Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, mám dilema. Vzít 5m dítě do školky na vánoční besídku, kterou bude mít starší sourozenec nebo ne? Nevím, jestli vydrží a i potencionální nemoci školkové při větším počtu lidí..
@pkz Byla jsem na besídce s měsíční a vše v pohodě, 5 měsíční by mi to taky zvládla, horší to pak bylo s roční.
Ja jsem nebrala, ale mame blbe prostory, malo mist k sezeni, dite neni kde polozit, v kocarku mi nevydrzi, spousta mackajicich se lidi. Navic byla par dnu po ockovani, tak jsem nechtela zbytecne riskovat nemoc. Sel jen tatinek a babicky.
A máš jinou možnost? Nechat mimčo s babičkou, tatínkem…pokud ano, nechala bych radši doma, pokud ne tak běžte…ja to takhle absolvuju každý rok, nemám hlídání, jde to, ale je to zápřah na nervy, hlavně když jsou nějaké tvoření se strarším a do toho se chová to malé…ale jde to ![]()
@pkz pokud máš jinou možnost, tak bych nebrala a šla bez prcka už jen proto, ať si to můžu užít a můžu se pořádně a v klidu koukat na starší, pokud nemáš, tak bych vzala. Já brala, na první besídce nemělo mimino ani 4 měsíce ![]()
Tak to bych volila spiš to hlídání. Užiješ si besídku, starší si užije chvilku s tebou bez mimča…bude to ve větším klidu…
Já jdu zítra s 2,5 měsíční.. buď bude koukat nebo usne.. Malá (ta větší:) také těší, že tam bude sestřička, že se jí bude moci pochlubit, je na ni pyšná ![]()
Šla.
naše mimino chodila do kolektvivu od 2 měsíců, doporvázelo nás se starším na jeho kroužky 2× týdně. v poho.
Mimino bych vzala naprosto v klidu, s batoletem je to dle mě mnohem horší. Dokud se to nehýbe, dá se to tahat kamkoliv.
Dneska nás to čeká taky, ovšem kluk má 16 měsíců, je velmi živý a akční, takže jsem na to zvědavá. ![]()
Loni měl syn půl roku a besídku zvládl dobře. Letos to s ním bude asi horší, ale nemám hlídání, tak půjde se mnou.
Půjdu s dvoutýdenní, v autě jí nenechám a mladší zas kvůli ségře neseberu besídku. Ale oni nemají plánovaný program, tak nebude třeba držet mimino potichu, bude tam naprosto plánovaný chaos
Manžel tam bude taky, tak v případě nutnosti jeden vypadne ven s kočárem a druhý zůstane na besídce.