Příkrmy od 4. měsíce + čaj?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Příkrmy od 4. měsíce + čaj???
Ahoj holky, v pondělí jsem byla s malým na 4. měsíční prohlídce a očkování. Doktorka řekla, že máme začít pomalu s příkrmy a pak dát na zapití čaj.
Já jsem myslela, že když dám první příkrmy, tak to miminko toho přece ještě tolik nesní, aby mu pak stačil jen čaj a dávala bych mu na dojezení raději ještě Sunar (nekojím). Co si o tom myslíte? Navíc když jsem byla v lékárně, tak všechny čaje pro mimča jsou až od 6. měsíce, pro takhle malé jsou jen ty granulované a nevím, jestli tyhle jsou zrovna něco extra. Prosím poraďte, nějak v tom tápu. ![]()
Jak jste začínali s příkrmy vy? Díky moc!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, mi jsme s příkrmy začínali na 4,5 měsících (jsme od narození na sunaru). Začali jsme jen zeleninkou k obědu a čajičkama mezi jídli (prodávají buď bylinkový pro děti od 4. měsíců, mi pili heřmánkový pro dospěláky z lékárny, ty granulovaný nedoporučují kvůli sladkému co obsahují - ničí to zoubky - prý). Od 5. měsíců jsme nasadili večer ještě kašičky a od 5,5 měsíců jsme začali dávat k obědu i maso a ke nídani ovoce (rozmačkanýbanán, vařená jablka a hrušky)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem zacinala s prikrmem po 4. mesici. Dr. mi rikala, ze kdyz toho maly sni jen trosku, tak ze ho mam dokojit, pokud sni vice, tak jen dat zapit cajem nebo vodou. Pro tak male mimco pouzivam fenyklovy caj (je myslim od 1. tydne). Prestoze toho syn sni hodne, tak pit nic moc nechce, spis si parkrat cucne vody nebo caje, ale zda se mi to malo. Kojit pak uz taky nechce, protoze ma asi plne brisko..tak nevim jak zvysit prijem tekutin..Zacinala jsem zeleninou, pak pridala ovocnou svacinku a ted uz ma vecer i kasi..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mi jsme začínali s příkrmy od ukončeného 5-tého měsíce a ze začátku jsem ještě dokrmila nutrilonem,protože tak 14 dní toho snědla malinko až pak se rozjedla a to už jsem dala zapít jen čajíkem.dokud ti nesní plnou dávku,dala bych určitě ještě sunar,až,jak toho bude baštit víc,dát jen čajík,nebo můžeš dát jen převařenou vodu,mimčo neví,jestli má čajík nebo vodu … ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a když bude mít poprvé nějaký druh zeleniny, tak mu můžu dát hned plnou dávku, když bude chtít? Protože on by ji i snědl. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
k tomu čaju, já třeba v lékárně kupovala čaj fenyklovej od ukončeného 1.týdne a sáčkovej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lovesmile píše:všude radí,jak dávat postupně,jednu lžičku,pak dvě lžičky a podobně,já se tím vůbec neřídila a hned od začátku jsem dávala půl skleničky tak měla skleničku na dva dny a asi tak za 5 dní už baštila skleničku celou…
No a když bude mít poprvé nějaký druh zeleniny, tak mu můžu dát hned plnou dávku, když bude chtít? Protože on by ji i snědl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
filutka píše:
Taky jsem zacinala s prikrmem po 4. mesici. Dr. mi rikala, ze kdyz toho maly sni jen trosku, tak ze ho mam dokojit, pokud sni vice, tak jen dat zapit cajem nebo vodou. Pro tak male mimco pouzivam fenyklovy caj (je myslim od 1. tydne). Prestoze toho syn sni hodne, tak pit nic moc nechce, spis si parkrat cucne vody nebo caje, ale zda se mi to malo. Kojit pak uz taky nechce, protoze ma asi plne brisko..tak nevim jak zvysit prijem tekutin..Zacinala jsem zeleninou, pak pridala ovocnou svacinku a ted uz ma vecer i kasi..
Já dávám čaj v průběhu krmení a vypije mi za odpoledne 100ml, během oběda minimálně tu 40ml… Nabízím mu odpoledne čaj každou chvilku a má ho v hrníčku, to ho baví
Z lahve ho nechce taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hele a proč zrovna čaj? Já dávám vodu nebo sunar a nějak nerozumím výživové hodnotě čaje, nevíte kde se na tuhle myšlenku přišlo? ![]()
- Citovat
- Upravit
slonikova píše:lovesmile píše:všude radí,jak dávat postupně,jednu lžičku,pak dvě lžičky a podobně,já se tím vůbec neřídila a hned od začátku jsem dávala půl skleničky tak měla skleničku na dva dny a asi tak za 5 dní už baštila skleničku celou…
No a když bude mít poprvé nějaký druh zeleniny, tak mu můžu dát hned plnou dávku, když bude chtít? Protože on by ji i snědl.
Taky tak, mě malej snědl „malou“ skleničku hned napoprvé a teď baští velkou od přesnídávky. Doktorka říkala, že je to tak OK… Nemusí je lžičku, spíš, že hodně dětí prostě ze začátku víc nechce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pokymar píše:
hele a proč zrovna čaj? Já dávám vodu nebo sunar a nějak nerozumím výživové hodnotě čaje, nevíte kde se na tuhle myšlenku přišlo?
Proč sunar? Ten není na pití ale na jídlo ne? A vodu nedáváme, protože to tatínkovi není vhod. On sám nepije čistou vodu, tak dávám čaj. Čaj dítěti k=or na příkrmech neublíží. Já nevím jak ty, ale já se po jídle taky napiju vody, nepiju mlíko
Taky není čaj myšlen náhražkou za jídlo… Normální člověk pije, prostě to potřebuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
monika32 píše:slonikova píše:Taky tak, mě malej snědl „malou“ skleničku hned napoprvé a teď baští velkou od přesnídávky. Doktorka říkala, že je to tak OK… Nemusí je lžičku, spíš, že hodně dětí prostě ze začátku víc nechcelovesmile píše:všude radí,jak dávat postupně,jednu lžičku,pak dvě lžičky a podobně,já se tím vůbec neřídila a hned od začátku jsem dávala půl skleničky tak měla skleničku na dva dny a asi tak za 5 dní už baštila skleničku celou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,začínaly jsme s příkrmem od ukončeného 4měsíce,od narození je malá na nutrilonu,ze začátku té zeleninky moc nejedla,tak to zapíjela mlíčkem no a postupně,jak začala jíst plnou dávku,tak zapíjíme čajíkem,máme od konce 1 týdne-fenyklový,heřmánkový.Granulovaný kvůli cukru nedávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K tomu čaji - já jsem začala kupovat čaj Sunarka. Zaprvé mi po jiných blinkal, ale hlavně jsou od 4 měsíce. A mimo to, myslim, že ten od 4.měsíce je snad fenyklový s něčím a myslim i heřmánkový s taky nějakym ovocem.
Ten čajík neni špatný a neni sladký!
A v podstatě se dá koupit kdekoliv…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já přikrmuji od uk. 4. měsíce (na doporučení mudr.), dcera je jinak pouze kojená. Jiné tekutiny nedávám, po čaji měla koliku, vodu plive. Pokud má žízeň, ozve se a dostane cucnout z prsa. Já tedy čaj dávat nebudu, ale s vyšším počtem příkrmů ji zkusím opět dát převařenou kojeneckou vodu. Jinak přečti si složení těch granulovaných čajů. To je fakt pecka, je to plné cukrů.
Na co bych se ale ráda zeptala ostatních - dáváte nejdřív příkrm a pak dokojíte nebo naopak? Mě mudr. výslovně řekla, že nejdřív se má kojit a teprve poté dát příkrm. U nás to tedy vypadá tak, že dcera vypije prso, sní 100ml rýžové kaše nebo rýžového šlemu, pak vypije druhé prso a za 2 hodinky má opět hlad. Je jí 5 měsíců…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit