Srostlá podjazyková uzdička u miminka

31
16.12.14 12:34

podjazyková uzdička

Ahojky,

naši malé zjistili, že má srostlou podjazykovou uzdičku. Chtěla jsem se zeptat, jestli má některá z Vás zkušenosti s jejím stříháním. Naše doktorka nám řekla, že se uzdička stříhá až po prvním očkování dítěte, ale mně to příjde docela pozdě. :nevim: Chtěla bych se vyvarovat toho, aby malá šla pod narkozu. Nevíte, od kdy se dítě pod narkozu dává? Taky jsem četla, že to vadí v sání dítěte a jelikož máme s kojením od začátku problémy, tak by to tomu odpovídalo.

Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
338
16.12.14 12:44

No, tak našemu Vojtovi ji dělali v porodnici a bez narkozy, byl to mžik a kapka krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
16.12.14 12:44

@sasinka28 já jsem na tom byla asi v 6ti možná 7 letech :nevim: pod narkozu jsem nesla, jen mi to lokálně umrtvili. V tomto případě vzhledem k věku dítěte narkóza nutná bude, jinak asi neporadím. Já na to šla z důvodu toho, ze jsem neuměla ani po x cvičeních na logopedii poradně vyslovit „R“ uzdicku mi nastrihli já jsem i nadále cvičila dle logopedie a stejně mi to nepomohlo no :nevim:
Snad někdo poradi lépe. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
16.12.14 12:46

A kde jsi četla, že to dělají pod narkózou? U větších dětí používají umrtvovací sprej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
16.12.14 12:49

@Livlin četla jsem to právě v různých diskuzích na netu, tak mě zajímalo, kdy narkoza ano a kdy ne.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
16.12.14 12:53

Já zažila stříhání se všemi dětmi, od miminka po předškoláka a nikdy narkóza. Proto mě to zarazilo. Navíc, je to vážně rychlý zákrok.
To já jsem si jednou četla dlouhý článek o píchání uší, u nás se to dělá běžně a v tom článku psali, že v Německu to vnímají jako radikální zásah a dělá se výjimečně a v narkóze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
16.12.14 13:00

@sasinka28 a kolik je miminku? být tebou, šla bych hned na orl a nechala stříhnout… to je rada laktačky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
16.12.14 13:01

Obě děcka mi stříhali zrovna v porodnici (mám pocit, že tam to dělají všem). Jinak pokud máš problémy se sáním, zkusila bych zajít na ORL a domluvit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
16.12.14 13:04

@3HE Malé jsou 3 týdny. No, asi to tak udělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
16.12.14 13:06

@poplach já se právě divím, že si toho v porodnici nevšimli a že to nekontrolují u všech narozených miminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
16.12.14 13:10

U nás v porodnici si toho u malé taky nevšimli. Ale dětský to poznal hned a hned jí to i střihnul. Malá pak líp sála. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
quassa
16.12.14 13:15

Malá to měla taky, doktorka chtěla počkat po druhém roce, že prý se to v nějakých případech může uvolnit samo.. já čekat nechtěla, tak jsme to někdo po osmém měsíci nechali na ORL střihnout, jen lokální umrtvení, kapka krve a jak jsme odcházely z čekárny, tak už vyplazovala jazyk až na bradu :)

• Citovat
  • Upravit
4289
16.12.14 13:27

My to máme v rodině. Mě to dělali cca v 5 letech, pamatuju si to a žádná narkóza, žádné umtvení. Segře to dělali jako mimču, nic si nepamatuje a myslím, že to bylo pro dítě lepší. Sesřenice má 2 dcery a těm to dělali také jako maličkým. Nic to není. Ale jestli před očkováním nebo po… :nevim: to buhužel nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
16.12.14 13:37

U nás mě na to v porodnici upozornili ale jelikož malý sál dobře nechali to být má to po mě a mě ji jako malé taky nenastřihli. V ničem mi to nevadí jen ani já ani prcek nevypláznem tolik jazyk.Asi záleží jak moc to je a vadí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
16.12.14 13:40

Doktorka mě to řekla po porodu, že malej má srostlou uzdičku a že jí mužou odstranit hned a nebo to později mužu řešit s pediatrem, že muže mít problémy s mluvením, nechala jsem mu ji odstranit hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí