Co po rodičáku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
83
11.8.11 17:08

co po rodičáku?

Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat na vaše vlastní zkušenosti. Pořád mi vrtá hlavou..za rok mi bude končit rodičák a myslím, že ve 3 letech syna do školky nevezmou. Nebo berou tak brzo? Nemyslím soukromé školky.. Kam dát dítě, tak abysme měli z čeho žít, když jsem svobodná matka..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
11.8.11 17:14

Buď soukromá školka, soukromé hlídání, babička, teta, kamarádka. V podstatě není nic, na co bys měla nárok jako svobodná atka ohledně hlídání, snad jen školky berou podle nějakých kritérií, ale u nás nějaká samoživitelka nesamoživitelka neměla žádnou váhu, pouze věk a po té zaměstnání rodiče. Tříleťáci skutečně mnoho šancí neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
11.8.11 17:17

Jestliže půjdeš do práce, tak by ho teda vzít měli, když mu budou tři. Problém je akorát když matka zůstává na mateřský s druhym, to by ti tříletýho asi nevzali. Kdy mu budou tři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.8.11 17:19

Záleží na lokalitě a kapacitě školky, každý rok v březnu v dubnu se to všude hemží zoufalými matkami, jež mají nastoupit do práce, jinak o ni přijdoua dítě jim nevzali. jelikož a protože prvním kritériem a to téměř ve všech školkách je věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
11.8.11 17:21

Jasně, oni musej brát přednostně předškoláky, ale myslim, že teda teď ta situace není až tak hrozná, teda aspoň u nás. Ale je fakt, že je to asi všude jinak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
11.8.11 17:22

neplas… spis si okoukni jak to je se skolkami v okoli, u nas se deti dostaly vsechny a brali i ty co maji narozeniny az v unoru!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
11.8.11 17:22

No tak druhý mít určitě nebudu. Myslím, že nějakou šanci by měly matky samoživitelky dostat..Tři mu budou v únoru. Stejně školka bere až od září, takže to bude další problém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
11.8.11 17:26
MaminaL píše:
No tak druhý mít určitě nebudu. Myslím, že nějakou šanci by měly matky samoživitelky dostat..Tři mu budou v únoru. Stejně školka bere až od září, takže to bude další problém..

tak se zkus opata, mozna kdybys platila skolkovne uz od tohoto zari, tak ti ho v unoru klidne vezmou - kamaradka to tak ma… zkus tam zavolat, mela jsi s nim jit k zapisu uz letos :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
11.8.11 17:31

Díky za uklidnění..jediný co mě trošku uklidňuje tak se u nás začala školka zvětšovat..tak snad to půjde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
11.8.11 17:32

Díky..musím to přesně vyzjistit. Říkala jsem si, že ještě je určitě čas, aby mě nehnaly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
11.8.11 17:46

Já si myslim, že v rozumný školce se k tomu přikloněj, že jsi samoživitelka. Ale je fakt, ž jsi možná už k zápisu měla jít, jestli mu teda v únoru 2012 budou tři, ale zavolej a uvidíš. Já si fakt myslim, že ten boom už trochu polevil. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
11.8.11 19:41

Naše školka bere i tříleté děti, jedno z mých dětí do ní dokonce začalo chodit ještě před třetím rokem… takže neházej flintu do žita, naděje tady je :wink: Jinak i kdyby nevzali, tak pak je ještě „druhá šance“ - v průběhu září a října část dětí do školky přestane chodit, ptž ji nezvládá. Takže pokud by ti nevzali dítě u zápisu, domluvit se s ředitelkou, jestli by tě nezapsala jako čekatelku na uvolněné místo a na podzim se i sama ozvat (já takhle dostala do školky nejstarší dceru, u které mě nenapadlo jít s ní k zápisu, naivně jsem si myslela, že když ji chci dát do školky od ledna, tak je standardní postup se někdy na podzim poptat na místo :lol: )

EDIT:
Aha, teď jsem došla k tomu, že tvému dítěti budou tři už příští rok v únoru? Tak to už jsi měla jít letos k zápisu :nevim: Takže na tvém místě bych od září začala otravovat ředitelky a domluvila se s nimi, jestli mají nějaký oficiální pořadník na čekatelská místa, nebo jestli máš šanci dostat se na případné uvolněné místo, i když jsi zápis zazdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
11.8.11 20:07

Kamarádce, taky samoživitelka, dítě do školky nevzali, ale malou měla v jeslích. A tam k žádnýmu zápisu nešla, jen se tam šla zeptat, jestli by jí malou vzali. Měla štěstí, a to tu máme jesle dvoje na 100 000 město. A v jeslích prý může být dítě do 4 let (teda aspoň mi to říkala a taky tam tak dlouho dcerku měla). Další rok už do školky holku vzali.
Tak se zkus poptat u vás, jestli tam máte jesle.
Nebo co tu už holky navrhovaly, kamarádku s mladším dítětem, příbuzenstvo, spolehlivou studentku.....ale je to o penězích a je mi jasný, že pro samoživitelku jich není nikdy dost. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.9.16 23:03

Možnosti, co po rodičáku

Čauky holky, už jsem z toho Matěj, prosím o radu, pokud někdo ví. 06.10.2016 mi končí rodičovská dovolená (dvojčata budou mít 3 roky). Rodičovský příspěvek mám do 4 let věku dítěte, ale z hlediska pracovního poměru, který mám na dobu neurčitou je to stejně jedno - měla bych toho 06.10. nastoupit, ale zaměstnavatel se mnou nepočítá, bylo mi to řečeno do telefonu a problémy dělat nechci, moc mi pomohl, když jsem potřebovala a stejně bych to časově nezvládala. Ale na netu jsem si zjistila, že když ukončím pracovní poměr k tomu 06.10. a půjdu na ÚP, tak dostanu něco kolem 3000,– Kč. Někde se mi podařilo vyhledat fórum na toto téma a tam někdo radil, že když bych do práce třeba na 3 dny nastoupila a pak se dohodla na ukončení, tak dostanu podporu z předpokládaného příjmu (byť to jsou jen 3 dny).Pochopila jsem to správně? Prosím, pomozte. Děkuji předem, Petra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
7.9.16 23:10

Ano, pochopilas to správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie