Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobry den,
chci se zeptat, mam malo znamek a vysla mi na ctvrtleti 5 z matematiky, vim ze propadnout nemuzu, ale chci se zeptat, posila skola nejaky dopis domu ohledne toho ze mam znamku nedostatecny?
@Neli114 píše:
Dobry den,
chci se zeptat, mam malo znamek a vysla mi na ctvrtleti 5 z matematiky, vim ze propadnout nemuzu, ale chci se zeptat, posila skola nejaky dopis domu ohledne toho ze mam znamku nedostatecny?
Ano, u nás nedostatečný prospěch rodičům sdělujeme.
Tvoji rodiče se průběžně nezajímají o známky? Toho, že se dítko blíží k propadnutí si snad všimnou dřív, než k tomu dojde nebo ne?
@Neli114 píše:
Dobry den,
Ano, sdělují to.
Tak okamžitě najít doučování nebo se zeptat ve škole. U nás pro neúspěšné žáky a dobrovolné zájemce běží doučování. A snaž se to do června stáhnout. Ještě je čas, ať mákneš. Ale musíš projevit snahu. Rodiče nemají e-žákovskou? Tam snad vidí, jak na tom jsi.
@Neli114 píše:
Dobry den,
pokud nejsi plnoletá, tak se to oznamuje rodičům
@Neli114 snad jo nebo co s tim hodlas delat? Na konci propadnout?
@vokishka píše:
pokud nejsi plnoletá, tak se to oznamuje rodičům
Plnoleta jsem, mela jsem zapal plic a hodne jsem zameskala pak tak ty testy dopadly, samozrejme nehodlam ve tretaku propadnout.
Je možné, že škola vysílá dopisy s informací o zápise studenta do tzv. preventivních opatření. Ty se většinou týkají studentů, kteří jsou ohroženi neúspěchem v následujících čtvrtletích. Je důležité, aby studenti i jejich rodiče věděli, jaké jsou výsledky a jak zlepšit výkon v matematice. Dopisy mohou také obsahovat doporučení pro další činnosti, jako jsou doučování nebo konzultace s učitelem. Pokud jste si nejistý, zda škola takové dopisy zasílá, doporučuji se obrátit na učitele či vedení školy.
@hanka.br. píše:
Ano, u nás nedostatečný prospěch rodičům sdělujeme.
Dobre dekuji za odpoved, mohu se zeptat co takovy dopis obsahuje? Rodice o znamkach vi, jen cekali, ze si to stihnu opravit do konce ctvrtleti. Tak chci vedet na co se pripravit.
Studuješ pro sebe. Buď chceš nebo nechceš. Na SŠ jsi ze své vůle.
Pro tebe je nějak důležitý dopis o pětce za třičtvrtěletí? Důležitější je snad, jak se k takové informací postavíš.
@Neli114 Pokud jsi nepodepsala skole povoleni, ze muze rodice informovat, tak to skola udelat nesmi.
@Kelsey píše:
Studuješ pro sebe. Buď chceš nebo nechceš. Na SŠ jsi ze své vůle.
Pro tebe je nějak důležitý dopis o pětce za třičtvrtěletí? Důležitější je snad, jak se k takové informací postavíš.
Samozrejme, ze studuji pro sebe, matematika pro me ale rozhodne neni nejaka priorita, vzdy jsem s ni mela problem, a nejspis i vzdy budu. Jak jsem psala vyse, hodne jsem zameskala a ano, hodlam to dohnat minimalne na tu ctverku. Jen me ted zajima, co se v takovem dopise pise, at vim, na co se pripravit. To je vse.
@Neli114 píše:
Plnoleta jsem, mela jsem zapal plic a hodne jsem zameskala pak tak ty testy dopadly, samozrejme nehodlam ve tretaku propadnout.
tak to se ti taky můžou stát, že při další absenci budeš dělat zkoušky za některé předměty, protože ti dají neklaska
@Neli114 píše:
Samozrejme, ze studuji pro sebe, matematika pro me ale rozhodne neni nejaka priorita, vzdy jsem s ni mela problem, a nejspis i vzdy budu. Jak jsem psala vyse, hodne jsem zameskala a ano, hodlam to dohnat minimalne na tu ctverku. Jen me ted zajima, co se v takovem dopise pise, at vim, na co se pripravit. To je vse.
No jestli to stihneš zlepšit na víc než na 4, o tom úspěšně pochybuju. Matice musíš rozumět. A nedoženeš to jen tak.
Budeš muset hodně počítat.