo flašky dudlík, jestli mu to dělá dobře na dásně. Jinak před každým jídlem se může použít calgel na dásně. Večer, pokud by bylo nejhůř, tak bych zkusila nurofen…nebo něco na bolest dle věku a váhy. A večer tu nemléčnou kaši od 4 měsíců a zapít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
23.9.22 09:29
@Damase1 píše:
@Tarinka mě včera za cely den v kočárku jednu láhev um (nevim kolik ml tam bylo) ale on to třeba hodinu cucá jak mu to dělá dobre na dasnich, u toho usnul a já se dívám, ze z flašky skoro nic neubylo. Po chvilce se vzbudí s placem, dostane opět flasku, zas hodinu cucá a nic. Ale jako caj nebo vodu by vypil na ex

A tu láhev jste měli celý den jednu? UM se má maximálně po 2 hodinách vyhodit, kazí se. Pokud mu už jsou 4 měsíce (plus minus pár dní) zkusila bych kaši, nemléčnou, do které se přidá UM. Na noc bych dala nurofen, to by na zoubky mělo zabrat, pokud nezabere, prostě zavolat doktorce, že miminko pláče a není k utišení, musí ho prohlédnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí