První kaše v osmi měsících
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
První kaše v osmi měsících
Ahoj maminky, vím že tady bylo o kašičkách napsáno dost, ale nenašla jsem nic co by sedělo přesně na nás.. Mám skoro osmiměsíčního chlapečka, do půl roka plně kojeného, teď má v poledne masozeleninu nebo zeleninu (tomu moc nedá, někdy jen pár lžiček..) a odpoledne ovoce, které teda dlabe pěkně. Jinak kojím podle potřeby. V noci se mi budí hodně často, kašičky jsem chtěla dávat od půl roka, ale doktorka mi to nedoporučila, že přibírá slušně a zjevně mu nic nechybí. Teď už bych mu je dávat chtěla, když jím třeba jogurt tak otvírá pusinku a je vidět že by si dal taky, a navíc se přiznám že bych vážně uvítala trochu víc spánku
. Zkusila jsem koupit nemléčnou rýžovou, ale odstříkávání mléka byla hrozná akce - odsávačku nemám a už kupovat nechci. Takže buď koupit ještě UM, které zatím nikdy neměl, nebo rovnou mléčnou? Vyjde to nastejno, nebo je ta nemléčná šetrnější, když není zvyklý? Taky jsem slyšela že osmiměsíční už by měl začít s lepkem, tak nevím jestli mu nemám radši dát rovnou nějakou obilno-mléčnou? Po našem prvním pokusu ho bolelo bříško (nevím jestli to bylo po kaši nebo náhoda), tak by to chtělo něco co se dobře snáší.. Budu moc ráda za vaše rady nebo zkušenosti, mám v tom pěkný guláš
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak ja som davala hned mlecnou kasi tusim na konci 6 mesice… odstriekavat mlieko sa mi fakt nechcelo.
Naskor som davala HIPP kase..su menej sladke a teraz papame HAMI kase (bananova je otrasna, ine su dobre).
Inak mala papa riadne porcie…omnoho vacsie ako je napisane na obale…a vobec z toho nepribera.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus mléčnou, měl by ji snášet dobře. Jen kdyby byla nějaká intolerace na laktozu, tak by asi mohl být problém, hold musíš zkusit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já začala kaše dávat od 8 měsíce a mléčné… kojila jsem o 10m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj prcek má teď 13 měs. a pořád kojím. Ale taky mu dávám rýžovou nemléčnou a MUDr. mi říkala, že ji nemám míchat s mateřským ani umělým mlékem, ale jen s vodou (v začátcích převařenou-kojeneckou, teď už dávám jen kohoutkovou-převařenou). Že pokud ho jinak pořád kojím, není třeba mu dávat umělé mléko. Mi prcek jiné než Hami kaše odmítá (zkoušeli jsme jen Hami, Nestlé a Hipp), takže kupuju jakékoliv nemléčné Hami a míchám je jen s vodou. ![]()
Jo a kaše jsme začali dávat taky kolem toho osmého měsíce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já dávám kaši malé tak od 6,5 měsíce.Taky kojím.KUpuji mléčné od Hami a kombinuji to s jáhlovou z DM ta obsahuje lepek.Tak to smíchám a je to.Ředím pouze vodou,ale také víc než je uvedeno na obale.Prostě sypu,sypu a jak to má dobrou hustší konzistenci tak to dám malé.
Musíš zkusit.Každému chutná něco jiného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem davala kasi mlecnou, protoze mi deti po ni uz nechtely moc mleka, ze zacatku ano, pak uz ne, tak aby meli dost mlecnych davek, davala jsem mlecnou.. vsechny druhy, zadny problem nemely.. zacaly jsme od Nutrilonu a pak Nestle, mame vsechno skoro od Nestle..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem teda dlouho kojila ale večer jsem začala dávat Sunarku. Tenkrát nám přišel vzorek a malý to tak zachutnalo že jsme pak pořád kupovali a vydrželo ji to dost dlouho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem sice v době zavádění kaše už nekojila, ale vím, že kojící kamarádka kupovala nemléčnou a míchala ji s převařenou vodou. Ale myslím, že můžeš úplně v klidu dát i mléčnou, s lepkem ti moc neporadím, malá ho ještě neměla (jsem diabetička a je u ní větší riziko celiakie, tak čekáme ještě měsíc a pak to budeme zkoušet). Ale když se Eli nemohla vyprázdnit a bolelo ji bříško (to bylo hlavně po kedlubnu), dala jsem jí probiotika a nejpozději do rána bylo v plíně nadělení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
J-Zicek píše:
Tak já dávám kaši malé tak od 6,5 měsíce.Taky kojím.KUpuji mléčné od Hami a kombinuji to s jáhlovou z DM ta obsahuje lepek.Tak to smíchám a je to.Ředím pouze vodou,ale také víc než je uvedeno na obale.Prostě sypu,sypu a jak to má dobrou hustší konzistenci tak to dám malé.
Musíš zkusit.Každému chutná něco jiného
Pardon, že sem padám, ale jáhly jsou bezlepkové… stejně tak pohanka, amarant a samozřejmě kukuřice a rýže… Tak jen aby jste věděly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mám podobné dilema jako zakladatelka. Tak jsem taky zvědavá, co poradíte. Nám je teda teprve 6.5 měsíců a pořád kojíme. Začala jsem se zeleninou před 10ti dny, zatím ale nenahradí ani jedno kojení. Malá se mi začala v noci dost budit, tak jsem začala uvažovat o kaších a též se mi nechtělo dávat žádné UM, malá ho nikdy neměla, ale zase mi příjde, že když bych nahradila třeba večerní kojení kaší, tak když tu nemléčnou smíchám jen ve vodě, tak to nezasytí. Tak taky tápu. Chci zkusit nakoupit ve zdravé výživě a dělat si kaše sama, ale to bych pořídila jen nějakou obilnou s ovocem a právě jen ve vodě. Taky jsem nechtěla kupovat odsávačku, odstříkám pár kapek, to nemá smysl a UM jsem se chtěla vyhnout. Tak nevím… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit