5m dítě - nikam nechodíme

Napsat příspěvek
Velikost písma:
247
16.12.14 20:40

Taky jsem v tom veku nikam moc nechodila, jenom prochazky venku na spani. Po roce jsme zacali chodit na plavani, mezi deti na hriste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
16.12.14 20:43

Žiju na vesnici, takže,,vyžití" úplně nulové. Miminku je to nejspíš úplně jedno. Teď teda jezdíme 1× týdně na cvičení s mimiky, ale je to kvůli mně, aby mi nehráblo. Nemám, kdo by hlídal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
16.12.14 20:49

:mrgreen: ono tyhle cvičeníčka pro miminka jsou hlavně pro maminky aby pokecali. Dítě vůbec nechápe že to jsou vrstevníci, jenom vidí cizí lidi úplně stejně jako venku. Vůbec to nevadí, klidně si to dělejte sólo a bude ho to rozvíjet úplně stejně.

Já jsem začala se synem chodit až ve 2 letech a je úplně normální. Já teda na to mateřský tlachání nejsem takže to přetrpím hlavně pro něj a rychle domů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
16.12.14 20:59

Na cvičeníčka, angličtiny a podobné blbiny bych se vyprdla. Na herny je fakt ještě malej, neměl by z toho nic.
ALe přiznám se, že mým názorem je, že pokud je dítko pořád jen doma, ve stejném stereotypu den co den, tak pak by ho kdejaký i drobný výkyv mohl totálně rozhodit. Takže za mě: chodit po návštěvách, k babičkám, tetičkám, kamarádkám, ty jako mamina si přijdeš na jiné myšlenky a dítko pak nebude paf, až jednou bude muset někam, kde to nezná (bez přípravy, např. že ty skončíš v nemocnici a prcka bude ze dne na den hlídat babička a pod.) Také je to dobrá průprava na pozdější přespání mimo domov (v létě na chatu a pod).

Prostě mám u několika kamarádek tu zkušenost, že pokud s prckem byly permanentně zalezlé doma bez sociálního kontaktu mimo nejužší rodinu, tak pak měli problém kamkoliv vyjet, na výlet, na chatu, na grilovačku, dítko jim nikde nechtělo spát, nenechalo se nikým pohlídat a pod.
Zatímco děti, se kterými se jezdilo od narození s tím problém nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
16.12.14 21:02

Já šla s malou někdy v půl roce na cvičeni pro miminka. A už nikdy víc. Byla jsem nešťastná já i malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
16.12.14 21:06

My od dvou mesicu chodime na cviceni jednou tydne - malej. kouka na jine mimco, ja se naucim rikanky a pisnicky, pak v tydnu s nim cvicim a hraju si sama doma. Jinak chodime denne ven, jedniu mesicne jezdime na tyden k mamce. I tak mi dost hrabe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
16.12.14 21:07

V herničce jsem byla s prckem dneska poprvé. Do teď jen návštěvy babiček, procházky… až teď jsem začala mít pocit, že už ho to doma omrzelo, svoje hračky má okoukané, všechny skříňky prošmejdil, takže jsem šla s kámoškou do herničky. Ostatní děti stejně moc nevnímal, našel si hračku a žužlal (rostou mu zuby) :mrgreen: Myslím, že než ti proleze celý byt, tak bude mít těch vjemů až až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
16.12.14 21:16

Já tedy ani s roční nechodím do žádného kolektivu, tak snad nebude moc zaostalá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
16.12.14 21:26

Vozím deti 3× tydne po kroužcích. Co bych dala za Tvuj klid :mrgreen: uzivej, na vetsi aktivity ma ještě čas. Maximalne byt tebou tak obcas vyrazím dopoledne na plavání-to tam vetsinou byva poloprazdno. Jinak bych to zatim nehrotila teda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
16.12.14 21:28

No já trajdala všude možně ale rozhodně ne kvůli miminu (pochybuju že ocenil třeba mou kancelář), jestli máš hlídání a dokážeš se realizovat i bez něj, tak je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
16.12.14 21:37

Já žiju taky na vsi, vyžití žádné, ale navštěvujeme babičky, příbuzné s dětma, kamarádky s dětma a tam vidím, že malá miluje dětský kolektiv, setkání s dětma z rodiny nebo od kamarádek bych teda nebrala jako problém, bez toho bych asi nepřežila, jsem společenský typ:-). Snažím se s ní chodit co nejvíc, nedělá jí to problém. Mě ta organizovaná cvičení nebaví, ale třeba jsem s ní byla v herně a to bylo fajn. Teď už chodí a je vidět, že každá akce se jí líbí, budu muset asi něco vymyslet pravidelně.

Jinak já jsem trajdala taky všude, od úplného miminka, abych se nezbláznila. Malá už zná všechny dopravní prostředky kromě letadla:-). Vše se jí líbí a je zvyklá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
16.12.14 21:50

Se synem 6m chodím denně ven, že jdeme s holkama s kočárama a pak třeba k někomu na kafe, kde dáme děti na zem, aby si mohli,,hrát,, a ještě chodíme do mateřského centra. Z větší části to dělám kvůli sobě, zbláznila bych se být s ním furt sama, potřebuju společnost i jiných lidí a čím víc je vnímavější tak to mateřský centrum i kvůli němu, tam vždy zapomene, že nějaká maminka existuje a celou dobu čučí na ostatní děti co dělají a je ve svým živlu.
Vubec se netrap :hug:, pokud ti to vyhovuje tak jak to máte, tak je to v pořádku, stejně z kolektivu ještě nemá rozum, horší by bylo, kdyby ste byly pořád zavřený doma a nechodily ani na procházky v kočárku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
16.12.14 21:58

My s dcerkou občasnou návštěvu nebo akci s dětma zvládáme od půl roku. Mě se s ní nikam moc nechce, ale ona se doma nudí, takže se sem tam rozhoupu a někam zajedu. Teď v zimě mě ty přesuny nebavěj, soukat dítě z autosedačky do manducy a pak přes to ještě navlíkat bundu v zavřeným autě je docela gymnastika :mrgreen: A bez auta se od nás nikam nedostanu.
A první rýmu malá taky chytla na první akci s dětma v uzavřené místnosti v osmym měsíci, takže užívej klid a jestli to dítě takhle baví, nikam ho tahat určitě nemusíš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
16.12.14 22:57

Kvůli imunitě je určitě milionkrát lepší courat po venku než jít někam do uzavřený místnosti mezi chrchlající, takže děláš dobře :palec: V tomhle věku to vůbec neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56294
17.12.14 00:02

Nechodila jsem nikdy s dětmi do nějakých organizovaných zábav, bych se z toho osypala :oops: :mrgreen: :mrgreen: Se starším jsme víceméně první rok byli doma, na vesnici na čerstvém vzduchu mu bylo dobře, kolektiv takhle malé miminko opravdu nepotřebuje… Když povyrostl, tak jsme začali sportovat, cestovat a když se do toho narodilo druhé, tak jsme ho holt všude vláčeli s sebou, abychom staršího neochudili o to, na co byl zvyklý, takže jezdila na kole, nosila se v krosně na horách, spala ve stanu :lol: Naštěstí je tvárnější a nic z toho jí nevadí. Ale teda zároveň z toho vůbec nic neměla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí