Založení e-shopu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
60
11.8.11 09:36

Založení e-shopu

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jak se postupuje při založení e-shopu, jaké úřady se musí oběhnout, popř. formuláře poslat poštou. Cokoliv, co vás napadne :-) Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
11.8.11 09:42

Manžel si založil eshop, včetně webovek, a akorát platil nějaké ty poplatky :palec: Nikam kvůli tomu neběhal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
11.8.11 09:52

No já si myslím, že pokud to chceš legálně jako nějaký větší obchod, tak to chce živnosťák, to jen dojdeš na živnostenský úřad a za 1000 kč ti ho udělají. No a potom podle toho, jestli to máš jen jako vedlejšák nebo jako hlavní tvůj výdělek, tak musíš na pojišťovnu, ale to ti poradí na živnosťáku…
Pokud to chceš jako malý přivýdělek, tak bych si asi ani živnosťák nepořizovala, a to si pak jen uděláš stránky, za které nejspíš budeš platit, ale to je všechno…Jak píše Monny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
11.8.11 09:54
Zandula píše:
No já si myslím, že pokud to chceš legálně jako nějaký větší obchod, tak to chce živnosťák, to jen dojdeš na živnostenský úřad a za 1000 kč ti ho udělají. No a potom podle toho, jestli to máš jen jako vedlejšák nebo jako hlavní tvůj výdělek, tak musíš na pojišťovnu, ale to ti poradí na živnosťáku…
Pokud to chceš jako malý přivýdělek, tak bych si asi ani živnosťák nepořizovala, a to si pak jen uděláš stránky, za které nejspíš budeš platit, ale to je všechno…Jak píše Monny :wink:

JAko udělat eshop bez živ. oprávnění je teda dost risk. A jak bude vydávat doklady o koupi? Bez IČ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
11.8.11 10:00

No to máš pravdu, promiň, to mi nějak nedošlo… :oops: Spíš jsem to brala tak, že kdyby to nebyl žádný velký obchod, tak je to podle mě zbytečné…Vždyť třeba na fleru lidi prodávaj jak o život a taky na to nemusíš mít živnosťák… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862

No vždyť po nich taky pěkně jdou. První nespokojený zákazník a máš na krku živnosťák, finančák…, doklad se sice vydává jen na žádost zákazníka, ale nezažila jsem eshop, kde by mi ho neposlali, co potom reklamace, vrácení zboží… to je pěkný risk a nikomu bych to nedoporučila, navíc bych si v takové eshopu asi nic nekoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544

Podotýkám, že manžel má živnosťák.. takže nevím jak to je bez něj :nevim:
Má normálně i faktury, a vše kolem. Reklamace není problém, na vše záruka dva roky. Prostě jako kdekoliv jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
11.8.11 10:03
Monny89 píše:
Podotýkám, že manžel má živnosťák.. takže nevím jak to je bez něj :nevim:
Má normálně i faktury, a vše kolem. Reklamace není problém, na vše záruka dva roky. Prostě jako kdekoliv jinde…

Bez něj je to nelegální, neoprávněné podnikání je přestupek alei i terstný čin, pokud se jede vě větším množství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
11.8.11 10:53

A jak nakoupíš zboží bez ŽL? :roll:

Běž na živnostenský úřad, nechej udělat za 1000Kč ŽL, pak ohlásit na pojišťovnu a socku začátek podnikání ( i když se bude jednat o VPP). Zálohy se žádné neplatí, doplácí se jednorázově při podání DP (zdravotní a sociální) podle výdělku.
Pak už jen stačí založit e-shop třeba přes nějakou šablonu, sehnat dodavatele a čekat na prvního zákazníka.

Tak hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
11.8.11 11:07

Holky, moc vám děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
12.8.11 10:11

Je dobre mit zivnostensky list na prodej viz. poradi ti na ZU. JEste potom by bylo dobre zajit na Financni urad.
Potom koupis domenu, zaplatis shop a normalne podnikas.

Jestli chces, pisni pomuzu ti tim projit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat