5.týden těhotenství. Jaký byl váš?

9
19.2.25 17:21

5.týden těhotenství. Jaký byl váš?

Ahoj holky, dnes jsem byla u lékaře, kde mi potvrdil těhotenství. Jsem 5+3 a byl vidět gestační váček, jen taková malá fazolka. Všude ale čtu, že v 5.týdnu, by měla být už srdeční akce. Dr. jen potvrdil těhu, že je kde má být a ukazoval mi náznak, kde se tvoří žloutkový vak. Velikostně odpovídá danému týdnu. Na další kontrolu bych měla jít cca v 7.týdnu. Takhle brzy jsem byla, jelikož jsme se snažili přes rok a cca půl roku jsme na CARu. Nakonec to přišlo samo bez pomoci. Tak jsme takový plný naděje. Je tady taky někdo v 5. týdnu? Nebo jaké byly vaše zkušenosti v tomto období? :andel: Jsem plna očekávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1938
19.2.25 18:53

Já si v 5.tydnu udělala test a objevila se dálnice. Jelikož nebydlím v ČR, začala jsem obvolavat, kdo mě bude mít na starost.
K doktorce jsem šla v 10.tydnu a nejvíc si pamatuji, jak při ultrazvuku říkala, ano je tady, ale vidím ‚JEN‘ jedno :lol:
Jinak pocitově mi nic nebylo tak do 8.tydne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
19.2.25 19:29
@WeruMi píše: Více

Kdes četla že v pátém tydnu je srdce? To je brzo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.25 19:32

Ja jsem byla kvuli krvácení na gynde v 5+5 a srdíčko uz bilo. Ale u dcerky jsem byla na kontrole 7+6 a nic..o dva dny později v 8+1 uz taky bilo :) kazd stovka jinak. Nekdo ma srdíčko driv, nekdo pozdeji.. :)

• Citovat
  • Upravit
1729
19.2.25 21:10

Ja mela videt srdíčko snad až v 8 tt, na driv me doktor ani nezval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1445
19.2.25 21:46

Pátý týden nebyl vůbec nijaký. S první i se druhou jsem šla až v 7+ a ani tak to srdce ještě nebylo. To spíše až 8+

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
19.2.25 21:54

Na první kontrole jsem byla zhruba v 6tt, protože jsem před tím potratila tak jsem chtěla být pod kontrolou. Srdíčko nešlo vidět, pozval si mě doktor až po 10tt a to už bylo :srdce: tak brzo většinou ani vidět není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
19.2.25 22:03

Jaký byl můj 5. týden těhotenství opravdu v paměti nemám, protože v té době jsem o něm neměla ani ponětí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1634
19.2.25 22:07

V 5.tt jsem mela nejaky moribundus a cely jsem ho prolezela, vsechno mne bolelo a jen jsem spala. Na prvni kontrole jsem byla nekdy ke konci 6tt a srdicko jeste videt nebylo. Pak mne pozvala po vikendu a uz ho videt bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.25 06:33

5tt. Asi nedokážu z jistotou říct, že to bylo 5tt. Byla jsem jak po kocovině a bolelo mě žaludek tak, že jsem nedokázala říct jestli z hladu nebo jídla. Jedla jsem rýžový placky. Tenhle stav v podstatě trval celý první trimestr. Bez zázvorového lízátka bych dlouhou cestu autem(40minut) nedala.

• Citovat
  • Upravit
9
20.2.25 09:26

@Skaiqy ahoj, v aplikaci a i různých odborných článcích, se píše o začínající srdeční aktivitě. Ale každé těhu je jiné, tak mě uklidňuje ten fakt, že je času dost. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
20.2.25 09:27

Všem děkuji za podělení se se zkušenostmi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31838
20.2.25 09:47

Srdecni akci jsem mela myslim az 7+2tt. S prvnim ditetem jsem taky hned letela na gyndu, byla jsem 5+2tt a nic, 6+2tt a zase nic… S dalsimi detmi jsem proto sla k Dr. vzdy az na zacatku 9.tt, byla jsem poucena :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2946
20.2.25 10:11

5+3 neni 5. tyden ale 6. tyden. Kazdopadne to, ze v 5+3 neni srdicko neni nic zvlastniho.
V 5. tydnu jsem zjistila, ze jsem tehotna. Trochu me pobolival podbrisek (jako na menses) jinak mi bylo dobre (tury na horach atp.). Bricho pobolivalo i v dalsim tydnu a bylo mi lehce nevolno - nic zasadniho. Prvni kontrola u lekare byla 6+3 a se srdickem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
20.2.25 10:34

@WeruMi Tak ano, začíná srdeční aktivita, ale ultrazvuk ji ještě nedokáže zachytit. Je to malinký :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí