Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
zdravim
- prosim o rady co znamena nazelenala stolice u 5tydeniho mimca?,? vcera sem zacala pit caj pro kojici maminky-muz to mit z toho,? fakt nevim -driv mel furt do zluta,ted je to spis zelena
![]()
Neboj, je to normální a ničemu to nevadí. Jen si teď nevzpomenu, čím to je.. ![]()
A nevis, kolik mlika ti vypije? Nemas moznost si ho nekde prevazit pred a po kojeni? My jsme s dcerou se zelenou stolici bojovaly nekolik mesicu, byla lina tahat a nevypila dost zadniho mlika, takze mela stolici zelenou z toho predniho. Vypila proste jen tolik, aby nemela hlad. O to castejc jsem ji musela kojit, o trihodinovych intervalech jsem si mohla nechat zdat. Ale prospivala, tak jsem to neresila.
Zeptej se doktorky, az pujdete do poradny, ale pokud hezky pribira, tak asi zadny zasadni problem nebude. Vsechny deti proste nejsou otesanci ![]()
Catie mě předběhla
Zelená stolička - vypije přední mléko a nedostane se tolik na zadní.
Čekatelka píše:
Catie mě předběhlaZelená stolička - vypije přední mléko a nedostane se tolik na zadní.
a co stim? jak dlouho musi sat aby se dostal na zadni? ![]()
Zelená stolička může mít asi sto důvodů (snědla jsi něco zeleného (špenát) nebo víc mléčných výrobků, prdíky, stolice dýl v plence, víc předního mléka, nemoc maminky,…), já se s tím zpočátku trápila
, pak jsem zjistila, že se to občas objeví a zase zmizí a mimču to vůbec nevadí. Pokud není mimčo bolavé, ufňukané, přibírá, tak bych pár dní počkala, jestli to přejde. Často je to jen kvůli prdíkům.
Opravdu to může být čímkoliv, my třeba měli zelenou stoličku v době, kdy prostě hodně přibýval, prý si pil jen přední mlíčko, ale to prý obsahuje zase plno jednoduchých cukrů a není to o tom, že by to bylo špatně. Pokud přibýrá je spokoený neřešila bych to. Může to být i kojícím čajem, stravou, vyčkej a hlavně buď v klidu. ![]()
Naše malá taky měla a příčina byla neznámá. Nicméně to neodeznívalo tak paní doktorka udělala asi po týdnu výtěr. Bezbpolestný, jestli to není náhodou něco infekčního a výsledek byl negativní.
Ahoj, mám taky 5-ti týdenní miminko a zelená stolice nás trápí už asi 3 dny…prcek mi kaká jen jednou za den a to buhužel teď nazelenale a ještě průjmovitě a pak z něj ke konci dokonce odchází moc pěny…včera jsem s ním byla u mudr, je to prý tím, že má prdíky a strašně se přejídá (přitom nekojím déle než 9 minut, většinou je to těch 5 minut a stačí to), taky přibíráme…a to až neuvěřitelně rychle
týdně 400 gramů a nevím co s tím…snad se to srovná…takhle je už pěkný buřtík ![]()
Purelily píše:
Ahoj, mám taky 5-ti týdenní miminko a zelená stolice nás trápí už asi 3 dny…prcek mi kaká jen jednou za den a to buhužel teď nazelenale a ještě průjmovitě a pak z něj ke konci dokonce odchází moc pěny…včera jsem s ním byla u mudr, je to prý tím, že má prdíky a strašně se přejídá (přitom nekojím déle než 9 minut, většinou je to těch 5 minut a stačí to), taky přibíráme…a to až neuvěřitelně rychletýdně 400 gramů a nevím co s tím…snad se to srovná…takhle je už pěkný buřtík
ahoj a kolik ma? muj mel pri posledni kontrole-pred 14 dny- 4100g, v utery jdem na kontrolu-po6nedeli tak pocitam ze tech 5000g bude mit taky je peknej cvalda ![]()
ve středu měl 5500 gramů
a včera mu bylo 5 týdnů, tak doufám, že se to už zastaví, jinak z něj bude otesánek ![]()