Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Alecramas mému synovi jsou dva roky a u oblíkání řve taky… to řvou snad všechny děti, to je normální. Zvlášť u kluků. Maminek holčiček si nevšímej, ty to mají hozený všechno trochu jinak.
Mě brečela 3 dny v kuse v porodnici, tak se asi vyřvala tam.
to je o povaze dítka, podle mě se to moc ovlivnit nedá.
@Kofolová mě starší neřve, ale když nechce být oblečený, tak se svlékne a lítá tu nahatý, případně jen v trenkách. Říkám tomu systematické otužování. Někde jsem četla, že v rámci otužování se děti mají doma nechávat někdy třeba polonahé, tak to aplikuju ![]()
Můj když má dostat plínu, tak kroutí hlavičkou říká nene, tak mu říkám že může čůrat do nočníčku a ukazuju na nočník. On si stoupne za mě a počůrá mi nohavice. Když ho odkážu na nočníček tak řev a pak se nechá přebalit bez odporu. U oblékání musím říkat bububu kuk, ale nejdřív ho musím chytit - vždy skočí na tu svou motorku a já ho honím po bytě půl hodiny s tričkem v ruce. Budou mu dva. ![]()
Příspěvek upraven 15.12.14 v 14:13
Jo, dvouletý rval u oblékání, přebalovaní jako mimino, teď je oblékání tak hrůza, zdrha…no moje nervy
a třiměsicní dcera rve u oblékání taky…zvlášť nesnáší čepice, to oni oba…cokoli přes hlavu…ale už to neřeším, v patnácti to dělat nebudou ![]()
@Billi obcas kdyz nemam naladu tak ho nechavam ale casto nam chodi balicky tak aspon na tricku a trenkach a ponozkach trvam aby nebehal nahaty po chodbe ![]()
@Alecramas píše:
Ahojky,
máte to někdo taky tak? Malej mi přímo vřeští u přebalování a oblíkání. Zvládnu dát přes hlavu bodýčko a jeden rukáv a pak to začne. Stejně tak u přebalování - sundám mokrou plínu, nechám vyvětrat a jak chci obléct novou, tak koncertMá teď ukončený 4. měsíc???
né všechny děti tohle milují, můj první řval jak tygr, kdykoliv jsem ho oblékala či svlékala..
vydrž, ono ho to přejde.