1.příkrm u nekojeného

Anonymní
19.2.12 09:09

1.prikrm u NEkojeneho_Co?

Chtela bych se poradit, prckovi jsou 4 a pul mesice. Zatim jsme zkouseli mrkev, brambor,jablicko.
Co mohu ted jeste zkusit?
A co polivcicka? Muze ji uz ted? Muze byt i z masoveho vyvaru?Jsou na to ruzne nazory odbornikutaknevim, co si vybrat. Nekdo napr. rika kureci od 6.mes. a postupne dalsi. Nevim.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
19.2.12 09:26

Ahoj a dáváš skleničky, nebo svoje? Pokud skleničky, tak hipp dělá „první lžičku“ a jsou to mimo jiné brokolice, dýně, mrkev, brambora.. Pak už bych kecala. Takže zkus brokolici, dýni, pak třeba pastyňák a špenát.
Když mrkneš na kojeni.net - máš tam pěkně rozepsané, co kdy dítko muže :palec: Z ovoce se má začínat tí českým- jablíčko, hruška. Pak jsem dávala broskev (protože se v hodně skleničkách) čerstvý rozmačkaný banán. My začínali v 6. měsíci, tak jsem pak dávala i meruňku a lesní plody, jahody- snesl to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
19.2.12 09:27

Zkusit můžeš třeba brokolici, květák, špenát, rýži…a co se týká masa, my dávali do 6. měsíce kvalitní králičí, kuřecí a krůtí a od 6. měsíce pomalu přidali i hovězí, vepřové, nebo třeba vaječný žloutek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482

měla jsem nekojené dítě, u kterého jsem začínala ale až v 6m, a postupovala jsem úplně stejně, jako u prvního kojeného.
mrkev, brokolice, brambor, rýže, dýně, později i květák, petržel, celer,
ale vyzkoušej tu brokolici a dýni.. dýni třeba místo mrkve, mrkev hodně staví. no a rýži může určítě.
já zaváděla rychle i těstoviny, ale u tvého bych počkala na ten 6m.

jestli myslíš masový vývar z koupeného kusu hovězího masa, doma vařený, tak ano. ale polévka se ti bude blbě krmit :)

maso jsem zaváděla po 14dnech od zeleniny. hovězí, jehněčí, králičí, telecí, krůtí. kuřecí moc nedávám. když tak z konzervičky. (navíc moje mladší papká zásadně pouze co uvaří pan Hipp, mámina kuchyně mu krutě nevoní.. )
stzarší dostával od 6m vaječný žloutek. mladší mi nejí moje, a když něco přidám do skleničky, fluše to taky. takže ten už měl vejce celé, jako v piškotech, a tak, ale žloutek bohužel nedostával..

ale když uvaříš stejně tak jako hovězí třeba kuřecí polívku,doma, z masa, tak proč ne.

Příspěvek upraven 19.02.12 v 09:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223

Jo a polívky neporadí, moc je nedělám. Ale doktorka mi je doporučovala od 6. měsíce- s máslíčkem a moukou(světlou jíšku), jako zavedení lepku.
A pozn- do veškeré zeleniny, pokud nebylo napsáno na skleničce jsem přidávala extra panenský olivový olej - kvuli vitamínum ADEK, aby se dobře vstřebaly a tak kvuli stolici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20522
19.2.12 10:40

ve skleničkách od 4 měsíce je nejvíc mrkev. Ale já bych hledala brambory, brambor s dýní apod.. s mrkví hrozná zkušenost, trápení-prdíky.. už nikdy víc :? nebo se dá brambor i s tou dýní uvařit doma :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
31.12.20 16:48

V

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
7.1.21 20:59

Ahoj, mojí berušce budou 4 měsíce za týden, taktéž nekojená. Plánuji začít s příkrmy na doporučení lékaře ve 4.ukončeném měsíci, v následujícím pořadí: dýně, brambor, rýže, cuketa, mrkev, jablko, celer, květák, hruška.

Snažila jsem se to sestavit tak, aby se dalo dobře kombinovat a abych ji hned nezabetonovala.

Když tak prosím taky o radu od zkušenějších maminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
7.1.21 21:17
@Ren666 píše:
Ahoj, mojí berušce budou 4 měsíce za týden, taktéž nekojená. Plánuji začít s příkrmy na doporučení lékaře ve 4.ukončeném měsíci, v následujícím pořadí: dýně, brambor, rýže, cuketa, mrkev, jablko, celer, květák, hruška.

Snažila jsem se to sestavit tak, aby se dalo dobře kombinovat a abych ji hned nezabetonovala.

Když tak prosím taky o radu od zkušenějších maminek.

Vařená mrkev může dělat zácpu, stejně tak rýže, květák zase nadýmat. Zbytek se mi zda v pohodě :palec: Mrkev i květák bych nedávala samotné, ale napřed přidala menší množství k již zavedenemu prikrmu a uvidíš.
Syn dost trpěl na prdiky i na tu zácpu, tak jsem to dost řešila. Jo a ještě mě napadl pastinak a brokolice, ty měl malý moc rád :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
7.1.21 21:20

@Hazentla

Plánuji k mrkvi strčit tu cuketu, ta je vodnatá, no vidíš u rýže mě to nenapadlo.
Díky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
9.1.21 14:52

@Ren666 mas to dobre naplánované :palec: jen nezapomeň pridat ke kazdemu prikrmu kvalitni tuk a zacpa by se nemusela dostavit ;)
Kdyby jsi se chtela inspirovat co varit, tak je tu skupinka s recepty vaříme pro kojence a batolata :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí