Příkrmy před 30lety - našla jsem deníček!

Run
20807
6.2.12 21:02

Příkrmy před 30lety!Našla jsem deníček!

Ahoj, založila jsem toto téma, protože moje máma (hrozná pedantka :mrgreen: ) mi přinesla deníček, do kterého si každý den psala, co jsem jedla! Je to skoro až do roka… Je tam i kolikrát jsem kakala a blinkala, neuvěřitelný! Ale nejvíc mě fakt zarazily ty příkrmy - tak na ukázku: kojená do 6ti týdnů, pak Sunar.. Ve 2 měsících už jsem dostávala k pití pomerančovou šťávu, ve 2,5 už mlíko s rozmatlanym banánem nebo banán s pomerančem! Ve 3 měsících piškoty s jablkem, k pití pořád tu šťávu, ve 3,5 měsících už k obědu polévky! 8o a k večeři kaše… I když ono to nebyly klasický polévky, ale doma uvařená mrkev, brambor a maso a rozmixovaný a pila jsem to z láhve, kde mi do dudlíku vystřihli větší díru… I tak je to docela síla! Co myslíte? :mrgreen: Jinak až začnem s příkrmama, tak to bude s mamkou asi pěknej boj (bydlíme u nich :roll: ) už teď by mojí malý (tři měsíce-plně kojená) dávala ochutnávat! Dneska se jí snažila dát kousek brambory - prý ze srandy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1165
6.2.12 21:05

Gábi, u nás to samé, dřív to tak prostě bylo :mrgreen: Nenech se zastrašit, já taky malou kojia plně do šesti měsíců bez jakéhokoliv čaje a maminky a tchýně se divili a pořád divý :lol: že třeba moje malá (1 rok) nepapá PRIBIŃÁČKA to je podle tchýně prostě VELMI důležitý příkrm :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
6.2.12 21:06

Tak tehdy to bylo normální, ale co ti nezávidím je, že se ti bude montovat do jídla vnučky :zed: :zed: vysvětlovat starší generaci něco ohledně mimin je na palici, bo oni přece vším prošly, všechno znají a vychovaly dvě, tři, čtyři… děti!

Příspěvek upraven 06.02.12 v 21:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
6.2.12 21:06

Jo, moje mamka mi taky vykladala, jaky jsem mela jidelnicek, bylo to trosicku podobne… :mrgreen:

Vim,ze jsi o radu nezadala, ale v tomto bych doporucila udelat co nejdrive jasno, aby jsi potom nedopadla jako ja!!!! Kvuli jidlu byly u nas v rodine silene bitvy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.2.12 21:07

Síla 8o No tehdy se to tak asi dělalo, nevím… Nás teda mamka kojila do 6m, ale její dr. s tím spokojená nebyla, asi nám chyběly ty pomeranče a tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
6.2.12 21:08

No ono to ani není taková legrace, jak to vypadá a měla jsi štěstí, že se např.ta pomerančová šťáva tak brzo nějak neprojevila. Mamce bych vysvětlila, že dnes už jsou jiné poznatky a že dítěti většinou plně stačí mateřské mléko do půl roku. Dnes je jiné ovzduší, kvalita všeho, daleko více alergií než tenkrát. Jinak ale je to super rodinný poklad :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5254
6.2.12 21:09

Tvoje mamka je neuvěřitelná, že si všechno tak pečlivě zapisovala! A k tomu jídlu, no dřív to tak prostě bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
6.2.12 21:10

Uvidíme, čím budou krmit naše děti svoje:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
6.2.12 21:10

Kamaradka mi prave ukazovala knizku (z roku 1980) co je o rok mladsi nez ja a v podstate je tam kor to same. Tak se to proste delalo a i moje mamka se toho ridila, i kdyz ta nekojila protoze nemela mliko. Hele a ziju ;) Stuj si za svym, veci se meni, a snad to nebude takovy boj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.2.12 21:12

Já se spíš divím, kde ty pomeranče a banány brala :mrgreen: Jinak jsem jí přečetla spoustu článků, jak kojit do 6 měsíce a pak pomalu začít se zeleninkou a všechno hezky pomalu, postupně… A ona mi na to řekne, že jí taky budu dávat, to co budu jíst já, až po mě bude natahovat ručičku :zed: Jo a perlička - když mi bylo necelýho půl roku tak už mi loupala čokoládu ze zmrzliny! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
6.2.12 21:13

příkrmy před 30 lety

Ahoj,
moje máma mě prý dávala ve dvou měsících rozmixovaný hovězí do Feminaru a to jsem byla nedonošená, narodila jsem se v 30 týdnu před skoro 37 lety :D takže na tu dobu fakt docela síla :D Jo a ještě ve 3 měsících rajskou do flašky.

Příspěvek upraven 06.02.12 v 21:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
6.2.12 21:14

No z hlediska dnešní doby je to hustý 8o !!!
Já jsem jen zvědavá čím a jak budou naše děti krmit naše budoucí vnoučky.Jestli ty nové poznatky budou zase jiné.Nejspíš ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
6.2.12 21:15

Gabriela - tak moje mamka mi taky vykládala o mixované zelenine v mlíku flaškou s velkou dírou, sunaru od tří měsíců, strouhaným jabku a mrkvi s citronem v pulroce a tak, ale čokoládu mi teda nedávala ani ona :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
6.2.12 21:15

edit - koukam, ze rozmixovat příkrm do flašky byl tehdy všeobecný trend :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
6.2.12 21:17

to slyším u tchyně pořád - jak kluci ve třech měsících jedli polívky… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie