Zkoušet hledat lepší práci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22074
11.8.11 12:53

Záleží především na tom, jak si představuješ svůj život po narození dítěte… Jestli se budeš chtít co nejdřív vrátit do práce (a zda budeš mít pro ten případ výhledově hlídání dítka), jestli budeš chtít zůstat doma s dítětem, jestli se pokusíte o druhé dítě, apod.

Ve zkušební době Tě mohou vyhodit bez udání důvodu a bez ohledu na aktuální zdravotní stav. Každé těhotenství neprobíhá automaticky bez problémů a první tři měsíce bývají často očistec - pokud dojde k situaci, že skutečně otěhotníš a pak Ti bude neustále špatně (nebo se přidruží jiné komplikace) a budeš na neschopence, dostaneš vyhazov ani nemrkneš, i bez oficiálního oznamování těhotenství. Na tohle bývají zaměstnavatelé u mladých žen citliví (a krom toho nebývají zas tak úplně pitomí :wink: ) - nejasné, nespecifikované nemoci a neschopenky v určitém věku obvykle znamenají zatím utajované těhotenství.

Krom toho, smlouva na dobu určitou skončí a je hodně nepravděpodobné, že by Ti ji prodlužovali, budeš-li na mateřské nebo těhotná. Nebudeš se mít kam vrátit a krom toho, pokud byste plánovali v krátkém intervalu druhé dítě, není taková smlouva nejrozumnější řešení.

Já osobně bych to asi nedělala - ale vlastní situaci si musíš do detailů rozebrat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
11.8.11 13:05
BohunkaP píše:
Záleží především na tom, jak si představuješ svůj život po narození dítěte… Jestli se budeš chtít co nejdřív vrátit do práce (a zda budeš mít pro ten případ výhledově hlídání dítka), jestli budeš chtít zůstat doma s dítětem, jestli se pokusíte o druhé dítě, apod.

Ve zkušební době Tě mohou vyhodit bez udání důvodu a bez ohledu na aktuální zdravotní stav. Každé těhotenství neprobíhá automaticky bez problémů a první tři měsíce bývají často očistec - pokud dojde k situaci, že skutečně otěhotníš a pak Ti bude neustále špatně (nebo se přidruží jiné komplikace) a budeš na neschopence, dostaneš vyhazov ani nemrkneš, i bez oficiálního oznamování těhotenství. Na tohle bývají zaměstnavatelé u mladých žen citliví (a krom toho nebývají zas tak úplně pitomí :wink: ) - nejasné, nespecifikované nemoci a neschopenky v určitém věku obvykle znamenají zatím utajované těhotenství.
No právě netuším co bude za 3-4roky :Dtreba mi zruší i tady tu pozici stale se o tom štěbetá takze určite i tak nenastoupím na stejnou pozici..ale jinam do jiné kanceláře..jelikož tu bude zpátky jedna mura co je na materské takze se i tak tady nechci vrátit..a nejaký šolich najdu treba na pul uvazku ze začátku..proste tady je blázinec fakt :-D ale na te nove pozici at uz jsem tam chvíli budu mít zkusenosti..a treba mi to nepůjde par let otehotnet..nevim no.jinak pomáham sestre pečovat o seniory tak pri nejhorsím s ní rozjedu firmičku…

Krom toho, smlouva na dobu určitou skončí a je hodně nepravděpodobné, že by Ti ji prodlužovali, budeš-li na mateřské nebo těhotná. Nebudeš se mít kam vrátit a krom toho, pokud byste plánovali v krátkém intervalu druhé dítě, není taková smlouva nejrozumnější řešení.

Já osobně bych to asi nedělala - ale vlastní situaci si musíš do detailů rozebrat sama.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
11.8.11 13:06

No právě netuším co bude za 3–4roky treba mi zruší i tady tu pozici stale se o tom štěbetá takze určite i tak nenastoupím na stejnou pozici..ale jinam do jiné kanceláře..jelikož tu bude zpátky jedna mura co je na materské takze se i tak tady nechci vrátit..a nejaký šolich najdu treba na pul uvazku ze začátku..proste tady je blázinec fakt ale na te nove pozici at uz jsem tam chvíli budu mít zkusenosti..a treba mi to nepůjde par let otehotnet..nevim no.jinak pomáham sestre pečovat o seniory tak pri nejhorsím s ní rozjedu firmičku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4194
11.8.11 13:16

Tak to jsi nejspíš už rozhodnutá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
11.8.11 13:34
Lenule27 píše: