Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím
, jakou mají vaše děti šířku ramen kolem 10. roku věku? Naše slaví zítra 10 let a má 34 cm šířku ramen, 143 cm výška, váha 28kg noha vel.35. Je to nudlička dlouhá ale ramena mi přijde že má na svou váhu dost široká. Pište pro porovnání míry vašich dívek
@helgama to mě teda ještě nikdy nenapadlo měřit šířku ramen, ale malá už spí, lépe řečeno usíná, ramena má dost široká - takže by to bylo zajímavé zjistit, měří 123 cm, je jí 6,5 a trika nosí 134, protože menší čísla jsou jí malé
Byl to spontánní nápad změřit šířku ramen
já mám jen o 3 cm širší ramena než dcera
@helgama píše:
Byl to spontánní nápad změřit šířku ramenjá mám jen o 3 cm širší ramena než dcera
a jak to měříš? prostě krejčovským metrem od ramena k ramenu?
@helgama já jsem si naměřila 43-44 cm, ale nevím, jestli to měřím správně, je to zajímavé, jestli si zítra vzpomenu, změřím i dceru,
to jsi asi docela drobounká
Sakra, to jsou statistiky, jsem ji taky musela změřit ![]()
11 let, 149 cm, 35 kilo, ramena 37. Já mám ramena 49, měřím 163 cm a nosím velikost S.
Pardon za anonym, osobní údaje ![]()
Mám ramena 53-54cm na 170 cm výšky. Co je mi přes prsa, je zoufale malé v ramenou. Co si naši obchodníci objednají a našije se kdovíkde, prostě nesedí. Zvykla jsem si. K úžasu a nadšení mne přivedla návštěva obchodu s kroji/dirndl/ v Rakousku. Každá dámská košile nebo triko sedělo dobře. Pak jsem i koukala na Rakušanky na ulici a hele, opravdu /Linec/ trošku jiná silueta. Je to JASNÝ - nejsme možná tak úplně zdejší ![]()
A u dětí bych si nedělala starosti, mláďata obecně nerostou harmonicky, většina se srovná a doroste s ukončením vývoje.
@psanec píše:
Mám ramena 53-54cm na 170 cm výšky. Co je mi přes prsa, je zoufale malé v ramenou. Co si naši obchodníci objednají a našije se kdovíkde, prostě nesedí. Zvykla jsem si. K úžasu a nadšení mne přivedla návštěva obchodu s kroji/dirndl/ v Rakousku. Každá dámská košile nebo triko sedělo dobře. Pak jsem i koukala na Rakušanky na ulici a hele, opravdu /Linec/ trošku jiná silueta. Je to JASNÝ - nejsme možná tak úplně zdejší
Já to mám naopak. Co je mi přes prsa, to je mi v ramenou široké. ![]()