Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám malou holčičku, 5,5 měsíce a zda se mi, že se nějak moc zvukové neprojevuje. Hodně málo. Občas prská, tu a tam vyskne, občas jakoby vtáhne vzduch do sebe a taky to vydá nějaký zvuk, ale to je vše. Nebrbla, nehuci, nic. Hlasité od srdce zasmát umí, ale to je úplně vyjimecne. Slyši podle mě dobře…mám mít obavy, že je něco v nepořádku? Má někdo podobnou zkušenost? Dekuji
@lady.sarka Neprijde mi, kazde dite je jine. Ale pokud se ti neco nezda, prober to s pediatrem. Vsak v prvnim roce deti je tam clovek skoro porad
ted urcite pujdete na pulrocni prohlidku ne? ![]()
@Kukacka123 ano, jdeme, až za měsíc, samozřejmě že to tam zmíním, jen je to ještě strašně daleko…
Tak pokud s ní chcete probrat Vergilia, tak to asi nejakej patek bude trvat.
@Cenarius píše:
Tak pokud s ní chcete probrat Vergilia, tak to asi nejakej patek bude trvat.
V originale?
![]()
@TopSecret píše:
V originale?![]()
Já dekuji za názory, budu ráda, když se obejdou bez kousavych poznámek. Nejde o to, že bych si s ní chtěla povídat, ale že mi přijde, že se hlasitě neprojevuje. Toť vše.
@lady.sarka a kdyz potkate cloveka, co je zamlkly a nevyklada jak stara Keliška, tak do nej hnedka zacnete neco hustit?
@Cenarius píše:
@lady.sarka a kdyz potkate cloveka, co je zamlkly a nevyklada jak stara Keliška, tak do nej hnedka zacnete neco hustit?
Co s vama je se všema? Já si prisla pro názory a zatím se do mě akorát všichni navazite. Jestli mi chcete říct, že vysiluju kvůli blbosti, tak to napište a nemusíte psát takový kraviny. To radši nepište nic. Ale koukám, že stejně nemáte nic jinýho na práci než jen vysedávat na chatu a psát vaše skvělý připomínky.
Náš mladší syn se taky v podstatě nijak hlasové neprojevoval. Sem tam něco, ale žádné broukani to nebylo. Zvatlani přišlo snad až v roce a půl. A po druhém roce se snad během 14 dní krásně rozmluvil. Teď má čerstvě 3, mluví sice otřesně, ale pořád. Každopádně čeká nás vyšetření sluchu. Ro proher s doktorkou klidně už teď, čím dřív, tím líp.
@lady.sarka píše:
Co s vama je se všema? Já si prisla pro názory a zatím se do mě akorát všichni navazite. Jestli mi chcete říct, že vysiluju kvůli blbosti, tak to napište a nemusíte psát takový kraviny. To radši nepište nic. Ale koukám, že stejně nemáte nic jinýho na práci než jen vysedávat na chatu a psát vaše skvělý připomínky.
Ja odpovedela normalne, clovek se tu opravdu nezavdeci ![]()
@lady.sarka píše:
@Kukacka123 ano, jdeme, až za měsíc, samozřejmě že to tam zmíním, jen je to ještě strašně daleko…
Tak bych ji klidne zavolala hned, nevidim v tim problem ![]()
@Kukacka123 to nebylo zrovna proti tobě. Patrilo jiným. Každopádně my nebydlíme v ČR, tady v DE to chodí trochu jinak. Kdyz bych zavolala s tímhle, stejně mi termín nedají a řeknou, že se bude řešit až na pravidelné kontrole. Tady mi nedali ani termín na kontrolu po angine a ATB u mé dcery…jiný kraj, jiný mrav
@chaela děkuju za názor. Malou na sluch vyšetřovali hned v porodnici, vše bylo ok a opravdu si myslím, že slyší dobře. Když na ni volám, tak hledá zdroj zvuku. Ale samozřejmě člověk nikdy neví…nás synovec má Kochlear, ale u něj odhalili poruchu sluchu taky už v porodnici…tak uvidíme, jak to půjde dál…snad je to ok, ona je dost motorický napřed…tak mě vyděsilo, že to „mluvení“ je nějaký upozadeny
@lady.sarka Jo takhle. Tak to bohuzel v DE nevim, jak funguje no…verim, ze to bude ale v pohode. Pripadne se zkusit objednat na neurologii treba. Nevim, kde se to pripadne resi ![]()
Naše malá má skoro 11 měsíců s teprve teď začala JEJEJ, MMAMAMA, BABABA. Do té doby nic. Jen občas hlasitý povzdech, zesmání, výsknutí.