???

Eka
2
22.10.10 12:07

???

Ahojky holky, před rokem jsem měla zamlklé těhu a musela jsem na revizi. Předevčírem se mi stalo to samé, tentokrát mě to ale mrzí daleko víc i víc jsem to obrečela :cry:
Ale chci se zeptat těch co prožily to samé, jestli je při druhém těhu nechal chodit gynekolog do práce? Dělám pokladní v obchodě a od začátku jsem chtěla být doma.
Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2507
22.10.10 12:14

Ahoj, taky mám za sebou 2 ZT (6 a 8tt) a doma jsem zůstala až při 3 těhu, ale nevím, jestli to bylo potratama a nebo kvůli nízko uložené placentě :nevim: Každopádně po 2 potratech máš nárok na hormonální a další vyšetření + partner na spermiogram. Doufám, že se ti do třetice poštěstí a mimčo v sobě udržíš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.10.10 12:18

Ahoj. :hug:

Já si tím prošla před 2 lety. Na kyretáži jsem byla po 13tt. Otěhotněla jsem za půl roku (hned první měsíc snažení), do práce jsem chodila až do mateřské a nejsem si vědoma toho, že by se ke mně doktor choval jinak (co se týká nějakého většího hlídání, opatrnosti atp) než při prvním těhotenství. A neberu to jako chybu od lékaře. Bohužel tohle se stává tak často :cry: .

Moc ti přeju, ať příští těhotenství přijde co možná nejdříve a bude mít šťastný konec - zdravé miminko. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101578
22.10.10 12:26

Naštěstí jsem neprožila, ale zamlklé těhu je většinou způsobeno nějakou chybou při vývoji miminka - něco se nepovede a příroda to raději sama ukončí, takže se to bohužel stává, ale nemáš šanci to svým chováním nějak moc ovlivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
22.10.10 13:17

Vlastní zkušenost nemám, ale kolegyňka, která se mnou seděla v kanceláři, také prožila ZT… Otěhotněla zhruba za půl roku podruhé a rozhodně neměla žádný zvláštní režim. Říkala, že jí na gyndě uklidňovali, že v „přirozeně“ zamlklém těhotenství prostě došlo k nějaké vývojové chybě, ale neznamená to automaticky, že další těhotenství bude také problémové. A nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
22.10.10 13:56

Ahoj,
moc mě mrzí, co se ti stalo :cry: :cry:
Já si tím prošla také 2× (8tt a 11tt). Při tom druhém jsem už byla doma, doktor mi automaticky nabídnul neschopenku v 5. týdnu. Po tomto druhém zamlklém jsem otěhotněla za 5 měsíců (2. měsíc snažení) a mám teď krásnou a zdravou dcerku a v těhotenství s ní jsem opět byla doma už od začátku a byla jsem moc spokojená, pořád jsem jen spala :-D
Moc držím palce, aby vám to také napotřetí vyšlo :kytka:
Jo a měla bys mít nárok na genetické testy - nám je také dělali, ale nic se nezjistilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eka
2
23.10.10 19:26

Ahoj, děkuji Ti za odpoveď. Nezbývá mi nic jinýho, než se s tim smířit, ale tentokrát to tak jednoduchý nemám. Tenkrát jsem to přešla v pohodě a šel život dál. Těšila jsem se domů, jak budu v těhotenstí odpočívat, ale doktor nechtěl o neschopence ani slyšet. Myslela jsem, že mě automaticky nechá doma.
Nejhorší je, že jsem celých 7 týdnů byla naprosto v pořádku, žádný příznaky a po jeho prohlídce jsem najednou začla špinit a za 4 dny už jsem ležela v nemocnici a čekala na revizi. Samozřejmě doktora nechci z ničeho podezřívat, ale ......
Tak teď stejně musíme nějakou dobu čekat a do tý doby chci každopádně změnit dr.
Snad se kolem února budu moc pochlubit s dobrou zprávou :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty