Kupované příkrmy, skleničky apod. - díky nechci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kupované skleničky apod. - díky nechci ...
Chtěla jsem se zeptat, zda nejsem sama úplný exot (bráno dnešními měřítky)…
ale absolutně se mi příčí kupovat malé příkrmy ve skleničkách. Nevím proč k tomu mám takový odpor, asi mi to nepřijde přirozené, nemám důvěru co v těch skleničkách může být (éčka, konzervátory apod.) a možná i tím, že já sama nemám ráda kupované polotovary…
Dokonce jsem na tom „tak špatně“ že i kašičky se mi příčí koupit už předpřipravené v krabici …
Tak co, najde se tu někdo, kdo je na tom stejně?
A pokud ano, máte nějaký tip na již výše zmíněné kašičky?
Předem děkuji.
Pls, zastánci skleniček apod. my nepište, děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
My skleničky také vůbec nekupujeme - měli jsme doma asi 2×, že dám v nouzi - tedy při lenivosti něco udělat, noa stejně jsem vždycky něco uvařit musela, protože to malej vůbec nepapal. No, ani se nedivím, fuj. Kaše kupujeme pouze od Nestlé a myslím, že jsou opravdu dobré. Zkusili jsme ještě jednu, nevím, co to bylo a ta byla
Takže jsme jí malému jen dali třeba lžišku do sunaru navečer, aby měl ochucený sunar, to bylo ok, protože to nezhousto na tu prapodivnou hmotu:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsem zastánce skleniček, spíš neutrál, používám je když nejsem doma nebo nestíhám .. ale zas si nedělám iluze ani o zakoupených potravinách, z kterých příkrmy vytvářím. Nebo jedeš na bio?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hofka píše:
Nejsem zastánce skleniček, spíš neutrál, používám je když nejsem doma nebo nestíhám .. ale zas si nedělám iluze ani o zakoupených potravinách, z kterých příkrmy vytvářím. Nebo jedeš na bio?
Je mi jasný, že ovoce a zelenina ze supermarketu asi nebude úplně košér, ale i tak mi to přijde přirozenější než skleničky.....
bio nekupuji (teď v zimě - poměr kvalita a cena opravdu neodpovídá), ale v létě bude ze zahrádky, a na to už se těším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedeš v BIO nebo z vlastní zahrádky asi… Rýžová kaše z rýže (rozvařit do měkka, přidávat třeba ovoce), vločková kaše (totéž co rýžová), atd. …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Viktorie Vivien píše:
My skleničky také vůbec nekupujeme - měli jsme doma asi 2×, že dám v nouzi - tedy při lenivosti něco udělat, noa stejně jsem vždycky něco uvařit musela, protože to malej vůbec nepapal. No, ani se nedivím, fuj. Kaše kupujeme pouze od Nestlé a myslím, že jsou opravdu dobré. Zkusili jsme ještě jednu, nevím, co to bylo a ta byla![]()
![]()
Takže jsme jí malému jen dali třeba lžišku do sunaru navečer, aby měl ochucený sunar, to bylo ok, protože to nezhousto na tu prapodivnou hmotu:-)
A můžu se zeptat, proč jsi zvolila kašičku od Nestlé (pro mě v krabicovou)? Respektive v čem je lepší než klasická doma vařená? (asi je to hloupý dotaz,ale zatím v tomhle opravdu tápu)… Děkuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já sice zahrádku nemám, ale aspoň nějaký ty trhy a už aby to bylo. To mě baví nakupovat:-)
Skleničky dávám nejvíc ovocné, to je taková klasika, přesnídávka, ale ty masozeleninový .. malá to zdlábne s velkou chutí, ale mě to přijde, že to chutná všechno stejně, ať je to hovězí, kuřecí, tuňák .. s čímkoli. Vůbec v tom ty ingredience nepoznávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trojlístek píše:
Jedeš v BIO nebo z vlastní zahrádky asi… Rýžová kaše z rýže (rozvařit do měkka, přidávat třeba ovoce), vločková kaše (totéž co rýžová), atd. …
Děkuji, a můžu se ještě zeptat - ta rýže nějaká speciální, nebo můžu použít tu co mám doma ve varných sáčcích? Je nutné přidávat do rozvařené rýže mléko (UM nebo MM) nebo stačí voda? Vločková kaše - z klasických ovesných vloček? (asi se ptám hloupě, ale opravdu se v tom zatím ztrácím)
Předem děkuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kdysi udělala MF Dnes test skleničky vers. doma připravené. Doma připravené mělo daleko více negativních látek v sobě než ve skleničkách, právě díky nekvalitním potravinám. To stejné zahrádka, stačí přihnojit NPK, nebo mít v blízkosti spalovnu a kvalita jde k šípku.
Ale tím se nechci zastávat skleniček a neodsuzuju ani domácí připravené. Každému co je mu bližší, nikdo přeci nebude cpát do svého prcka to, o čem není přesvědčený, že je správné.
A i když si prosila, aby se tu zastánci skleniček nevyjadřovali, musím říct, že já z nich taky nejsem odvázaná, ale hlavně kvůli ceně, ale mě zachránili při přecházení na příkrmy. Mám velkého nejedlíka. Teď už jedeme domácí.
Takže se omlouvám, že jsem se skleniček přece jenom trošku zastala
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hofka píše:
Já sice zahrádku nemám, ale aspoň nějaký ty trhy a už aby to bylo. To mě baví nakupovat:-)
Skleničky dávám nejvíc ovocné, to je taková klasika, přesnídávka, ale ty masozeleninový .. malá to zdlábne s velkou chutí, ale mě to přijde, že to chutná všechno stejně, ať je to hovězí, kuřecí, tuňák .. s čímkoli. Vůbec v tom ty ingredience nepoznávám.
U nás bohužel trhy moc nejsou, tak jednou do měsíce a to jsou ještě takové hodně ubohé, spíš chci zkusit bedýnky, a nebo se podívat po nějaké eko farmě v okolí než mi něco vyroste ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Používala sjem skleničky jen vyjímečně na cesty… Jinak pouze domácí strava. Ovšem přesnídávky kupujem ![]()
A kaše jsem dělala instantní, ale nemléčné ze zdravé výživy. Buď do MM nebo UM, později i do KM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
TAk nevím jestli když je to z vlastní zahrádky máš zaručenou kvalitu
máš rozbor půdy a půdu se staráš naprosto bez chemie a podle norem ![]()
Myslím že máš tak akorát zaručenou čerstvost
No ale prosti gustu...................takže tak
Skleničky mají alespoň zaručenou normu na dusičnany a že už jsem vyděla otravu dusičnany
- Citovat
- Upravit
MMartina1 píše:
kdysi udělala MF Dnes test skleničky vers. doma připravené. Doma připravené mělo daleko více negativních látek v sobě než ve skleničkách, právě díky nekvalitním potravinám. To stejné zahrádka, stačí přihnojit NPK, nebo mít v blízkosti spalovnu a kvalita jde k šípku.Ale tím se nechci zastávat skleniček a neodsuzuju ani domácí připravené. Každému co je mu bližší, nikdo přeci nebude cpát do svého prcka to, o čem není přesvědčený, že je správné.
A i když si prosila, aby se tu zastánci skleniček nevyjadřovali, musím říct, že já z nich taky nejsem odvázaná, ale hlavně kvůli ceně, ale mě zachránili při přecházení na příkrmy. Mám velkého nejedlíka. Teď už jedeme domácí.
Takže se omlouvám, že jsem se skleniček přece jenom trošku zastala![]()
Já bohužel těmto „rádoby nezávislým testům“ moc nevěřím, několik lidí z mého okolí mi potvrdilo, že si ty výsledky může v podstatě kdokoli koupit …
Ale jinak děkuji za názor, aspoň si rozšířím obzory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
TAk nevím jestli když je to z vlastní zahrádky máš zaručenou kvalitumáš rozbor půdy a půdu se staráš naprosto bez chemie a podle norem
Myslím že máš tak akorát zaručenou čerstvost
No ale prosti gustu...................takže tak
Skleničky mají alespoň zaručenou normu na dusičnany a že už jsem vyděla otravu dusičnany
Díky za info, ale prosila jsem zastánce skleniček aby se nevyjadřovali, zajímají mě spíš názory stejně smýšlejících lidí! Děkuji za pochopení!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ZA skleničky nelobuju jen píšu svůj názor a daleko víc přídavků tedy nacházím v ovocných skleničkách
- Citovat
- Upravit