5.třída a učení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.6.21 19:48
@hanka.br. píše:
Je už v páté třídě - tak co umí? Tedy tím myslím, co kromě školy jste mu nabídli?

Umí plavat - to má rád a baví ho to, jezdí na kole, umí na bruslích, jezdí na koloběžce, na lyžích, rád je taky na trampolíně. Rád mi pomáhá v kuchyni při vaření, pečení, rád jí. Rád vyrábí něco z papíru, nebo kartonů, ze dřeva. Ale sám od sebe moc ne, spíš mu nabídnu jestli nechce dělat to či ono/stavebnice, vyrábět z papíru/,nebo se mnou/to vaření, palání apod./

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.21 20:16

*plavání

• Citovat
  • Upravit
66871
1.6.21 20:32

Tak kazdy nemuze byt intelektual. Ja to vnimam u nas v rodine. O me rodice nevedeli, ze chodim do skoly, nikdy se mnou nemuseli nic resit. Se segrou se uplne marne ucili uz na prvnim stupni, na druhem stupni ji sverili mne. Vylamala jsem si nad ni zuby, neslo mi do hlavy, ze neni schopna se to naucit. Sla na obor, na ktery stacila, dneska je ocenovana za to, co umi ve svem oboru. Je spokojena.
Nase treti dite je jine nez jeho starsi sourozenci, ti sli na vicelety gympl z prednich pricek, nemeli jsme poneti, co se uci. Prckovi byla diagnostikovana dys porucha, ale musim mu pomahat i v jinych oblastech. On vynika v celkovem prehledu, m-cj na o dost nizsi urovni. Uci se, stejne to pak napise spatne… No tak asi nepujde na ctyrlety gympl, zkusi nejakou prumyslovku/ucebni obor. Ma ctyri roky cas na to se rozhodnout.
Tvuj chlapec muze jit na nejake remeslo, muze byt v zivote uspesny, i kdyz na zakladce nebude za hvezdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.6.21 08:01
@Anonymní píše:
Umí plavat - to má rád a baví ho to, jezdí na kole, umí na bruslích, jezdí na koloběžce, na lyžích, rád je taky na trampolíně. Rád mi pomáhá v kuchyni při vaření, pečení, rád jí. Rád vyrábí něco z papíru, nebo kartonů, ze dřeva. Ale sám od sebe moc ne, spíš mu nabídnu jestli nechce dělat to či ono/stavebnice, vyrábět z papíru/,nebo se mnou/to vaření, palání apod./

Mně přijde docela šikovný. Třeba bude kuchař nebo se vyučí nějaké řemeslo. Učit se samozřejmě dál, aby se neflákal, ale nechtít po něm za každou cenu jen dobré známky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.21 09:00
@Russet píše:
Mně přijde docela šikovný. Třeba bude kuchař nebo se vyučí nějaké řemeslo. Učit se samozřejmě dál, aby se neflákal, ale nechtít po něm za každou cenu jen dobré známky.

Několik let říká, že chce být kadeřníkem :D
Nechci po něm jedničky, to je mi jasné, ale ani 4,5 a aby se u toho učení netrápil. Snaží se
a výsledky skoro žádné a to ho demotivuje…..

• Citovat
  • Upravit
53518
2.6.21 11:18
@Anonymní píše:
Několik let říká, že chce být kadeřníkem :D
Nechci po něm jedničky, to je mi jasné, ale ani 4,5 a aby se u toho učení netrápil. Snaží se
a výsledky skoro žádné a to ho demotivuje…..

On se neztratí. Tak bude třeba kadeřník. Třeba ho pak i víc bude bavit učení, když bude mít i jiné předměty, které mu jdou.

A i herci kolikrát přiznávají, jak to na základce drhlo a na konzervatoř šli jen kvůli tomu, že tam není tolik matiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
24.11.21 14:33

Jsem moc ráda, že jsem našla tuhle diskuzi, mám také velké problémy se synem, taky se strašně špatně učí. Navíc si o sobě myslí, jak mu všechno jde, takže snaha žádná. Udělá domácí úkol a víc nic, že by se na něco kouknul sám, to nehrozí. Když se s ním učím já, tak ho to nezajímá a zapamatuje si sotva půlku, takže pak taky známky 3,4…teď na vysvědčení to vypadá na pět 3 a já jsem z toho hrozně otrávená. Jinak chodí na judo a na flétnu, to ho baví a samozřejmě je přeborník v hraní her na mobilu… Vůbec nevím, co s ním. Nechce se mi mu uplně kazit život a nutit ho do učení, aby se mi pak nějak nekousl uplně, v poradně mu zjistili disgrafii a taky poruchu pozornosti, ale to je proto, že ho to vůbec nezajímá. Má svůj svět mimo a škola ho jen otravuje :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33037
6.12.21 13:13

@PHS007 No, dítko, které má dysgrafii a ADHD to mívá ve škole opravdu náročné, a často ho škola moc nebaví, učení je těžké, vyčerpávající.. ADHD ovlivňuje mnoho věcí ve škole. JE těžké je motivovat k učení. U nás toho taky víc dělat nejde, udělá úkol, max pokud ví, napíše si, že z něčeho píšou, tak se s ním učím, vyzkouším, zkontroluju..ale většinou nevím nic a jen podepisuju známky v ŽK. Mám další dvě děti a do školy ode mě chodí 4 dny v týdnu (další jsou u otce), takže taky nemůžu do detailu vědět a kontrolovat co se učí a jak to zvládají. Jedině když donesou horší známku, tak zbystřím (ale to bývá občasný výkyv). Nekladla bych na dítě extrémní nároky, s puberťáky je to těžké i bez školy. A je blbé, když v rodině dostává dítě jen čočku a je stres kvůli požadavkům, pořád se s ním člověk nervuje..to na vztahu nepřidává. A je to hrozně vyčerpávající psychicky.
Hodně dětí ADHD jsou Mimoni, můj taky. Školu tak nějak akceptuje, ale mnohem víc energie a času věnuje svému zájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí