Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
máme doma týden staré miminko, které hodně trpí na škytavku.
Potřebovala bych poradit jak se jí zbavit, nevíte nějaká nějaký fígl??
Děkuji ![]()
Joo to by me taky zajimalo. Nase mala na to trpela uz v brise. Ted to ma jeste porad aspon jednou denne a to uz ji bude pul roku
U nás pomáhalo přebalit, víc zabalit do deky nebo do rychlozavinovačky, aby bylo tepleji, dát čepku, dát rukavice nebo schovat ruky, vzít na ruce dát hlavičku výš, nebo když byli přepití, tak prostě škytali tak dlouho až to přešlo a ani tyhle moje opatření třeba nepomohly
A vadi mu to? Prvni syn skytal a bylo mu to fuk V takovem pripade nic.
Druhy syn skytal po blinkani, prepil se, poblil se, zacal skytat, to ho rozervalo a uklidnilo jen prso, kde se zad prepil… Pomohl dudlik a drivejsi odpojeni od prsa, takze se nepoblil a nenastartoval ten zacarovany kruh
@nevernamrcha u nás jediné, co zabere, tak kojení. mladý škytá třeba týden téměř v kuse, pak je zase týden klid
![]()
Moje mrně škytalo několik měsíců. Pomáhalo držet jí pořád na boku, nesměla jsem dávat odkrkávat, to začla hned škytat. Takže přebalit před krmenim a pak už být jen na boku (jedno jakym). Časem to přešlo. A škytala taky už v břiše. A když už začla škytat, tak jsme to přechlastávali kojením, někdy to zabralo. Nějak to samo přešlo, když se začla víc hýbat, ale spíš jí jenom dovyzrál trávicí systém.
Nám poradila doktorka dát trochu napít, takže když má škytavku malá, tak jí
dám cucnout a přejde ji to
Dcerka byla nedonošená, mrňavá, na škytavky trpěla strašně, denně klidně 30 škytavek…v porodnici dávali a poradili na kus obvazového tampónku nakapat Espumisan a dát „vysosat“ pod dohledem, měla jsem strach samo, první dítě, aby se neudusilo, pak jsme ji v tom máchali dudel a za mě na jedničku, vždycky to zabralo, ale asi to není pro každého, někdo nepoužívá dudel, jiný by nešel to toho tampónku a jiný odsuzuje Espumisan a jiné podobné „léky“
Nakojila jsem začla škytat, tak jsem jí dala ještě cucnout a už to bylo v pohodě. U nekojících nevím asi zabalit do tepla, tak mě to radila doktorka
@achesa1 ano jak si odříhla začla škytat, taky jsme to přestala dělat a byl klid.