Jak správně zavést lepek?

1751
7.2.12 13:31

Jak správně zavést lepek?

Ahojte maminky,
tak jsem se dnes dozvedela, ze muzeme uz zavadet lepek, chtela jsem se, proto zeptat, jak ho spravne zavest? V jake forme, mnozstvi, jak casto?
Musime byt opatrnejsi.

Dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81481
7.2.12 13:42

podle doporučení se má zavádět mezi 4.-6.měsícem, v malé dávce a pravidelně. Nejsnažší e asi kaše - bud klasicky jako mléčná kaše, nebo hodil lžičku instantní kaše s lepkem do zeleninového příkrmu. Případně může přimíchat do příkrmu mouku. Dát dítěti žužla kůrku chleba nebo zavést nějakoé těstoviny, nejmenší je asi kuskus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
7.2.12 14:08

Taky by mě to zajímalo, jelikož plně kojím, chtěla bych po 4. měsíci zavést nějakou kašičku, ale nebude mít malej třeba nějaké trávící potíže když je kojený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30830
7.2.12 14:11

já jsem dávala od 5m kaši bezlepkovou a vždycky jsem do jedné dávky přidala lžičku té kaše s lepkem…tedka třeba zahustím masozeleninu trochou mouky,nebo uz dávám i kousek chleba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.2.12 14:39

Těch názorů je hodně a taky dost záleží na tom, zda je dítě kojené či nikoli. U kojených dětí (tedy plné kojení do ukončeného 6.-7.měsíce) někdo říká od 6.měsíce, jiný až v roce, pak jsou i ještě časnější nebo pozdější názory. Volila jsem zlatou střední cestu, takže malá byla plně kojená do ukončeného 7.měsíce, lepek dostala v 8.měsíci (pečivo, těstoviny, vařené vločky, zahuštěné polévky), pak postupně tu a tam sušenku Hami Safari nebo Natura Bio a dětské křupky. Kaše neměla nikdy.

Příspěvek upraven 07.02.12 v 15:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
7.2.12 14:41

Háto vločky ( pokud myslí ovesné) lepek neobsahují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
7.2.12 14:50

Ano záleží, jestli je dítě plně kojené, nebo jestli už je na UM. My máme teda čerstvě 6M a zatím jenom kojíme. Tak mě to taky zajímá, názorů je více a pak babo raď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.2.12 15:07

Alpi, ovesné vločky obsahují látku podobnou lepku. Navíc bývají zpracovávány v závodech, kde se zpracovávají i lepkové věci. Na obalu těch, co mám doma, je přímo napsáno, že výrobek obsahuje lepek.

Alpaka píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.2.12 15:13

Každý si to maličko přizpůsobí své situaci, pocitu a svému dítěti. Pro inspiraci jukni na kojeni.net :kytka: jsou tam i tabulky, příklady a spousta informací.

jamoni píše:
Ano záleží, jestli je dítě plně kojené, nebo jestli už je na UM. My máme teda čerstvě 6M a zatím jenom kojíme. Tak mě to taky zajímá, názorů je více a pak babo raď :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
7.2.12 15:13
Háta_x píše:
Alpi, ovesné vločky obsahují látku podobnou lepku. Navíc bývají zpracovávány v závodech, kde se zpracovávají i lepkové věci. Na obalu těch, co mám doma, je přímo napsáno, že výrobek obsahuje lepek.
Alpaka píše:

jj, podobné to je. někteří celiatici oves snesou, jiné ne.
zavádět lepek s tím, že to zpracovávali v provoze, kde je i pšenice, mi přijde trochu přestřelené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.2.12 15:23

Kdo něco takového říká? To mi přijde taky zvláštní.

Alpaka píše:
Háta_x píše:
Alpaka píše:
jj, podobné to je. někteří celiatici oves snesou, jiné ne.
zavádět lepek s tím, že to zpracovávali v provoze, kde je i pšenice, mi přijde trochu přestřelené
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
7.2.12 15:34

Jsme od 2.měsíce plně na UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
8.2.12 17:09

Ahoj, mě dr. teď doporučila přikrmovat zel/ov a lepek, např. do ovoce nastrouhat piškot, do zeleniny přidat jíšku.
Já to ještě odložím, protože malá jsou 4 měsíce a je plně na MM a prospívá krásně, počítám, že začnem po 6.měsíci, to jsem zvědavá, co mi na to řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IamSherlocked
23.7.13 12:31

Zdravím. Malá má 7,5 měsíce, do 5,5 měsíce byla plně kojená a pak jsme postupně začaly s příkrmy. Má hypoalergenní dietu, protože na BKM reaguje slabým ekzémem na tvářičce. Chci se zeptat zda to má někdo u svého prcka podobně a jak postupoval se zavedením lepku? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
6806
23.7.13 12:39

Normalne jsem zavedla v 7 mesici a bylo to ok. Taktez abkm. Nechapu, proc se toho lepku tady polovina matek tak boji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí