Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, prosím, potřebuju poradit, kluk bude psát písemku z angličtiny z digitálních hodin, např.11:17,9:35,2:25.Potřebuju prosím vědět, jak to napíše anglicky, děkuju za vysvětlení pro mě pro blbce…
https://www.englishexercises.org/…viewgame.asp?…
Tady máš pěkný cvičení
@Tereza Z píše:
Ahoj, prosím, potřebuju poradit, kluk bude psát písemku z angličtiny z digitálních hodin, např.11:17,9:35,2:25.Potřebuju prosím vědět, jak to napíše anglicky, děkuju za vysvětlení pro mě pro blbce…
Záleží na tom, co má vlastně psát. Nemá v sešitu vzor?
Oni tam budou mít třeba 8:15,0:45,11:22,digitální a napsat k tomu čas anglicky.Tak bych potřebovala pár vzorů, jak se to píše správně, aby věděl, jak začít. Kulatý hodiny tam mít nebudou.
@Tereza Z píše:
Kluk píše písemku a ty to potřebuješ vědět? wtf? ![]()
@Tereza Z píše:
Oni tam budou mít třeba 8:15,0:45,11:22,digitální a napsat k tomu čas anglicky.Tak bych potřebovala pár vzorů, jak se to píše správně, aby věděl, jak začít. Kulatý hodiny tam mít nebudou.
No jo, ale jak? Třeba 11:22 můžeš napsat (spíše tedy říci) jako eleven twenty two anebo twenty two past eleven…
@Aleriga píše:
No jo, ale jak? Třeba 11:22 můžeš napsat (spíše tedy říci) jako eleven twenty two anebo twenty two past eleven…
Takže to jde na oba způsoby? Obojí je dobře?
@Tereza Z píše:
No, záleží na tom, co chce učitel… Nejspíš chce tu druhou variantu. ![]()
@Tereza Z píše:
No tak jako v češtině, lze se vyjádřit různými způsoby. Tak snad ze školy nebo učebnice víte, jak se to učí…
Tak může říct eleven hours and twenty two minutes…
Půl, čtvrt, třictvrte může taky říct číselné nebo jako half či quarter to/past…
@Tereza Z píše:
A víš že digitální a ručičkový hodiny ukazují stejný čas, že jo? Nebo on neumí ručičkový hodiny jakože vůbec? Jelikož 8:15 je pořád stejně řečeno jak v digitálních, tak ručičkový.
@Aleriga píše:
Podle mě se prave stále ve škole jede to half past seven a quotter to už ani nepsat neumím ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Podle mě se prave stále ve škole jede to half past seven a quotter to už ani nepsat neumím
@Bubla Bůčková píše:
Podle mě se prave stále ve škole jede to half past seven a quotter to už ani nepsat neumím
Ale takhle se rikaji hodiny analogove. Digitalne se to rekne seven thirty.
Otazka je, zda jen ten cas neni digitalne, ale maji pouzivat quarter atd.
Staci se prece podivat, co se posledni hodiny ucili, z toho poznas co po nich chce.