Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám tříměsíčního chlapečka. Když sem byla v šestinedělí koupali jsme ho ve vaničce. Řval vždycky jak tur. Po konci šestinedělí se koupeme spolu ve velké vaně a je to paráda, malý se hrozně směje a vydží tam dlouho. Co ale nemá rád je když ho manžel vytáhne a suší…hrozně u toho ječí dokud není oblečený v pyžámku u prsa. Skončí to někdy? Pomohlo vám na to něco? Zkoušeli jsme všechno možné, místnost je vyhřátá až až, zkoušeli jse sušit rychle, pomatu, mazlit se s tím u toho a nic..
Přejde to?
Kolik stupňů má voda a kolik stupňů je v místnosti? Jak dlouho se koupe?
Až se naučí mluvit, nebude brečet, ale nesouvisle hýkat „Ještě chcííí koupáááát“ ![]()
Asi se mu nelíbí, že ho vyndáte z vany ![]()
@Lynette píše:
Kolik stupňů má voda a kolik stupňů je v místnosti? Jak dlouho se koupe?
V místnosti je 26, takže zima mu fakt být nemůže, vodu nikdy neměřím prostě zkusím rukou ale ve vaně se mu líbí takže s vodou žádný problém není.. ![]()
Moje sestrenice, ktere jsou tri roky, to nepreeslo, ale ta jeci i kdyz vidi vanu. Tady jste spis o to, aby se k vami nechtel koupat jeste ve trech letech.
@Jarr Neboj, určitě to přestane, do patnácti ti po koupání snad řvát nebude
Je to období, souhlasím s @Pipet že se mu to líbí a chtěl by ještě. A vy mu to pokazíte. Prostě ho zkuste co nejrychleji zaujmout něčím jiným.
@Jarr Třeba se me nelíbí teplotní rozdíl mezi vanou a „venkem“. Jinak mě řval kluk hodně dlouho při mazání a oblékání. Zimou to nebylo, prostě to z nějakého nepochopitelného důvodu neměl rád. Řvaní přešlo v okamžiku, kdy byl schopný se aktivně „bránit“ a zdrhat. ![]()
@Svistice píše:
@Jarr Třeba se me nelíbí teplotní rozdíl mezi vanou a „venkem“. Jinak mě řval kluk hodně dlouho při mazání a oblékání. Zimou to nebylo, prostě to z nějakého nepochopitelného důvodu neměl rád. Řvaní přešlo v okamžiku, kdy byl schopný se aktivně „bránit“ a zdrhat.
U nás to bylo úplně stejně. Jenže já neoblekala v koupelně, ale přenášela jsem do pokojíčku na prebalovak…CHYBA
. No, ale v koupelně taky asi ještě tři dny řvala avpak zabral dudlik. když má náznaky na plakani tak soupnu dudlik a je klid. Přijde mi to spíš, že už ví, že půjde do postylky a nude mlicko a spinkani. Teď je male 3,5mes.
@Jarr píše:dobrá útěcha
ovšem jestli má vana 37 stupňu tak to asi umřeme vedrem pokud bychom to chtěli takhle i vytopit
![]()
Popravdě, nevím z čeho mi tekly nervy po celém dnu víc - jestli z toho, že ječí jako bychom ho vraždili, nebo z toho, když jsem ho naháněla po přebalováku a mazadlo bylo všude, jen ne na dítěti. ![]()
@Svistice píše:
Popravdě, nevím z čeho mi tekly nervy po celém dnu víc - jestli z toho, že ječí jako bychom ho vraždili, nebo z toho, když jsem ho naháněla po přebalováku a mazadlo bylo všude, jen ne na dítěti.[/citNo já na to taky nervi nemám…zstávám ve vaně a vytahuje manžel
Prejde to si myslim. Muj syn po koupani taky vzdycky plakal. Prvni jsem si mysleka, ze uz je tak unaveny a chce spinkat, ale nakonec jsem stejne uspavala hodinu.
Jak dlouho ho nechava ve vane? Syn obcas place i ted, kdyz ho manzel koupe a vytahne ho brzy ven. Kdyz ho koupu ja, tak ho tam necham cvachtat i pul hodiny a to je potom moc spokojeny a neplace. Nemdy si i rekne sam, ze uz chce ven. Syn ma 10 mesicu…
@kar-maa píše:
Prejde to si myslim. Muj syn po koupani taky vzdycky plakal. Prvni jsem si mysleka, ze uz je tak unaveny a chce spinkat, ale nakonec jsem stejne uspavala hodinu.
Jak dlouho ho nechava ve vane? Syn obcas place i ted, kdyz ho manzel koupe a vytahne ho brzy ven. Kdyz ho koupu ja, tak ho tam necham cvachtat i pul hodiny a to je potom moc spokojeny a neplace. Nemdy si i rekne sam, ze uz chce ven. Syn ma 10 mesicu…
Koupeme taky tak tu půl hodinku ![]()
Prejde to. Mne mala taky hrozne rvala, pak se ji koupani libilo a jak pises, rvala dokud nebyla oblecena. Kdyz jsme presli do velky vany, tak nejakou dobu nic moc, pak zas ok. Bylo obdobi asi 2 tydny, co jsem ji do vany nemohla dostat, jak byla histericka, ted vanu zboznuje, necha se ususit, namazat atd… treba by zabralo dat mu nejakou hracku, kterou muze mit v rukou i kdyz poleze z vany. Nebo bych zkusila, vyndat dat hned plenku a jen zabalit do osusky a hned jit kojit, treba je jen nedockavy.
@Pipet píše:
Až se naučí mluvit, nebude brečet, ale nesouvisle hýkat „Ještě chcííí koupáááát“
Asi se mu nelíbí, že ho vyndáte z vany
podle mě mu prostě vadí že jde ven, s tím nic neuděláte, rozpustit ho tam nemůžete nechat ![]()
Příspěvek upraven 15.12.14 v 20:19