Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Myslím že nemusíš mít strach, tím že ho nebereš do obchodu, tím přichází maximálně o tu spoustu bacilů ![]()
A co nějaké dětské centrum? Nemáte? 5 m mimi je to celkem asi jedno, ale vy byste přišla i na jiný myšlenky a popovídala si s jinými maminkami
Já nechodila tak do roku snad! co tam? mimčo potřebuje maminku, domov. na kolektiv a zábavu má ještě času dost! já začala s malou chodit od roku do dětsk. kroužku 1× týdně a bohatě to stačilo…
@Anonymní píše:
Maminky, jaký je váš názor? Máme 5m mimi - v podstatě nikam nechodíme jako do kolektivu, obchod, návštěvy.. Když je vzhůru, což je tak 1-1,5hod mezi krmením, tak jsme doma, v kočárku venku hned usíná a pokud je nic nevyruší, tak spinká i 2 hodiny, pak domů na další krmení. Přijde mi, že ho nějak izoluji, že nepoznává svět kolem a tak. Jestli se bude zdát někomu blbý dotaz, tak se omlouvám
proč bys měla chodit do kolektivu? V tomhle věku je to naprosto zbytečné. Taky s mladým courám jen po venku, nikde nelezu. Jednou jsem to zkusila a byl tak max nešťastný a celé to probrečel.
@sarunka003 píše:
A co nějaké dětské centrum? Nemáte? 5 m mimi je to celkem asi jedno, ale vy byste přišla i na jiný myšlenky a popovídala si s jinými maminkami
O mě ani tak nejde, pohlídá babička a já si můžu zařídit vše co potřebuji.
5 měsíců? Tak to jsi nějaká divná. To už měl prolízt minimálně 4 herničky, jednou Bongo park, nějaký kurz angličtiny pro miminka a už bych se zajímala o nějakou hudební školičku.
Obávám se, že tvé dítě krní ![]()
Vůbec bych to neřešila. Až nastane čas, kdy ty nebo mimi budete toužit po lidech apod., tak to poznáš a zkrátka vyrazíte. Užívej si klidu a pohody, toho že ti moc nikdo do ničeho nekecá a hlavně jsi spokojená. S dcerou jsem taky nebyla vymetačka všech možných návštěv, akcí apod. Venku jsme byli hodně, na hřištích až je větší atd. Vůbec mi to nechybělo a nechybí. Já naopak ti celkem rozumím. I se přiznám, že spíš upřednostňuju tento způsob života než každodenní chození po návštěvách, kamarádkách atd. Rodina je pro mě to, co mám doma především. ![]()
Zakladatelko tím pádem bych neřešila. Ja sem chodila od půl roku s malým na plavání a do kroužků, mu se to líbilo byl hodně aktivní. A hlavně ja sem vypadla z baráku a pokecala a taky mi líp utíkaly dny
Do kroužků chodíme od roka, předtím jen na procházky, které prospala, nebo občas ke kamarádce (ale jí to bylo jedno, takže spíš abych já nebyla pořád sama). Do obchodů jsem musela, protože jsem musela nějak nakupovat, ale tím, že tam nechodíš dítě určitě neochuzuješ. Pokud chceš někam chodit, tak plavání od půl roka. Já chtěla, ale malá měla problém se slznými kanálky, takže jsme nemohli. Dětská centra a cvičení pro takhle malé děti moc nejsou.
@berry4 píše:
5 měsíců? Tak to jsi nějaká divná. To už měl prolízt minimálně 4 herničky, jednou Bongo park, nějaký kurz angličtiny pro miminka a už bych se zajímala o nějakou hudební školičku.
Obávám se, že tvé dítě krní
My s dcerou chodíme hodně mezi děti, mám hodně kamarádek, co máme stejně staré děti, vozíme venku kočárky, nebo jsme u některé doma. Ale děti na sebe vůbec nereagují, jsou hrozně malé. Maximálně si olizují ruce a bouchají do sebe hračkami. Já bych se doma sama zbláznila, ale pokud Vám to takto vyhovuje, takto malému dítěti rozhodně jiné děti nechybí.
Me dceři bude 6mesicu..od 4.měsíce chodime na cvičení pro miminka kde jsou stejné staré děti a moc se ji libi, ze vidi sve vrstevniky a ted od ledna máme zaplacené plavání ![]()
V 5 měsících je to dítěti úplně jedno. Někam chodit „kvůli němu“ má smysl až v okamžiku, kdy začne lézt a může samo objevovat.
Takže pokud to vyhovuje tobě, je to v pořádku. Ono pak vypakovávat se pravidelně někam načas s malým dítětem (třeba na cvičení) je kolikrát taky dost o zlost.
Maminky, jaký je váš názor? Máme 5m mimi - v podstatě nikam nechodíme jako do kolektivu, obchod, návštěvy.. Když je vzhůru, což je tak 1-1,5hod mezi krmením, tak jsme doma, v kočárku venku hned usíná a pokud je nic nevyruší, tak spinká i 2 hodiny, pak domů na další krmení. Přijde mi, že ho nějak izoluji, že nepoznává svět kolem a tak. Jestli se bude zdát někomu blbý dotaz, tak se omlouvám