5 měsíců a nechce papat mléko :-/

602
17.12.11 06:48

5měsíců a nechce papat mléko:-/

Ach jo…zas mám problém…Je nám pět měsíců a už 14 dnů dáváme příkrmy,ty malá papá hezky-jeden den dám 4 lčičky,druhý sedm a třetí zbytek skleničky.Pomalu budeme mít ochutnanou zeleninku a začnu dávat masové.Ale už tak před měsícem nám malá začala zlobit s jídlem-s mlíčkem .Těmi příkrmy se to ještě zhoršilo.Jedla normálně méně,než vrstevníci,ale těch 150 už snědla.A teď?teď do ní narvu 120 na jedno jídlo(a to jíme tak 1/2 hodiny i víc),v poledne po příkrmu tak 60-90.Víc ani ťuk.Dávám tedy častěji-né po třech,ale po dvouch hodinách..jenže,to taky není nejlepší varianta-umělá výživa(nekojím)se tráví ty tři hodiny a malá má ještě reflux,tak se jí tam smíchá natrávené mlíko s novým a jde to stejně ven.Chjo.Čaj mi taky nechce,to vypije tak 50ml,někdy 100ml za den.Nevím co s tím :nevim:Máte s tím taky některá zkušenost?Jí málo,blinká..ani nevím,z čeho přibírá(ale zatím přibírá v normě-kilo za měsíc-máme 7kg a 65cm v pěti měsících z porodní váhy 2840g)Ale jak to bude dál..hlavně se bojim,aby nebyla brzy dehydrovaná..aby to neodnesly ledviny,močák..Jo a kaši mi na noc nechce vůbec.Zkusila jsem tři druhy nemléčných kaší,4 druhy saviček a prostě ne-pláče u toho,kroutí se..zkusila jsem i lžičkou a když pominu,že bych krmila do rána,tak to taky odmítala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8937
17.12.11 08:03

Nepomohlo by třeba změnit mlíčko? Každé mlíčko chutná trochu jinak, tak zkus jiný druh. S tou kaší neporadím, mě malý kaši se lžičky moc nechtěl (je už večer unavený), ale z flašky vypije v pohodě a často u toho i usne, takže jen přenesu do postýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
17.12.11 09:12

Ahoj,
s UM neporadím kolik by měla vypít, protože jsem kojila a nevěděla kolik vypili. Ale pokud sní na oběd tu malou skleničku příkrmu, tak bych po ní dala už jenom napít čaje a mlíčko až jako další jídlo. Dělala jsem to tak u kluků, přece příkrmy se zavádí proto, aby se vyměnila mléčná dávka za něco jiného a aby měli navíc ještě zeleninu k dosvadnímu množství mléka. A 100 ml čaje mi na to, že s příkrmy začínáte nepřipadá až tak málo, kluci vypili ze začátku daleko míň. Taky nevím kolkrát za dem má UM, ale jestli po 2 hodinách, tak mi to vychází na 6 dávek x 120ml je 720ml + 100 ml čaje je 820 + těch třeba 80ml po zelenině je 900 ml za den. To mi nepřijde málo, ale fakt nevím kolik by ideálně měli sníst UM, u kojených nevíš kolik vypili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
17.12.11 09:26

U takhle malého dítěte je mléko pořád důležitější.....Mělo by se dávat mléko před příkrmem nebo mléko po..........
Já jsme ještě dlouho kojila před příkrmem.

No ale já ted zavádím UM, malá je rok a 4 měsíce a vůbec ho nechce. Přestala jsem úplně kojit. Tak nevím, jak to zvládne, vím, že mléko taky ještě potřebuje. Myslíte,m že stačí nahradit ho mléčnými výrobky a kašemi? Omlouvám s eza vtírnutí

• Citovat
  • Upravit
8937
17.12.11 10:53

Jo, ještě k dávce UM. Můj Pepík má 4,5 měsíce a pije 3× denně 150ml a na oběd mí příkrm (30-50, jak kdy) a potom ještě dostává mlíčko tak 60-90ml a na večeři má UM+do toho kaši a to mi těch 150ml kaše vypije. Ale než jsem začala dokrmovat, tak pil jen UM a to 5× 150ml, což je 750ml za den a stačí mu to. Není to žádný tlusťoch 7kg a 67cm , ale dr. ho vždy chválí, že prosívá pěkně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
17.12.11 10:54

Jo a dr. mi říkala, že až sní plnou dávku příkrmu, tak už mu mlíko dávat nemám a má to zapít čajem, ale ne moc, prý tak 20ml stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
17.12.11 14:19
elchirk píše:
Nepomohlo by třeba změnit mlíčko? Každé mlíčko chutná trochu jinak, tak zkus jiný druh. S tou kaší neporadím, mě malý kaši se lžičky moc nechtěl (je už večer unavený), ale z flašky vypije v pohodě a často u toho i usne, takže jen přenesu do postýlky.

bohužel mlíčko nevyměním…mame Nutrilon Alergy care na předpis..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
17.12.11 14:21
Malá má tu skleničku na třikrát…potom by dle pediatra měla vypít ještě plnou dávku mléka nebo o něco méně..ale měla by..Dnes jsem do ní po papání nedostala ani 30ml a čaje se mi dnes taky nedotkla..je to jakoby den ode dne horší :,(
Kacka2 píše:
Ahoj,
s UM neporadím kolik by měla vypít, protože jsem kojila a nevěděla kolik vypili. Ale pokud sní na oběd tu malou skleničku příkrmu, tak bych po ní dala už jenom napít čaje a mlíčko až jako další jídlo. Dělala jsem to tak u kluků, přece příkrmy se zavádí proto, aby se vyměnila mléčná dávka za něco jiného a aby měli navíc ještě zeleninu k dosvadnímu množství mléka. A 100 ml čaje mi na to, že s příkrmy začínáte nepřipadá až tak málo, kluci vypili ze začátku daleko míň. Taky nevím kolkrát za dem má UM, ale jestli po 2 hodinách, tak mi to vychází na 6 dávek x 120ml je 720ml + 100 ml čaje je 820 + těch třeba 80ml po zelenině je 900 ml za den. To mi nepřijde málo, ale fakt nevím kolik by ideálně měli sníst UM, u kojených nevíš kolik vypili. [/citace
Kacka2 píše:
Ahoj,
s UM neporadím kolik by měla vypít, protože jsem kojila a nevěděla kolik vypili. Ale pokud sní na oběd tu malou skleničku příkrmu, tak bych po ní dala už jenom napít čaje a mlíčko až jako další jídlo. Dělala jsem to tak u kluků, přece příkrmy se zavádí proto, aby se vyměnila mléčná dávka za něco jiného a aby měli navíc ještě zeleninu k dosvadnímu množství mléka. A 100 ml čaje mi na to, že s příkrmy začínáte nepřipadá až tak málo, kluci vypili ze začátku daleko míň. Taky nevím kolkrát za dem má UM, ale jestli po 2 hodinách, tak mi to vychází na 6 dávek x 120ml je 720ml + 100 ml čaje je 820 + těch třeba 80ml po zelenině je 900 ml za den. To mi nepřijde málo, ale fakt nevím kolik by ideálně měli sníst UM, u kojených nevíš kolik vypili.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
17.12.11 14:22

dnes ke snídani-po celé noci 100ml mléka,k svačině 80ml mléka,k obědu půl skleničky zeleniny a 30ml mléka…čaj odmítá..chjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
17.12.11 14:25
my jsme o měsíc starší a zdaleka toto nesníme :( a za chvíli budeme jíst jak měsíční mimino :(
elchirk píše:
Jo, ještě k dávce UM. Můj Pepík má 4,5 měsíce a pije 3× denně 150ml a na oběd mí příkrm (30-50, jak kdy) a potom ještě dostává mlíčko tak 60-90ml a na večeři má UM+do toho kaši a to mi těch 150ml kaše vypije. Ale než jsem začala dokrmovat, tak pil jen UM a to 5× 150ml, což je 750ml za den a stačí mu to. Není to žádný tlusťoch 7kg a 67cm , ale dr. ho vždy chválí, že prosívá pěkně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
17.12.11 14:55

Ahoj, mám stejný problém, ale já teda ještě kojím. Malý má bez pár dní 5 měsíců, příkrm na oběd jsem začala dávat hned po skončeném 4 měsíci, takže jako ty. Už před tím jsem měla už pár dní problém že malý pije nějak míň mléka, ale teď je to katastrofa, po obědovém příkrmu, sní teda celou malou skleničku 125 g, si opravdu jenom cucne, na svačinu kojím kolem -4 minut a večer radši dávám nutrilon AR - taky nás trápí reflux. ráno jak kdy, někdy tahá 6 min, někdy zase jenom 3, nasadila jsem tedy i čaj, ale hodně ho blinká, tak ti nevím. Mám pocit že pomalu dochází mlíčko, je pravda že malý má 8 kilo a 70 cm, je to trošku větší kluk, takže mateské mléko už mu vážně nestačilo. Zatím přibírá, takže dr to taky neřeší, no ale ptala jsem se a říkala že jestli to takto půjde dál, nasadit UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
17.12.11 16:28

Lesí tak to asi fakt mlíko vyměnit nemůžeš, to chápu. My máme obyč, nejprve měl nutrilon HA, ale y toho měl zácpu, tak ted dávám sunar nutradefence. Mě sní malý taky tak asi 1/3 skleničky, teda té větší (odhaduji, vařím doma, skleničku měl jen jednu a tu měl na 3×). A dr. ti nic neporadil, nebo ses ještě neptala?
Držím pěstičky, ať je brzy vše OK a zase pěkně pijete a jíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1115
17.12.11 18:16

ahoj holky,

jdu vas uklidnit, moje Natalka prestala pit mleko ve 3,5m :oops: proste je to moje nemlecna holcicka, z krve ji zjistili ABKM, napsaly nam Nutrilon Alergy Care, Neocate… musim podotknout ze nemela zadne projevy alergie jen nejprve se odstavila pak nechtela ani UM :roll:

Nicmene, holky od 5m nepozdrela ani tuk mlika, od 3,5m je na prikrmech a to jsem najela rovnou na vsechny chody takze nas jidelnicek od malinka je:
8h kase
10h pul presnidavky
12h masozelenina
15h pul presnidavky nebo pul bananu
19h kase

Doktorka se divila ale proste je to nemlecna holcicka dohnala jsem to az na Gastro, diagnoza byla ze Naty je vybirava :potlesk: mleko nenutit, driv ho pila aspon v noci, ale rikali me at ji nebudim, proste at ji dam caj, casem se prestala budit uplne :potlesk: misto mlika by mela mit calcium chloratum co 2 az 3 dny pul lzicky ( volne prodejne) ale stejne moc nedavam a vysledky krve ma v poradku.

je to hrozny kdyz takhle male deti nechteji UM ale co se da delat, existuji nemlecne deti proste, hodne kalcia je v zelenine takze klidek

Mam naprosto zdravou holcicku a mleko nepije vubec. Kazdy se divi ale proste je to tak, za to ta druha ta co ma 2roky ta je na mliku zavisla do ted :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1115
17.12.11 18:23

jeste jsem chtela napsat ze mi radili nechat vyhladovet, a kdyz madam nechtela ani po 17h mliko, dostala jsem akorat vztek na doktorku dala ji presnidavku a tu papala pekne :jazyk:

obcas ji musim teda pri jidle zabavovat hrackama a knizkama, zvlast kdyz ji davam kasi, nebot ta je mlecna takze pro Natalii je to neco co ji nechutna ale ostatni papa moc pekne, v 8m ma 7,5kg.

mimo jine jsem chtela rici ze tim ze nemela projevy alergie jsem i pres doktorcin udiv nutrilon alergy care a neocate nedavala protoze s tim to bylo jeste horsi, pri sunaru to nebylo tak hrozny, takze dal pokracuju v tom co aspon trochu ji, nejlepsi je od hami moje prvni kase, takove ty ochucene kase ji moc nejedou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1115
17.12.11 18:27

Lesi to co pises jsem prozivala i ja, dcera vypila na jednu davku jen 30ml :oops: a mela v te dobe vypit 150ml :cert: zkus ji u prikrmu zabavit hrackama, u nas je v kurzu knizka, sterchatka, i pitoma tkanicka co vysi ona si hraje ani nevnima ze do ni tlacim prikrm, doporucuju ti uvarit ji bramboracku ( brambory, mrkev, perzel, rajcatko, kousek cibule, muzes i kousek cesneku, pekne i zasmazku z masla a mouky, vareny zloutek, kvetacek a kedlubnu, uvidis jak bude krasne papat) ja vim jsou tam trochu alergeny ale pomalicku je zkus ja u druheho ditete vubec neresila alergeny a zasmazku ji moje mamka dala ve 4m do polivecky hrozne se olizovala, pro me bylo dulezite ze JI :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí