Jíška od 6. měsíce?

5724
15.2.12 17:28

Jíška od 6m?!

Ahoj maminky,

před týdnem jsme byli na půlroční kontrole. Přes měsíc jíme nemléčnou kaši na véču a 3 týdny zeleninu, zbytek kojení. Doktorka jmenovala dost věcí, co malej už může jíst, např. maso, olej a máslo do zeleniny, ovoce… Ale zarazilo mě, že řekla i lepek a jíšku. Lepek pominu, prý je cca 3 roky starý výzkum, který říká, že se má zavádět od půl roku, budiž, ale já ho stejně dávat zatím nebudu. Ale co ta jíška??? Prý můžu tu zeleninu zahušťovat jíškou. Zapomněla jsem se na to v té fůře informací zeptat. Co tím přesně mohla doktorka myslet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
15.2.12 17:32

Já dávala jíšku tak od deseti měsíců myslím… Trochu másla a krupice, lehounko osmahnout, zalít vodou/vývarem, do toho zeleninu/maso, uvařit, část vyndat a nakrájet, zbytek pomixovat, nakrájené vrátit.
Takové zeleninové polívky většinou z toho vylezly. Madla byla hubená, puclíkovi bych to asi nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
15.2.12 17:53

no jíška je máslo a mouka, tedy lepek, ne? tak až budeš chtít dávat lepek, tak můžeš i jíšku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17959
15.2.12 18:01

V 6 měsících jíška je fakt nesmysl, to by muselo být už dost neprospívající dítě, aby se člověk uchýlil k tomuto, ale pro zdravé dítě je to věc naprosto zbytečná, zakládající na obezitu, zdraví nijak neprospívá. Paní dr je asi ze staré školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
15.2.12 18:15

taky si myslím, že je to zbytečnost…vždyť je to opravdu jen mouka, to jí žádný živiny nedá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.2.12 18:19

nevidím na ní nic špatnýho - teda tý doma dělaný, takže máslo a mouka. Tím u mimča zavedeš lepek. Teda nedávala bych každý den, ale třeba 1 týdně.

Máslo se do příkrmů přidává kvůli vstřebávání vitamínů a lepší stravitelnosti.

• Citovat
  • Upravit
81480
15.2.12 18:21

Mě to mudra taky řikala. je to způsob zavedení lepku. Proti mouce ani máslu nic nemám. Nelíbí se mi ta tepelníá úprava smažením, přepalování másla. zrovna máslo není ani tuk vhodný ke smažení, přepállíi se snadno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
15.2.12 18:22

kdyz se pouzije pepustene maslo tak se nespali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.12 18:22

Lepku by som sa tiez vobec nebala, ja som citala iny vyskum, ktory tvrdil ze sa ma lepok (muka) zavadzat este kym je dieta hodne kojene, ze si z materskeho mlieka vytiahne nieco co ho „nauci“ ten lepok spracovavat.

A prikrmy sa musia mastit aj preto, aby potom mimino lahko kadilo. Takze pokial tu jisku neurobis tmavu, tak by som sa nicoho nebala. Aj ked je fakt, ze moja slecna dostavala olivovy olej a do kasicky len tak zavarenu lyzicku krupice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jenika
15.2.12 19:50

Eliška: jak může být paní Dr. ze staré školy, když jde o tři roky starý výzkum? Že by ty babičky měly pravdu. Moje sousedka byla naštvaná na tchýni, že dala v roce klukovi rohlík.

• Citovat
  • Upravit
17959
15.2.12 20:57

Tři roky starý vzkum, že děti v 6 měs. potřebují jíšku? Že nám o tom na konferenci o výživě kojenců nic neříkali :think: Asi novinky ze světa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
16.2.12 09:34
Eliška píše:
Tři roky starý vzkum, že děti v 6 měs. potřebují jíšku? Že nám o tom na konferenci o výživě kojenců nic neříkali :think: Asi novinky ze světa…

No, že se má zavádět lepek klidně od 6. měsíce.
Mně se zdá, že bych zbytečně na vše spěchala. Malej přibírá krásně, na té půlročce měl 8,8kg. Kaši dostává, jak už jsem psala, od 5. měsíce, 14 dnů na to zeleninu. Už tak jsem nedodržela příkrmy od 6. měsíce u plně kojeného dítěte. Nevím ale, proč bych měla na všechno tak spěchat. Lepek zavedu, dokud kojím, já se jen tak nechystám končit s kojením… 8)
Ale jak tedy na tu jíšku? Fakt jako přepuštěné máslo s moukou do jídla? :nevim: Ta varianta s kroupama se mi líbí víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí