Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Neli114 problém je hlavně v tom, že ty se nějak třeba propachtíš ke 4.
Ale co dál? Pořád tě čeka další studium, jedno navazuje na druhé…
Jedna věc je to, že ti matika nejde.
Dobra věc je ta, že si to uvědomuješ.
Druhá věc a to zásadní je ta, že jsi se na to vykašlala, přestože víš, ze matematika je tvá víc než slabá stránka studia a to je zlé.
To by mě jako rodiče štvalo nejvíc a vlastně bych skoro neměla nic proti tomu, aby sis ročník zopakovala, mezery budeš mít skrz nemoc i jinde, pokud jsi nebyla v dohánění aktivní.
Tak ono záleží jestli jsi na zš nebo na sš. U nás na zš sděluji ale na sš ne, tam řešili jen absenci.
@Trojlístek píše:
@Neli114 problém je hlavně v tom, že ty se nějak třeba propachtíš ke 4.
Ale co dál? Pořád tě čeka další studium, jedno navazuje na druhé…
Jedna věc je to, že ti matika nejde.
Dobra věc je ta, že si to uvědomuješ.
Druhá věc a to zásadní je ta, že jsi se na to vykašlala, přestože víš, ze matematika je tvá víc než slabá stránka studia a to je zlé.
To by mě jako rodiče štvalo nejvíc a vlastně bych skoro neměla nic proti tomu, aby sis ročník zopakovala, mezery budeš mít skrz nemoc i jinde, pokud jsi nebyla v dohánění aktivní.
Na nic jsem se nevykaskala, Vase odpoved mi prijde zbytecne utocna. Na kazdy test jsem se vzdy ucila tyden predem, stravila u toho nekolik hodin a stejne to vzdy skoncilo 4, protoze jsem pak treba nepochopila zadani. A rozhodne mi neprijde spatne, umet uznat, ze ne vsechno je muj salek kavy. Ze vsech ostatnich predmetu mam jednicky a dvojky, rozhodne nejsem nekdo, kdo by na vsechno kaslal. Pokud Vy nedokazete pochopit, ze se nekdo muze snazit sebevic, a i tak nepoda vykon, jaky se ocekava, tak je mi potom uprimne lito Vasich deti.
@Neli114 pokud plaveš jen v matice, tak ta se dá naučit. Chce to jen si najít svůj vlastní postup a metody které ti vyhovují.. Kdyzatak mi písni do zprávy, které učivo dělá problém a když ti dám nějakou radu. teď maturuju z matiky ![]()
@Neli114 píše:
Na nic jsem se nevykaskala, Vase odpoved mi prijde zbytecne utocna. Na kazdy test jsem se vzdy ucila tyden predem, stravila u toho nekolik hodin a stejne to vzdy skoncilo 4, protoze jsem pak treba nepochopila zadani. A rozhodne mi neprijde spatne, umet uznat, ze ne vsechno je muj salek kavy. Ze vsech ostatnich predmetu mam jednicky a dvojky, rozhodne nejsem nekdo, kdo by na vsechno kaslal. Pokud Vy nedokazete pochopit, ze se nekdo muze snazit sebevic, a i tak nepoda vykon, jaky se ocekava, tak je mi potom uprimne lito Vasich deti.
Na jaké škole jsi?
@Neli114 píše:
Ze ctyrek se nepropada
@Neli114
o mé děti péči neměj, nejsou zdaleka tak zmatené jako ty a to jsou o dost mladší.
Jednou píšeš, ze ti vychází 5, takže tady něco nehraje, když pak píšeš, že máš 4.
Dokážu pochopit, že matematika není tvé hoby, mé taky ne, ale nepřesné vyjádřování je v tomhle ohledu dost na nic.
Nejsem tvá matka, jsi mi úplně jedno, nicméně ani to mlžení ti moc nejde.
@Trojlístek píše:
@Neli114o mé děti péči neměj, nejsou zdaleka tak zmatené jako ty a to jsou o dost mladší.
Jednou píšeš, ze ti vychází 5, takže tady něco nehraje, když pak píšeš, že máš 4.
Dokážu pochopit, že matematika není tvé hoby, mé taky ne, ale nepřesné vyjádřování je v tomhle ohledu dost na nic.
Nejsem tvá matka, jsi mi úplně jedno, nicméně ani to mlžení ti moc nejde.
O Vase deti starost nemam, takzvane dobre pro Vas, ze aspon Vase deti nejsou zmatene.
Kazdopadne se tedy omlouvam, ze jsem spatne popsala situaci, to ze z kazdeho testu mam za 4 jsem myslela obecne. Pro uplne vysvetleni tim myslim, ze uz od prvaku jsem se vzdy ucila nekolik hodin a malokdy jsem se dostala na lepsi znamku, nez je ctverka. Ted jsem se bohuzel nedostala ani na tu ctverku a na ctvrtleti mam petku. Nemam potrebu mlzit, spis jsem cekala, ze ta zprava bude srozumitelna, ale pro Vas ocividne nebyla, moje chyba.
@truelly píše:
Stále neodpovídáš.
Omlouvam se, nevsimla jsem si. Jsem na zdravce.
@Neli114 píše:
Omlouvam se, nevsimla jsem si. Jsem na zdravce.
Tak to není tak těžká matika, jako na gymplu…s jakou známkou jsi šla ze základky?