Je vhodná červená řepa pro 5měsíční mimi?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
červená řepa
Zdravím vás maminky, prosím můžete mi poradit zda je vhodná červená řepa pro miminko když nemá ještě ukončený 5 měsíc připravila bych jí s mrkvičkou. S příkrmama už jsme začali od ukončeného 4 měsíce a zatím vše toleruje zkoušeli jsme brokolici, pastinák, mrkev, brambor. A ještě jestli tam můžu zamíchat instantní rýžovou kaši? Zaleninu dělám nad párou. Děkuji Lucka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Řepu dostal taky někdy v 5,5m, nic mu nebylo.
Ale teda kombinaci mrkev-rýže bych asi nedala, přijde mi to jako dost stavicí, aby pak nemělo dítko se problém vykadit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Červenou řepu dělám od 4. měsíce, je sladká tak malýmu moc chutná. Dělám s bramborem nebo rýží.
Rýžovou kaši pokud není sladká tak bych použila. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, já jsem jí dávala až v 6. měsíci, malé moc chutnala, ale tady jsem se dočetla, že obsahuje hodně dusičnanů, tak nevím…občas jí do něčeho teda přimíchám, malé to strašně šmakuje..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme ji dávali po 6 měsíci ..a taky moc chutná. Dáváme s rýži, pohankou a kombinujeme s jinou zeleninou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My uz jsme ji chteli dat driv, ale vzdycky na ni v obchode zapomenu nebo nemaji obycejnou, ale v brzke dobe ji dame, prikrmujeme taky ode 4. mesice a nase holcicka uz vyzkousela temer vsechny druhy ovoce a zeleniny. Ryzovou kasickou obcas zahustuji vsechno mozne a my se zacpou nemame problemy vubec. Spis naopak, uz jsme vyzkouseli vsechno mozne a prcek kaka temer po kazdem jidle, ale kdyby mel tvuj mimisek zacpu, tak vic tekutin, mene mrkve, ryze a bananu, ale my fakt problem nemame. At prckovi chutna!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řepu jsem dávala od začátku, než jsme se k ní dostali, tak měl syn asi 4,5 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji tak já to půjdu zkusit a dám asi jen tu mrkvičku i když s kaděním problém ztatím neměla. Ještě jí toho nedávám tolik aby jí to nenahradilo dávku mléka to mi zase říkala doktorka že se prý ted začíná až od 6 měsíce i když nekojím. Ale já jsem ty příkrmy prostě zkusila a krásně papá a nedělá jí to žádnou paseku jestli kvůli alergiím
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mondík píše:jé tak já jsem ještě ovoce nezkoušela říkala jsem si až vyzkouší zeleninu tak pak teprve dám ovoce aby mi pak tu zelču jedla
My uz jsme ji chteli dat driv, ale vzdycky na ni v obchode zapomenu nebo nemaji obycejnou, ale v brzke dobe ji dame, prikrmujeme taky ode 4. mesice a nase holcicka uz vyzkousela temer vsechny druhy ovoce a zeleniny. Ryzovou kasickou obcas zahustuji vsechno mozne a my se zacpou nemame problemy vubec. Spis naopak, uz jsme vyzkouseli vsechno mozne a prcek kaka temer po kazdem jidle, ale kdyby mel tvuj mimisek zacpu, tak vic tekutin, mene mrkve, ryze a bananu, ale my fakt problem nemame. At prckovi chutna!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lucie81 píše:
Děkuji tak já to půjdu zkusit a dám asi jen tu mrkvičku i když s kaděním problém ztatím neměla. Ještě jí toho nedávám tolik aby jí to nenahradilo dávku mléka to mi zase říkala doktorka že se prý ted začíná až od 6 měsíce i když nekojím. Ale já jsem ty příkrmy prostě zkusila a krásně papá a nedělá jí to žádnou paseku jestli kvůli alergiím![]()
neni to jen kvuli alergiim, ale nekdo, kdo je na svete 4 mesice ma byt proste na mlece, nema zuby, coz ma svuj vyznam. to, ze ty nevidis, nejake negativni zmeny neznamena, ze to v telicku KOJENCE nenadela chliv, je to neskutecna zatez pro telo, ktere na to vyvojove neni pripravene. Marne ve slove kojenec hledam koren slova spojeny s masozeleninou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle me zacit ve 4 mesicich je lepsi nez v 6, ale to by zase byl souboj nazoru
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no já slyšela, že je to největší zátěž pro ledviny.. když se začne dřív. Myslím především u plně kojených dětí
. Taky bych počkala do ukončení 6m. ..není kam chvátat!! My začali po 5 m..ale my jsme na UM.
Příspěvek upraven 07.02.12 v 11:01
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jizvíková píše:Lucie81 píše:neni to jen kvuli alergiim, ale nekdo, kdo je na svete 4 mesice ma byt proste na mlece, nema zuby, coz ma svuj vyznam. to, ze ty nevidis, nejake negativni zmeny neznamena, ze to v telicku KOJENCE nenadela chliv, je to neskutecna zatez pro telo, ktere na to vyvojove neni pripravene. Marne ve slove kojenec hledam koren slova spojeny s masozeleninou
Děkuji tak já to půjdu zkusit a dám asi jen tu mrkvičku i když s kaděním problém ztatím neměla. Ještě jí toho nedávám tolik aby jí to nenahradilo dávku mléka to mi zase říkala doktorka že se prý ted začíná až od 6 měsíce i když nekojím. Ale já jsem ty příkrmy prostě zkusila a krásně papá a nedělá jí to žádnou paseku jestli kvůli alergiím![]()
Hahaha, to není tak přesné s těma zubama
Náš kluk má zuby od 14 dnů, teď už normálně velké klofáky, takže zuby, taky se říká, že když vyroste 1 zub, je to znamení, že dítě už mléko nepotřebuje, to by náš malej asi pošel hlady
Jinak kojenec je dítě až do roka pokud se nepletu, tak to jako co? Po 6 měsících už tam to spojení najdeš?
Jinak my daváme řepu od cca 4,5 měsíce, když jsme od 4 měsíce na radu doktorky začali přikrmovat, neboť našemu zubatému kojenci prostě mléko nestačilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jizvíková píše:no tak jistě že zuby ještě nepotřebuje jelikož to mixuju na kaši,maso nedávám a zeleninku zkouším pomaličku. Malá nedá ještě ani 180 ml což by měla ale prospívá pěkně. A právě proto se ptám jestli je řepa vhodná pro tak malé mimi abych jí neublížila. Ale proč teda prodávaj příkrmy od ukon.4 měsíce už i smasem atd. i lepek prý můžou od 17 týdne ale to já nedámLucie81 píše:neni to jen kvuli alergiim, ale nekdo, kdo je na svete 4 mesice ma byt proste na mlece, nema zuby, coz ma svuj vyznam. to, ze ty nevidis, nejake negativni zmeny neznamena, ze to v telicku KOJENCE nenadela chliv, je to neskutecna zatez pro telo, ktere na to vyvojove neni pripravene. Marne ve slove kojenec hledam koren slova spojeny s masozeleninou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit