Koupání a sušení miminka

524
15.12.14 19:47

Koupání a sušení miminka

Ahoj, mám tříměsíčního chlapečka. Když sem byla v šestinedělí koupali jsme ho ve vaničce. Řval vždycky jak tur. Po konci šestinedělí se koupeme spolu ve velké vaně a je to paráda, malý se hrozně směje a vydží tam dlouho. Co ale nemá rád je když ho manžel vytáhne a suší…hrozně u toho ječí dokud není oblečený v pyžámku u prsa. Skončí to někdy? Pomohlo vám na to něco? Zkoušeli jsme všechno možné, místnost je vyhřátá až až, zkoušeli jse sušit rychle, pomatu, mazlit se s tím u toho a nic.. :roll: Přejde to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8996
15.12.14 19:50

Kolik stupňů má voda a kolik stupňů je v místnosti? Jak dlouho se koupe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.12.14 19:51

Až se naučí mluvit, nebude brečet, ale nesouvisle hýkat „Ještě chcííí koupáááát“ :think:
Asi se mu nelíbí, že ho vyndáte z vany :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
15.12.14 19:52
@Lynette píše:
Kolik stupňů má voda a kolik stupňů je v místnosti? Jak dlouho se koupe?

V místnosti je 26, takže zima mu fakt být nemůže, vodu nikdy neměřím prostě zkusím rukou ale ve vaně se mu líbí takže s vodou žádný problém není.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
midlajs
15.12.14 19:53

Moje sestrenice, ktere jsou tri roky, to nepreeslo, ale ta jeci i kdyz vidi vanu. Tady jste spis o to, aby se k vami nechtel koupat jeste ve trech letech.

• Citovat
  • Upravit
2282
15.12.14 19:54

@Jarr Neboj, určitě to přestane, do patnácti ti po koupání snad řvát nebude ;) Je to období, souhlasím s @Pipet že se mu to líbí a chtěl by ještě. A vy mu to pokazíte. Prostě ho zkuste co nejrychleji zaujmout něčím jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.12.14 19:55

@Jarr Třeba se me nelíbí teplotní rozdíl mezi vanou a „venkem“. Jinak mě řval kluk hodně dlouho při mazání a oblékání. Zimou to nebylo, prostě to z nějakého nepochopitelného důvodu neměl rád. Řvaní přešlo v okamžiku, kdy byl schopný se aktivně „bránit“ a zdrhat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
15.12.14 19:59
@Svistice píše:
@Jarr Třeba se me nelíbí teplotní rozdíl mezi vanou a „venkem“. Jinak mě řval kluk hodně dlouho při mazání a oblékání. Zimou to nebylo, prostě to z nějakého nepochopitelného důvodu neměl rád. Řvaní přešlo v okamžiku, kdy byl schopný se aktivně „bránit“ a zdrhat. :nevim:
:mrgreen: dobrá útěcha :mrgreen: ovšem jestli má vana 37 stupňu tak to asi umřeme vedrem pokud bychom to chtěli takhle i vytopit :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
15.12.14 20:05

U nás to bylo úplně stejně. Jenže já neoblekala v koupelně, ale přenášela jsem do pokojíčku na prebalovak…CHYBA :-). No, ale v koupelně taky asi ještě tři dny řvala avpak zabral dudlik. když má náznaky na plakani tak soupnu dudlik a je klid. Přijde mi to spíš, že už ví, že půjde do postylky a nude mlicko a spinkani. Teď je male 3,5mes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.12.14 20:07
@Jarr píše: :mrgreen: dobrá útěcha :mrgreen: ovšem jestli má vana 37 stupňu tak to asi umřeme vedrem pokud bychom to chtěli takhle i vytopit :mrgreen: :mrgreen:

Popravdě, nevím z čeho mi tekly nervy po celém dnu víc - jestli z toho, že ječí jako bychom ho vraždili, nebo z toho, když jsem ho naháněla po přebalováku a mazadlo bylo všude, jen ne na dítěti. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
15.12.14 20:10
@Svistice píše:
Popravdě, nevím z čeho mi tekly nervy po celém dnu víc - jestli z toho, že ječí jako bychom ho vraždili, nebo z toho, když jsem ho naháněla po přebalováku a mazadlo bylo všude, jen ne na dítěti. :pocitac: [/citNo já na to taky nervi nemám…zstávám ve vaně a vytahuje manžel :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
15.12.14 20:11

Prejde to si myslim. Muj syn po koupani taky vzdycky plakal. Prvni jsem si mysleka, ze uz je tak unaveny a chce spinkat, ale nakonec jsem stejne uspavala hodinu.
Jak dlouho ho nechava ve vane? Syn obcas place i ted, kdyz ho manzel koupe a vytahne ho brzy ven. Kdyz ho koupu ja, tak ho tam necham cvachtat i pul hodiny a to je potom moc spokojeny a neplace. Nemdy si i rekne sam, ze uz chce ven. Syn ma 10 mesicu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
15.12.14 20:12
@kar-maa píše:
Prejde to si myslim. Muj syn po koupani taky vzdycky plakal. Prvni jsem si mysleka, ze uz je tak unaveny a chce spinkat, ale nakonec jsem stejne uspavala hodinu.
Jak dlouho ho nechava ve vane? Syn obcas place i ted, kdyz ho manzel koupe a vytahne ho brzy ven. Kdyz ho koupu ja, tak ho tam necham cvachtat i pul hodiny a to je potom moc spokojeny a neplace. Nemdy si i rekne sam, ze uz chce ven. Syn ma 10 mesicu…

Koupeme taky tak tu půl hodinku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
15.12.14 20:15

Prejde to. Mne mala taky hrozne rvala, pak se ji koupani libilo a jak pises, rvala dokud nebyla oblecena. Kdyz jsme presli do velky vany, tak nejakou dobu nic moc, pak zas ok. Bylo obdobi asi 2 tydny, co jsem ji do vany nemohla dostat, jak byla histericka, ted vanu zboznuje, necha se ususit, namazat atd… treba by zabralo dat mu nejakou hracku, kterou muze mit v rukou i kdyz poleze z vany. Nebo bych zkusila, vyndat dat hned plenku a jen zabalit do osusky a hned jit kojit, treba je jen nedockavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211
15.12.14 20:18
@Pipet píše:
Až se naučí mluvit, nebude brečet, ale nesouvisle hýkat „Ještě chcííí koupáááát“ :think:
Asi se mu nelíbí, že ho vyndáte z vany :D
:mrgreen: náš ani mluvit nemusí, obleču do pyžama a on mi uteče a znovu vleze do vany, v tom pyžamu :mrgreen: (do stále nevypuštěné vany, aby byla situace jasná :mrgreen: )

podle mě mu prostě vadí že jde ven, s tím nic neuděláte, rozpustit ho tam nemůžete nechat :kytka:

Příspěvek upraven 15.12.14 v 20:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky