5 měsíců a příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
5 měsíců-příkrmy
ahoj mamky ![]()
jsem tu zase na rady,jako vždy ![]()
Nelince je 5 měsíců,prosím,co jste vařili na příkrmy???? skleničky mi nejí,potřebuju nějakou motivaci,připadá mi,že má pořád to samé dokola,…prosím přihoďte nějaký receptík ze svých zkušeností,… přikrmuju už od 4.měsíce,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
pro 5. měsíční to bude jednotvárné vždycky, tak to prostě je ať skleničkuješ nebo vaříš. moc toho zatím nemůže, pořád dokola, brambor, mrkev, cuketa, květák atd. postupně maso ale stejně teď ze začátku akorát to kuřecí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já dávám skleničky, ale jednotvárný to teda není
dávám vše, co je od 4.měs. nedávno měla těstoviny se zeleninou a šunkou, bramborová kaše s kukuřicí a krůtím masem, králík se zeleninou, dýni, špenát s bramborama,… ![]()
- Citovat
- Upravit
já začala nejdřív na samotné zelenině
pak sem přidala ovocné př. a pak i maso
dávala jsem kuřecí, jehněčí i hovězí
zeleninu mrkev, kedlubnu, cuketu, okurku
ovoce jahody, merunky, banán, jablko
nedávala sem pořád jen brambory, ale ve zdravíčku sem koupila jáhly, vločky a oranžovou čočku
taky sem tam koupila koření bez soli ![]()
ovoce třeba doplním piškotem
jestli máš doma zásoby sklenic, tak až budeš vařit kuř. polévku tak jí nesol a jednu naběračku přidej do té sklenice třeba to zbaští ![]()
kdyžtak napiš SZ ráda poradím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V 5 měsících to měl syn taky jednotvárné, ono tak nějak toho ještě moc vymyslet nejde. Dávala jsem vždy zeleninu (mrkev, dýně, pastinák, petržel, špenát, brokolice, červená řepa, kedlubna, cuketa, květák, kukuřice, hrášek, zelené fazolky) s masem (hovězí, krutí, králíka) a přílohou (brambora, rýže, těstoviny) od 6m. jsem začala dávat pohanku, jáhly, vločky a kuskus) a jednou týdně žloutek. Přidávám bylinky (kmín, petrželka, kopr..). Teď má syn 8m. a už je to zase trochu o něčem jiném. Zrovna předevčírem jsem mu dělala koprovku, měl i rajskou - všechno z UM, když jsem vařila hovězí vývar pro nás, tak jsem mu před dochucením odebrala a boule měl až za ušima.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit