Maso jako příkrm
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
maso-příkrm
ahoj mamči,mám dcerku 4,5 měsíce,máme už od 4.měsíce příkrmy,.. mrkvička,zeleninka je za náma,…ovoce malá odmítá,..chci vyzkoušet maso,.. jak a s čím jste ho podávali na začátku?třeba s rýží a rozmixovat? moc prosím o nějaké receptíky s masíčkem,..
děkuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
jo zapoměla jsem dodat-skleničky do ni nedostanu,plive to a očividně jí z toho natuhuje …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě je to úplně jedno, nemusíš dělat kombinace pro dospělé = takové, které bych chutnaly tobě. Dej jakékoliv maso s bramborem a rozmixuj. A pak s rýží atd. Dítěti je jedno, že se např. králík krůta nehodí k rýži, tak to neřeš a kombinuj, jak je libo, jen ať má změnu, no. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem to dělala i dělám tak, že tak 300 g masa uvařím, rozkrájím /když byl menší, mixovala jsem/, udělám hromádky na jednu porci /v případě mixovaného masa jsem upatlala kuličky, aby to lepilo, přidala jsem pár lžic z toho vývaru/, dám do pytlíku a zamrazím. Pak denně vařím jen zeleninku s přílohou v jednom kastrůlku, těch pár minut to neva, je to rychlé a přidám maso z mražáku.
Jo a ty kuličky jsem dávala zatuhnout do mražáku na pár hodin rozestavěné v dóze a pak naházela do pytliku a znovu do mražáku. Pak jen vyndat a rozmrazit ![]()
Mám takhle připravené kuřecí, krůtí, hovězí, vepřové a telecí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napoprvé bych maso hned s rýží nepodávala. Rozmixovala bych ho třeba s mrkví, nebo nějakou jinou zeleninkou, kterou máš odzkoušenou a třeba i více druhů (mrkev, brambor a masíčko).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě víš, co za zeleninu malé nejvíc jede. No tak příště povař tu zeleninu s masem a rozmixuj, bude si na novou chuť lépe zvykat.
Moje malá je trochu extrém, co se zeleniny a masa týče, sní úplně cokoli i napoprvé. Zato na ovoce je vybíravá až hamba
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
daji se koupit i sklenicovy masa samotny, tak treba by je s domaci stravou vzala.
jinak bych maso mixla normalne se zeleninou, u nas byla hodne oblibena kombinace - kuřeci, brambor, cukina nebo kedlubna. Povarila jsem a mixla, davala jsem tak na dve porce.
Nejsem moc zastance mrazeni prikrmu, ale casem jsem si mrazila nezpracovane male porce masa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vařený maso jsem si najemno nasekala, dala do tvořítek na led, po zmrznutí vyklopila do pytlíku. Zbytek jsem vařila. Kupovaná sklenička masa (myslím, že jsem zkoušela Babylove hovězí) mě nějak neuchvátila, bylo to takový nevońavý lepidlo a dle složení ne čistý maso.
Teď mrazím i syrový maso, připravený akorát na 1-2 porce, jenom hodím do vody a dělám třeba vývar pro malou se zeleninou atp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hofka píše:
Vařený maso jsem si najemno nasekala, dala do tvořítek na led, po zmrznutí vyklopila do pytlíku. Zbytek jsem vařila. Kupovaná sklenička masa (myslím, že jsem zkoušela Babylove hovězí) mě nějak neuchvátila, bylo to takový nevońavý lepidlo a dle složení ne čistý maso.
Teď mrazím i syrový maso, připravený akorát na 1-2 porce, jenom hodím do vody a dělám třeba vývar pro malou se zeleninou atp.
Do tvořítek na led, a pak přesypat do pytlíku nebo plastové misky, přesně tak! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cca 3-4 týdny po zavedení prvního příkrmu
chceš fajnou tabulku?
nevnucuju se, jen jsem podle ní jela u dcerky a osvědčila se, ted začínám přikrmovat synka a taky se jí budu řídit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Iffka píše:
Cca 3-4 týdny po zavedení prvního příkrmuchceš fajnou tabulku?
nevnucuju se, jen jsem podle ní jela u dcerky a osvědčila se, ted začínám přikrmovat synka a taky se jí budu řídit.
Ahoj,mohu tě taky poprosit o tu fajn tabulku
přikrmuji 5 den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Javor
napiš mi do SZ mail, je to v Excelu a Wordu, tak ti to pošlu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit