Neprošel růstovým spurtem

746
15.12.14 17:04

Neprošel růstovým spurtem

Ahoj holky,
všude čtu o růstovém spurtu a o tom že miminko projde několika spurty. Našemu Kájovi jsou 3.měsíce a nic takového jsem u něj ještě neregistrovala…on prostě jí od porodnice přes den po třech hodinách a v noci spí až 12hodin, ze začátku se budil 2×, poté 1× (nikdy jsem ho nebudila v noci)! A moje otázka zní, zda má někdo miminko, které spurtem prostě nikdy neprošlo? A jestli má někdo takového spáče doma??
Samozřejmě jsem šťastná, že to co popisujou ostatní maminky neprožívám a doufám že ani nebudu ;) Jen si občas prostě říkám jestli je to normální, že mám takhle klidné a spavé dítě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
15.12.14 17:05

Moje teda takhle nespala, ale žádný spurt taky neměla. Ale ona se tak přežírala, že asi nebyla ani šance :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
15.12.14 17:07

@greysanatomy tohle je vyslovene zahravani s osudem :mrgreen: Dneska na emiminu napises, jak dite nemelo spurt a zitra budes v noci vstavat po hodine, ten trimesicny je zrovna fakt typicky :jazyk:
Byt tebou jsem rada a nestouram v tom ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.12.14 17:08

Majda měla jeden vzorový spurt (ale už nevím, kolik jí teda bylo měsíců) a Jindra měl taky jeden, ale asi od narození do 4 měsíců :mrgreen:

Každé miminko je jiné. A všechno se ještě může změnit (třeba bude ječet týden v kuse, když ho pozlobí zoubek :P ).
Tak to neřeš a buď ráda :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
15.12.14 17:11

No já si taky na žádný spurt u kluka nepamatuju… ale já jsem v některých obdobích dokrmovala, takže je možné, že si toho dokrmu prostě vzal párkrát víc. Ale taky pěkně spal, vlastně spal skoro pořád :lol: a když nespal, tak se koukal a smál. Návrat do práce byl pěkně krutý když mi zazvonil budík 5:00, já byla zvyklá na odpočinek od devíti do devíti a tříhodinovou kávičku po obídku :lol: edit - já dokrmovala opět až od 4m, takže ani ten tříměsíční nejspíš neměl, to bych si musela všimnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
15.12.14 17:13

@greysanatomy moje děti to neměli taky a dokonce ani žádnou nemoc s číslama. Jsou uplně mimo emiminí tabulky :mrgreen: poslední dvě děti, první dva roky života prospali :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
15.12.14 17:14

Co není může být :mrgreen: ono to kolem toho 3m začíná :twisted: :cert: já nevím jestli jsme měli nebo ne, ale asi tři dny jsem přes den kojila prakticky pořád :nevim: za to v noci spinkala krásně 8o nevím co to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
15.12.14 17:14

@Blackova.K nemoc s číslama :mrgreen: jj taky neměl, ale tak to že jsem exot je tu o mě známo, že to podědí i dítě se dalo čekat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
15.12.14 17:16

@Blackova.K nemoci s číslama? Myslíš 5-6 nemoc? :mrgreen: To je dobrej popis :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
15.12.14 17:16

Ahojik, tak malá je narozená dříve, ale od 1. měsíce spí celou noc a přes den se budila jen na jídlo po třech hodinách. Růstový spurt jsem nezaznamenala. Momentálně jí je 19. měsíců a spí stále hodně. Večer usíná okolo 22:00, budí se 11:00 a přes den si dá šlofíka ještě dvakrát…Je pravda, že byla pohybově línější. Pást začala 10. měsíc, sedět v roce a chodit v 16. měsíci. Zato teď se s přítelem najíme jen když nás nevidí, jinak jí pořád a všechno…možná spurt přišel až teď.. :nevim: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
15.12.14 17:17

Starší kluk od narození vydatně jí i spí a dodnes je drobný. Budou mu 2 roky a má 10 kilo, 81 cm. Mladší je stejný. S tím rozdílem, že tedy lépe přibírá. Až si říkám, že toho staršího snad i do roka přeroste. Nicméně žádný růstový spurt jsem nezažila ani u něho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25172
15.12.14 17:31

@greysanatomy V tvém věku sem první taky měla spavou a klidnou (i když ne až tak)… zato v 6 měsících to stálo za to :D
Kde jsi četla, že tím dítě MUSÍ projít? :think: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
15.12.14 17:44

Taky mí dítě začátkem čtvrtého měsíce přestalo spát :mrgreen: Do té doby malá spala 6 až 8 hodin v kuse, od čtvrtého měsíce považuju za úspěch, když spí dvě hodiny v kuse. Začalo to spurtem, kdy se fakt krmila po dvou hodinách a ze setrvačnosti se budí doteď, bude jí brzo 9 měsíců.
V prvních třech měsících žádný spurt nepamatuju, bojovaly jsme s večerním nedostatkem mlíka, takže možná někdy sosla víc odstříkaného z lahve, ale nic mimořádnýho tam nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.12.14 17:54

Co je to růstový spurt? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
15.12.14 17:59

Moji měli růstový spurt asi pořád :mrgreen: přes den kojení co 1,5-3h a v noci co 2-3h (výjimka zrovna kolem toho 3m, to bylo kojení v noci jen 2×). Každé dítě mít spurt nemusí, anebo ne v tom období jak se udává. Je to individuální. Buď ráda že máš takové perfektní dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí