Koupání a sušení miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
322
15.12.14 20:18

Mozna bych u takoveho prcka to koupani zkratila. Nekde jsem cetla, ze jim staci 10 minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
15.12.14 20:43
@Svistice píše:
Popravdě, nevím z čeho mi tekly nervy po celém dnu víc - jestli z toho, že ječí jako bychom ho vraždili, nebo z toho, když jsem ho naháněla po přebalováku a mazadlo bylo všude, jen ne na dítěti. :pocitac:

Já prostě přestala mazat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
15.12.14 20:52

@Jarr Teplotu vody dej maximálně na 35 a teplota v místnosti by měla být tak 20 stupňů a ne víc. Právě teplotu vody musíš měřit - rukou akorát zjistíš že není studená a není horká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26265
15.12.14 20:55

Syn ma tri mesice, koupu denne, ale tedy max 10minut. U toho mu. povidam, co myjeme, pak jeste radi, ja mu polivam teo vodou (lezi na lehatku) a zpivam. U suseni, mazani, nahrivani briska fenem taky zpivam. Koupani pul. hodiny se mi zda hodne dlouho. Koupel ma trvat 5-10 minut, co jsem tak zjistila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
15.12.14 20:55

Půl hodinu? To je naprosto přehnané a i nezdravé pr jeho tenkou a citlivou pokožku. Opláchnout a ven s ním - maximálně deset minut ideálně pět minut. Půl hodiny se nekoupe ani můj dvouletý syn!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
15.12.14 20:56

@Jarr Souhlasím s názorem, že se mu koupání líbí a protestuje, že ho berete z vody. U nás to bylo ze začátku taky tak. Koupání syn miloval v jakékoliv nádobě, sám i ve společnosti rodiče, ale po vytažení z vany jekot. Zabral dudlík, hrazdička nad přebalovákem a nemazat. On neměl vůbec rád mazání, tak jsem zkusila nemazat, suchou kůži neměl a byl spokojenější, tak jsem se na to vybodla a místo mazání mu dávám do vany pár kapek oleje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26265
15.12.14 20:57

@Lynette ja tedy teplomer nemam. Loktem jsem si. odzkousela teplotu vody v porodnici, kdyz nas to. ucila detska a tim.se ridim. Ono. totiz 36 stupnu je docela malo. Ta sestricka, starsi, mela vyzkoysene, ze miminka radi teplou vodu a u nas to funguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
15.12.14 21:00

@Jarr u nás ten brekot drží stále a to nám je už 18m. Zkousim ledacos ale nic nezabírá… Uvidíme časem az bude mluvit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
15.12.14 21:03
@Lynette píše:
Půl hodinu? To je naprosto přehnané a i nezdravé pr jeho tenkou a citlivou pokožku. Opláchnout a ven s ním - maximálně deset minut ideálně pět minut. Půl hodiny se nekoupe ani můj dvouletý syn!

Jestli se dítě zakladatelky rádo koupe, tak tohle zkrácení koupání se mu pravděpodobně nebude líbit tím tuplem. My jsme v tomhle věku taky koupali těch 20-30 minut a s pokožkou nikdy problémy neměl (pokud nepočítám alergickou reakci na Weledu). A měřit vodu teploměrem taky není nutné. Já jsem ze začátku měřila, pak už jsem to poznala pocitově a někdo neměří vůbec a funguje bez problémů.
Mmch, náš roční se koupe 30-40 minut denně, podle toho, jak stíháme, plus 2× týdně bazén. Spokojenost sama a už teda dávno po koupání neřve.

Příspěvek upraven 15.12.14 v 21:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
15.12.14 21:06
@Jarr píše:
Koupeme taky tak tu půl hodinku :-)

Nechtěla jsem reagovat, ale půl hodiny 8o Jinak, děti většinou křičí, když jdou z vany. Voda děti unavuje a vysiluje, mají pak např. větší hlad a jsou víc unavené. Taky si myslím, jak tu někdo psal, že to kůži moc neprospěje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
15.12.14 21:08

@Lynette Ty jo tak ve vodě co má 35 stupňů bych ječela i já :mrgreen:. Syn měl při prvním koupání 37 a ječel jako tur, pak mi tchýně řekla že mám dát 38 a jak se mu tam líbilo. A 20 stupňů v místnosti mi po koupání přijde taky málo drkotaly by mi zuby. Ale každý má rád něco jiného a upřednostňuje to, to je jasné.

Jinak k zakladatelce určitě koupeš moc dlouho, on je pak moc „unavený“ a pak ho ještě otravujete s mazáním. On ve vaně nevypadá protože se mu tam líbí ale podle mě je to tak. Zkus to zkrátit a do vany dávat nějaký olejíček ať nemusíš mazat. My používali Linolu a někdy ji dávám i teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15400
@midlajs píše:
Moje sestrenice, ktere jsou tri roky, to nepreeslo, ale ta jeci i kdyz vidi vanu. Tady jste spis o to, aby se k vami nechtel koupat jeste ve trech letech.

a proč by nemohl, je na tom snad něco špatně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
@Lynette píše:
@Jarr Teplotu vody dej maximálně na 35 a teplota v místnosti by měla být tak 20 stupňů a ne víc. Právě teplotu vody musíš měřit - rukou akorát zjistíš že není studená a není horká.

To je podle mě blbost, voda má být na loket. A děti mají rády podle mě teplejší vodu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
midlajs
15.12.14 21:16
@Alušáček píše:
a proč by nemohl, je na tom snad něco špatně :roll:

No samozrejme ze nic :*

• Citovat
  • Upravit
7215
15.12.14 21:43
@Ivčis píše:
@Lynette Ty jo tak ve vodě co má 35 stupňů bych ječela i já :mrgreen:. Syn měl při prvním koupání 37 a ječel jako tur, pak mi tchýně řekla že mám dát 38 a jak se mu tam líbilo. A 20 stupňů v místnosti mi po koupání přijde taky málo drkotaly by mi zuby. Ale každý má rád něco jiného a upřednostňuje to, to je jasné.Jinak k zakladatelce určitě koupeš moc dlouho, on je pak moc „unavený“ a pak ho ještě otravujete s mazáním. On ve vaně nevypadá protože se mu tam líbí ale podle mě je to tak. Zkus to zkrátit a do vany dávat nějaký olejíček ať nemusíš mazat. My používali Linolu a někdy ji dávám i teď.

to mě taky. My máme v domě provozní teplotu 22-23, v koupelně jsme přítápeli takže tam bylo ještě víc a dítě modrý rty. Takže 20 je sakra málo. Nemůže mít takový šok.

Je to miminko, na tom se žádné otužovací metody provádět nemají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky