Zkoušet hledat lepší práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
zkoušet hledat lepší práci?
Ahojky potřebuji radu…ze zdravotních důvodu ale ze i sama chci zkousíme uz 2měsíc miminko-lékař si myslí ze to nepůjde prirozene takze do pul roku bych mela jit na operaci -mela jsem endometriozu..no a k věci mám jedno zamestnání jsem tady zvykla ale čeho je moc toho je příliš málo penez zádny postup nařízené presčasy…:(vím že mám navíc a ted otázka mam zkouset pohovory?mela bych asi v rámci firmy prestup bez zkušební doby kdyby to vyšlo, a nebo i kdybych byla ve zkušební dobe a zjistila že jsem treba tehotna neni to nespravedlivé vuci zamestnavateli..?nebo mám myslet na sebe-tam by bylo totiz také více penez a buh ví kdy se mi zadaří miminko ach jo..:(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
já být na tvém místě, tak klidně nějaký ten pohovor zkusím. Sama píšeš, že si doktor myslí, že to přirozeně nepůjde, což mě mrzí, ale při hledání nové práce by jsi přišla na jiné myšlenky a třeba by se zadařilo přirozeně.
A pokud jsi myslíš, že máš na víc, tak neváhej a jdi do toho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jane29 píše:
Ahoj,
já být na tvém místě, tak klidně nějaký ten pohovor zkusím. Sama píšeš, že si doktor myslí, že to přirozeně nepůjde, což mě mrzí, ale při hledání nové práce by jsi přišla na jiné myšlenky a třeba by se zadařilo přirozeně.A pokud jsi myslíš, že máš na víc, tak neváhej a jdi do toho
Tak proste jak se zadarí v nové práci reknu co:Dze to bylo neplánované jedine..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no a proč nezkusit pohovory a podle aktuální situace uvidíš, jestli ti změna stojí za to nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky nastoupila k 1.7.do nové práce i přesto že vím,že na miminku ,,dělat,,nepřestanem. Taky jsem si říkala,jestli to není nefér a psala to sem na diskuze,ale holky řekly ať se na to vykašlu a neberu ohledy,na nás je taky nikdo nebere..tak asi tak má zkušenost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
děkuji za informace…:)tak ted cekat jestli se ozvou:Dposlala jsem životopis..a i kdybych byla ve zkusebce a otehotnela tak me nemuzou vyhodit ze?nebo ano?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ve zkušebce tě můžou vyhodit - je to bez udání důvodů, takže klidně i v průběhu neschopenky nebo čehokoliv. Ale i kdybys byla těhu, tak jim to asi první tři měsíce neřekneš, tím pádem můžeš být v klidu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Winki píše:
ve zkušebce tě můžou vyhodit - je to bez udání důvodů, takže klidně i v průběhu neschopenky nebo čehokoliv. Ale i kdybys byla těhu, tak jim to asi první tři měsíce neřekneš, tím pádem můžeš být v klidu
děkuji za info jedna kamoška tam vi ze se snazim ale i ona se prave snazi tak myslim ze by to nerekla ale radeji ty 3mesice bych mlčela…:D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tak já bych si při změně zaměstnání ještě pohlídala to, jakou ti nabídnou smlouvu. I když to první 3 měsíce ve zkušebce zatajíš, ale dostaneš smlouvu na dobu určitou (což bych řekla, že je v dnešní době pravděpodobné), tak bych si zhodnotila, jestli to má vlastně pozitivní význam tu práci měnit.
Nevím, kolik máš teď, ale jestli máš smlouvu na dobu neurčitou, je to podle mě do budoucna lepší než mít na pár měsíců vyšší plat (pak teda i vyšší MD), ale zase během doby na RD přijít o zaměstnání
![]()
To spíš jen tak na úvahu
Jinak bych pohovory zkusila, ať víš, jestli to má vůbec smysl ![]()
A přeju brzký těhotenství ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lenule27 píše:
No, tak já bych si při změně zaměstnání ještě pohlídala to, jakou ti nabídnou smlouvu. I když to první 3 měsíce ve zkušebce zatajíš, ale dostaneš smlouvu na dobu určitou (což bych řekla, že je v dnešní době pravděpodobné), tak bych si zhodnotila, jestli to má vlastně pozitivní význam tu práci měnit.Nevím, kolik máš teď, ale jestli máš smlouvu na dobu neurčitou, je to podle mě do budoucna lepší než mít na pár měsíců vyšší plat (pak teda i vyšší MD), ale zase během doby na RD přijít o zaměstnání
![]()
To spíš jen tak na úvahu
A přeju brzký těhotenstvíJinak bych pohovory zkusila, ať víš, jestli to má vůbec smysl
no tam v te nové praci je to vzdy na rok a pak prodlouzení jenze ja po materske tady do toho ustavu se stejne nechci vrátit…:((buu a mam u firmy uver na 2000mesíčne kdyby mi zkončila ta doba tak by se mi to o moc asi nezvedlo..ach jo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to si budeš muset utřídit priority ![]()
Jestliže by ti v nové práci dali smlouvu na rok a ty mezitím odejdeš na MD, nikdo ti nezaručí, že ti ji automaticky prodlouží.
Otázka prostě je, jestli chceš mít v záruce (alespoň minimální), že se budeš moct mít kam po MD vrátit a nebo spoléhat na to, že si tak jako tak budeš hledat práci novou. Já nevím, no. Asi bych v dnešní situaci spoléhala spíš na tu jistotu. Novou práci můžeš hledat vždycky ![]()
A tu novou práci už máš jistou? Jakože tě tam chtějí a ty se jen rozhoduješ jestli to vzít? Nebo prostě zatím jen zvažuješ odchod? Jestli to druhé, klidně bych se po jiné práci ohlížela a sondovala, co ti kde můžou nabídnout. A třeba mezitím otěhotníš a vše se vyřeší samo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, byla jsem v podobne situaci na zacatku roku. Menila jsem praci, kdyz jsem zjistila, ze jsem tehotna. Porad jsem resila, jestli mam nastoupit, ze je to nefer vuci zamestnavateli, kazdy den jsem mela vycitky svedomi..presto jsem potrebovala vydrzet aspon tri mesice, abych mela narok na materskou. Nakonec jsem musela s pravdou ven, protoze mi zmenili napln prace nez na jakou jsem byla zamestnana. Mela jsem delat administrativni praci v kancelari, pak chteli abych odebirala vzorky v infekcnim prostredi, coz jsem nechtela riskovat. Pote, co jsem rekla, ze jsem tehotna jsem dostala vypoved, a to ve zkusebce, to ti totiz muzou dat vypoved bez udani duvodu. Navic mi jeste dali mnohem min penez nez jsem mela dohodnute u pohovoru. Takze za me - urcite si jdi za svym a na zamestnavatele rozhodne neber zadne ohledy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
filutka píše:
Ahoj, byla jsem v podobne situaci na zacatku roku. Menila jsem praci, kdyz jsem zjistila, ze jsem tehotna. Porad jsem resila, jestli mam nastoupit, ze je to nefer vuci zamestnavateli, kazdy den jsem mela vycitky svedomi..presto jsem potrebovala vydrzet aspon tri mesice, abych mela narok na materskou. Nakonec jsem musela s pravdou ven, protoze mi zmenili napln prace nez na jakou jsem byla zamestnana. Mela jsem delat administrativni praci v kancelari, pak chteli abych odebirala vzorky v infekcnim prostredi, coz jsem nechtela riskovat. Pote, co jsem rekla, ze jsem tehotna jsem dostala vypoved, a to ve zkusebce, to ti totiz muzou dat vypoved bez udani duvodu. Navic mi jeste dali mnohem min penez nez jsem mela dohodnute u pohovoru. Takze za me - urcite si jdi za svym a na zamestnavatele rozhodne neber zadne ohledy.
no jen jsem poslala zivotopis..ale uz jednoumi volali..tak uvidime..ale zase by to byla dobra praxe je to lepsi nez co delam kdyz se hleda novy job treba i po materské..a v zivotopise by se to vyjimalo..mohla bych pak delat na ruznych pobočkach kdyz by videli ze jste to uz delala..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Člověk by měl myslet v první řadě na sebe, až potom na ty „ostatní - nezúčastněné“ (mimo okruh rodiny). To je moje relativně čerstvá zkušenost. Pokud bys šla ke dnu finančně, psychicky nebo jinak, tak ti nikdo nic nedá..... Takže udělej to tak, jak ty to cítíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nakonec si to musis rozhodnout sama.
Jen napisu vlastni zkusenost. Dostala jsem dve nabidky na praci a obe domitla s tim, ze se snazime o rodinu a bylo by blbe a nefer za par mesicu odejit. Nakonec jsem otehotnela az za dva roky ![]()
Sama pises, ze do budoucna, kdyby to neklaplo na porad, by praxe z nove prace byla dobra. Toz hura do toho!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit