Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
máte to někdo taky tak? Malej mi přímo vřeští u přebalování a oblíkání. Zvládnu dát přes hlavu bodýčko a jeden rukáv a pak to začne. Stejně tak u přebalování - sundám mokrou plínu, nechám vyvětrat a jak chci obléct novou, tak koncert
Má teď ukončený 4. měsíc???
@Alecramas
Muj syn ( 14 ) měsíců se vzteka u oblékání doteď, obzvlášť když mu nejde něco přetáhnout přes hlavu - má ji trochu větší
takže se snažím ho nějak zabavit a rozptýlit, většinou to pomůže.
@Alecramas mám to samé. Synovi je 5 měsíců a je to vždycky hrozný řev. Nejhorší je kombinéza. Přišla jsem na to, že mu vadí upnuté oblečení a přetahování oblečení přes hlavu, takže mu dávám všechno o něco větší, aby ho body netáhlo, když se protáhne, tepláčky s širokým nápletem v pase… Když je nejhůř, dám mu overal a je klid.
Starší to měl taky, nejhorší to bylo kolem 8 měsíců, kdy prostě byl většinou nahý, protože bylo naštěstí léto.
Já teda děti ještě nemám, ale nepamatuju si, že bych někdy viděla dítě, který u oblíkání neřve ![]()
@Alecramas Nase mala taky, rve u toho uz od porodnice, ted je ji rok a vzteka se furt. Uz teda trochu min a zacina i trochu spolupracovat pri oblekani rukavu, ale rada to nema, hlavne pretahovani pres hlavu.
Jééé prosím tebe
kdybys slyšela toho našeho Tarzana (10m).. poslouchat někdo za dveřma nebo za oknem buď uteče nebo volá policajty, páč řve jak túr, jako by ho někdo vraždil.. Někdy se mi ale povede být tak rychlá, že než si uvědomí, že se oblíká, je hotovo.. Třeba když je fascinovanej tkaničkou od kalhot nebo zásypem..
ale asi si zvykej, páč to asi bude každodenní rutina tak do jeho 3 let.. myslím
pevné nervy
U nas taky bojujeme. Malymu je ted rok.Pri prebalovani a oblekani mi porad nekam utika a kdyz ho chytnu, vzpouzi se. Resim to tak, ze v TV zapnu reklamy, nebo teleshopping.To ho zajima a je v klidu ![]()
Tak mě malá u oblíkání nebrečí a nikdy nebrečela. Já na ní od malička mluvím, co budeme dělat, a jak to budeme dělat. vždy to zabralo. Ano občas se jí nechce, tak to zkusí, ale teď už ví, že jí to nepomůže. ![]()
@Lussye píše:
Tak mě malá u oblíkání nebrečí a nikdy nebrečela. Já na ní od malička mluvím, co budeme dělat, a jak to budeme dělat. vždy to zabralo. Ano občas se jí nechce, tak to zkusí, ale teď už ví, že jí to nepomůže.
Tak ja dceri taky rikam, ze se obleceme, pretahneme pres hlavicku, jeden rukav atd.; Efekt je nula nula prd. Lepsi se to trochu vekem, uz to nejsou takovy hystericky zachvaty, ale vzteka se furt. Recma okolo to fakt neni.
U me se nerve. Mala se rehta a otaci se. Zase ale rve ten starsi ze nechce ven a nechce slipy a nechce pyzamo…
@Lussye taky jsem od narození mluvila na oba a obou efekt nula. Dávala jsem do ruky chastítka, do pusy dudlík, povídala říkadla, lechala, dělala bububu - kuk, ale pomohl až čas.