Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahojte, jdu si pro radu zkusenejsich. Jsem poprve tehotna, dneska 5+3. Par dni me obcas poboliva bricho, nic velkyho ani ne uplne porad, ale vim o tom, a boli to casto jen vlevo. Vcera jsem trochu zaspinila - svetle hneda barva, mnozstvi spis jen na papire. A dneska rano jsem na papire mela svetlou krev. Jen trosku, ale uplne svetlouckou.
Uprimne, moc nevim co a jak, ale mam to nejak resit, jet s tim nekam k doktorovi ted o vikendu? Celkem se bojim jestli je vsechno ok, ale zas nechci byt za hysterku.U moji doktorky jsem jeste nebyla, pristi tyden ma dovolenou a az potom k ni jdu na prohlidku..
Za me nemá smysl řešit, protože těhotenství je tak mladé tak je to buď a nebo. Pokud te poboliva břicho a začala jsi špinit, tak se obavám, ze to dobre nebude. Doktor ti nepomůže. Nějaký pseudo prášky, které funguji jako placebo
nejvíc pomůže když si lehnes a budeš odpocivat.
Je to bud a nebo, může to znamenat potrat ale může to být i zcela normální…bolesti mohou být z roztahování dělohy a tím jak se to tam vše teď prokrvuje tak může být i špinění..není to nic neobvyklého…
Kdyby si měla velké bolesti případně křeče tak bych asi zajela na pohotovost kvůli možnosti mimoděložního těhotenství ale kdyby šlo o potrat tak s tím stejně nikdo nic neudělá…držím pesti
Pokud bys jela do nemocnice jediné co ti mohou dát je progesteron (pr. Utrogestan) a Ascorutin (ten je dokonce volné prodejny). Na začátku je to hodně buď a nebo, jsi prakticky plus mínus pár dní po vynechane ms, může to být ještě i k tomu. Spineni není nic neobvyklého, zbývá jednom čekat, buď to ustane a nebo se rozjede MS. Držím palce. ![]()
5+3 je vidět už gestacni váček. Jela bych na pohotovost aby vyloučili mimodelozni.
U mě krvácení nikdy neznacilo nic dobrého, jednou MT a podruhé SP ![]()
Já bych jela k doktorovi, pokud se jedná o SP, tak s tím nic neudělá, ale pokud k tomu bolí podbřišek tak bych asi jela hlavně kvůli vyloučení MT. Hodně štěstí.
Jak píšou holky, je to 50/50. U mě krvácení znamenal SP, kamarádka krvácela mezi 6 a 20tt a má kluka.
Určitě bych zašla k lékaři kvůli vyloučení mimoděložního těhotenství.
Tak jsem si nakonec skocila k doktorovi. Mimodelozni to neni, uf, jsem fakt rada. A jinak uvidime, velikost pry odpovida, v pondeli mi chteji nabrat hcg. Tak budu doufat. ![]()
@Anonymní píše:
Tak jsem si nakonec skocila k doktorovi. Mimodelozni to neni, uf, jsem fakt rada. A jinak uvidime, velikost pry odpovida, v pondeli mi chteji nabrat hcg. Tak budu doufat.
Držím palce. V prvním těhotenství jsem hodně špinila, občas slabě zakrvacela, do konce prvního trimestru byla každá návštěva wc stres. Ale dopadlo to dobře. Teď jsem těhotná podruhé a opět jsem na začátku špinila, měla menstruacni bolesti a zatím ok (jsem ve 24. týdnu)
Ahojte, jdu si pro radu zkusenejsich. Jsem poprve tehotna, dneska 5+3. Par dni me obcas poboliva bricho, nic velkyho ani ne uplne porad, ale vim o tom, a boli to casto jen vlevo. Vcera jsem trochu zaspinila - svetle hneda barva, mnozstvi spis jen na papire. A dneska rano jsem na papire mela svetlou krev. Jen trosku, ale uplne svetlouckou.
U moji doktorky jsem jeste nebyla, pristi tyden ma dovolenou a az potom k ni jdu na prohlidku..
Uprimne, moc nevim co a jak, ale mam to nejak resit, jet s tim nekam k doktorovi ted o vikendu? Celkem se bojim jestli je vsechno ok, ale zas nechci byt za hysterku.