50 Kč na hodinu v úklidové firmě?

Sindarela
14.8.11 03:52

50 Kč na hodinu

Ahoj holky,

v současné době a sitaci ani jinou možnost nemám. Hledala jsem práci po RD hodně dlouho a konečně to vypadá, že jsem našla. Od září nastoupím k úklidové firmě. Jenže plat je 50 Kč na hodinu hrubého. Radši o tom nepřemýšlím a jsem ráda, že něco mám. Samozřejmě to není na furt.
Mé vzdělání je trochu vyšší než dělat uklizečku, ale je tady dobrá pracovní doba, takže je to fajn. 6 hodin denně. A samozřejmě si budu hledat dál. Ještě že už nemusím být na tom pracáku bez koruny.
Chci se zeptat, je to normální, že se ulizečkám platí 50 Kč na hodinu hrubého? Měsíčně mi to udělá asi 6000,– Kč hrubého.
Někdo tu na e-miminu psal, že ho zaměstnal pracák jako úklidovou četu a má 11000,– hrubého. Víte někdo jak to je?

Díky Sindarela

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3040
14.8.11 06:29

nevím, jak to je u uklízecí firmy, ale já dělám na benzínce, 12ti hodinové směny, víkendy, noční, za 56,– Kč hrubého na hodinu. Vzdělání mám také vyšší, ale vyskakovat moc nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
14.8.11 07:22

Taky jsem byla u úklidové firmy, sice jako brigádník za 49Kč/hod. ale ti co tam pracovali trvale měli 51Kč, takže jo, je to možný :cry: bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
14.8.11 07:59

To je teda hodně smutný. dneska tě fakt oškubou jak slepici,hrozný :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
14.8.11 08:07

minimalni mzda(zarucena minimalni mzda) je 8000hrubeho
tj 48,10na hodinu
na severni morave za tuhle mzdu nedelaji jenom uklizecky;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
14.8.11 08:32

to je hrůza !!! :twisted: Moje mamka si na mateřské taky přivydělávala jako uklízečka ve škole. Plat dělal také kolem 6000 kč, ale tam byla veliká výhoda, že i když měla psáno 6 hodin/den na smlouvě, tak mohla odejít, když měla uklizeno, což bylo cca za 2 hodiny, takže tady se to vyplatilo… Ale jen za ty dvě hodiny „u koštěte“ měla pěkně zničená záda! :-? Hrůza, nechápu to!!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
14.8.11 09:01

Je to hnusny, ja platim svoji pani na uklid 100Kc na hodinu cisteho. Ale samozrejme to ma jen za hodiny, kdy pracuje(ale ma toho vic na nasem sidlisti, je dobra, tak je o ni rvacka) a neplatim za ni zadne odvody, je to nase znama. Je vedena na UP, praci hleda, fakt se snazi, protoze ma kousek do duchodu, ale neuspesne. Je na UP uz dost dlouho.
Jestli muzes, neslo by si treba najit jeste neco bokem soukrome? Urcite by to bylo za vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
14.8.11 09:55
mroe píše:
Je to hnusny, ja platim svoji pani na uklid 100Kc na hodinu cisteho. Ale samozrejme to ma jen za hodiny, kdy pracuje(ale ma toho vic na nasem sidlisti, je dobra, tak je o ni rvacka) a neplatim za ni zadne odvody, je to nase znama.

No a o tom to je, ten zaměstnavatel ty odvody platí. Taky ji platí i celý měsíc za to, že nepracuje (zákonná dovolená) a taky jí z každé nemoci platí až tři týdny, kdy opět nepracuje. V obou případech musí místo ní zaplatit jinou pracovnici - to ty určitě neděláš, že bys paní na úklid zaplatila dovolenou, aby si mohla dáchnout a zároveň jsi si zaplatila ještě jednu paní, která by ti uklidila. K tomu si připočti náklady na povinné úrazové pojištění zaměstnavatele, zdravotní prohlídky, školení, zpracování mezd… a ono to všechno naskáče tak hezky, že v závěru klidně můžeš dojít k tomu, že jeho ta paní taky stojí v podstatě stovku na hodinu… akorát že ty to té paní dáš vše na ruku, zaměstnavatel toho hodně rozpustí v serepetičkách, o které ty se nezajímáš, ale on je musí dodržet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
14.8.11 10:04

Ano to si uvedomuju, ale presto si myslim, ze na stovku na hodinu se to ani po prepoctu nevysplha. Rekla bych, ze pani na uklid mnoho povinnych skoleni nepotrebuje, dovolenou snad nikdy nemela a nemocna taky nebyla. Ale to samozrejme tahle pocitat nejde. Nicmene zas ma volnost, kdy chce pracovat(vzdy se domluvime) a nema problem si praci naorganizovat, jak se ji hodi. Nemam s tim zkusenost, ale nevyplatilo by se pracovat jako OSVC?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
14.8.11 10:14

tak já ti to řeknu přesně - když máš plat cca 6tis, čistého, tak jednou tolik zaplatí zaměstnavatel na zdravotním, sociálním…pravda, uklizečka školení nepotřebuje, ale ty odvody jsou sakra vysoké i za ní. A když lidé v kancelářích berou cca 12-15tis, tak těžko může mít uklizečka víc, než píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
14.8.11 11:36

bože jak to čtu tak je mi tě líto :-( dneska aby člověk zedřel skuru z těla a neměl pořádně ani na nájem, já sem tam chodím do práce, ale mám 66kč na hodinu a nějaké to dýžko a hned to poskočí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
14.8.11 11:55
mroe píše:
Rekla bych, ze pani na uklid mnoho povinnych skoleni nepotrebuje, dovolenou snad nikdy nemela a nemocna taky nebyla.

No, to je otázka. Když si vezmeš 50 hrubého na hodinu, tak i s odvody zaměstnavatele a i s přepočtem měsíce volna na placenou dovolenou (zaměstnavtel ji poskytnout musí) se náklady vyšplhají na 73 Kč na hodinu a připočti k tomu, že ten měsíc pravděpodobně bude mít zaměstnavatel nějaký záskok, tak počítej z každé odpracované hodiny dalších cca 6 korun dávat bokem na měsíční záskok - už jsi na 79 Kč. Obdobně musíš ke mzdě připočítat i nemoc, i když ta konkrétní uklízečka nemocná není, zaměstnavatel musí počítat s tím, že má povinnost jí nemoc platit a musí tomu přizpůsobit mzdu. Nehledě na to, že neonemocní jedna, ale druhý zaměstnanec třeba bude nemocný nad průměr a zaměstnavatel ze zaměstnanců ty peníze vzít musí, pokud by byl ztrátový, nebude je zaměstnávat. Školení potřebuje minimálně bezpečnost práce + zacházení s elektrickými spotřebiči, nutno pravidelně opakovat (zaplatit se musí ten, kdo školení zpracuje, přednese i čas, který ta uklízečka na školení stráví). Zaplatit se musí pravidelné kontroly u lékaře (tam se taky cena liší podle toho, jestli zaměstnavatel platí cenu za každou prohlídku zaměstnance zvlášt nebo jestli lékaři platí nějaký měsíční paušál nebo jestli je to opravdu velká organizace a má vlastního lékaře včetně vybavení nemocnice), platit se musí i úrazové pojištění (to se taky liší podle činnosti zaměstnavatele a za uklízečku, která uklízí kanceláře třeba pro společnost zabývající se těžbou uhlí, se pojistné odvede vyšší, než za uklízečku, která uklízí kanceláře pro společnost zabývající se zpracováním účetnictví)… v určitých situacích zaměstnavatel musí uklízečce poskytnout nejenom uklízecí prostředky, ale i třeba pracovní oděv, pokud by ten oděv měl i funkci oděvu ochranného (např. jako prevence poničení vlastního oděvu třeba žiravinou nebo nadměrnou nečistotou)… Fakt se to nezdá, ale v konečném důsledku je to korunka ke korunce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
14.8.11 13:01

Teda nevim jak jde ale ja chodim uklizet po domacnostech a mam 70-80kc na hodinu zalezi co delam.Takze to mi prijde hodne malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
14.8.11 14:16

No a co delat to jako OSVC? To se nevyplati?Ptam se, nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
14.8.11 14:18

Holky a to píšete o Praze? :nevim: Já se ptala(v Praze)na místo sociálního pracovníka-aktivizace důchodců v domově pro seniory a nabídli mi 10 000 hrubýho 8-o :cert: Jako to bych měla jen na nájem a možná jídlo :oops: Myslela jsem,že v Praze jsou ty platy vyšší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat