Příkrmy před 30lety - našla jsem deníček!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Příkrmy před 30lety!Našla jsem deníček!
Ahoj, založila jsem toto téma, protože moje máma (hrozná pedantka
) mi přinesla deníček, do kterého si každý den psala, co jsem jedla! Je to skoro až do roka… Je tam i kolikrát jsem kakala a blinkala, neuvěřitelný! Ale nejvíc mě fakt zarazily ty příkrmy - tak na ukázku: kojená do 6ti týdnů, pak Sunar.. Ve 2 měsících už jsem dostávala k pití pomerančovou šťávu, ve 2,5 už mlíko s rozmatlanym banánem nebo banán s pomerančem! Ve 3 měsících piškoty s jablkem, k pití pořád tu šťávu, ve 3,5 měsících už k obědu polévky!
a k večeři kaše… I když ono to nebyly klasický polévky, ale doma uvařená mrkev, brambor a maso a rozmixovaný a pila jsem to z láhve, kde mi do dudlíku vystřihli větší díru… I tak je to docela síla! Co myslíte?
Jinak až začnem s příkrmama, tak to bude s mamkou asi pěknej boj (bydlíme u nich
) už teď by mojí malý (tři měsíce-plně kojená) dávala ochutnávat! Dneska se jí snažila dát kousek brambory - prý ze srandy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Gábi, u nás to samé, dřív to tak prostě bylo
Nenech se zastrašit, já taky malou kojia plně do šesti měsíců bez jakéhokoliv čaje a maminky a tchýně se divili a pořád divý
že třeba moje malá (1 rok) nepapá PRIBIŃÁČKA to je podle tchýně prostě VELMI důležitý příkrm
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tehdy to bylo normální, ale co ti nezávidím je, že se ti bude montovat do jídla vnučky
vysvětlovat starší generaci něco ohledně mimin je na palici, bo oni přece vším prošly, všechno znají a vychovaly dvě, tři, čtyři… děti!
Příspěvek upraven 06.02.12 v 21:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, moje mamka mi taky vykladala, jaky jsem mela jidelnicek, bylo to trosicku podobne… ![]()
Vim,ze jsi o radu nezadala, ale v tomto bych doporucila udelat co nejdrive jasno, aby jsi potom nedopadla jako ja!!!! Kvuli jidlu byly u nas v rodine silene bitvy!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Síla
No tehdy se to tak asi dělalo, nevím… Nás teda mamka kojila do 6m, ale její dr. s tím spokojená nebyla, asi nám chyběly ty pomeranče a tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ono to ani není taková legrace, jak to vypadá a měla jsi štěstí, že se např.ta pomerančová šťáva tak brzo nějak neprojevila. Mamce bych vysvětlila, že dnes už jsou jiné poznatky a že dítěti většinou plně stačí mateřské mléko do půl roku. Dnes je jiné ovzduší, kvalita všeho, daleko více alergií než tenkrát. Jinak ale je to super rodinný poklad ![]()
- Citovat
- Upravit
Tvoje mamka je neuvěřitelná, že si všechno tak pečlivě zapisovala! A k tomu jídlu, no dřív to tak prostě bylo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamaradka mi prave ukazovala knizku (z roku 1980) co je o rok mladsi nez ja a v podstate je tam kor to same. Tak se to proste delalo a i moje mamka se toho ridila, i kdyz ta nekojila protoze nemela mliko. Hele a ziju
Stuj si za svym, veci se meni, a snad to nebude takovy boj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se spíš divím, kde ty pomeranče a banány brala
Jinak jsem jí přečetla spoustu článků, jak kojit do 6 měsíce a pak pomalu začít se zeleninkou a všechno hezky pomalu, postupně… A ona mi na to řekne, že jí taky budu dávat, to co budu jíst já, až po mě bude natahovat ručičku
Jo a perlička - když mi bylo necelýho půl roku tak už mi loupala čokoládu ze zmrzliny! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
příkrmy před 30 lety
Ahoj,
moje máma mě prý dávala ve dvou měsících rozmixovaný hovězí do Feminaru a to jsem byla nedonošená, narodila jsem se v 30 týdnu před skoro 37 lety
takže na tu dobu fakt docela síla
Jo a ještě ve 3 měsících rajskou do flašky.
Příspěvek upraven 06.02.12 v 21:17
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No z hlediska dnešní doby je to hustý
!!!
Já jsem jen zvědavá čím a jak budou naše děti krmit naše budoucí vnoučky.Jestli ty nové poznatky budou zase jiné.Nejspíš ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gabriela - tak moje mamka mi taky vykládala o mixované zelenine v mlíku flaškou s velkou dírou, sunaru od tří měsíců, strouhaným jabku a mrkvi s citronem v pulroce a tak, ale čokoládu mi teda nedávala ani ona ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
edit - koukam, ze rozmixovat příkrm do flašky byl tehdy všeobecný trend ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to slyším u tchyně pořád - jak kluci ve třech měsících jedli polívky… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit