Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezký večer, dnes při přebalování jsem si všimla výtoku u naší 5 denní dcerky. Byl červeno-hnědý. Dívala jsem se zda to není nějaká oděrka ale vypadá to opravdu na výtok. Může to být stejně jako pruhledný hlen známky ještě mých hormonů z těhpotenství? Nemáte s tím také někdo zkušenost? Děkuji
ahoj, nemám zkušenost, ale moje Dr. mě upozorňovala, že malá může mít to co popisuješ, tedy něco jako MS. Pro jistotu bych Dr. zavolala, ale myslím, je to v pořádku
Tzv. pseudomenstruace je to následkem tvých hormonů. Neboj se nic.
Ano to je v pořádku, mě na to upozorňovali v porodnici, nemusíš se bát ![]()
Ahojky naše malá to měla taky a neboj je to v pořádku…Měla to jen jednou a pak už vůbec tak se nemusíš bát ![]()
Neboj měla to i moje holčička, ale naštěstí to stihla ještě v porodce a tak jsem měla odborníky na uklidnění po ruce.
Ahoj, opravdu to tak může být, stejně tak mají mimina nezávisle na pohlaví zduřelé bradavky, hormony z těla vymizí nejpozději do konce šestinedělí
Ahoj ano může to být hormonální reakce, někdy mají i zduřelé bradavky s mírnou produkcí mlíčka měli jsme to nic to není ![]()
Dobrý den, máme 17denní holčičku a již týden má zduřelé bradavky.Za jak dlouho to vymizí?
naše maličká to měla taky…dokonce i jasnou krev a nalitá prsíčka s mlékem - jak psaly holky - hormony…nedráždit nechat být, zmizí samo
hormóny, doktorka na do davála kapičku vitamínu K. Jinak časem zmizí samo.
A nevíte, jestli je normální i trošku žlutého hlenu u 3týdenní holčičky?
myslím že je, možná je to ještě i troška mázku? naše maličká měla taky něco takového…nám v porodnici ukazovali jak každý den po koupačce holčičku čistit - takovým tím čtverečkem nebo vatovou tyčinkou namočenou do slunečnicového olejíčku vytřít a „rozlepit“ celou oblast…ale radši se zeptej svého pediatra…
@kostickaa
Díky za radu. Nám v porodnici taky řekli, že máme holčičce přirození mýt každý den a nezapomenout (jak píšeš) „rozlepit“ malé stydké pysky, aby nesrostli. Jen mě překvapuje, že by se mělo přirození čistit olejíčkem… ![]()
ano - slunečnicovým olejíčkem - koupíš ho v malé lahvičce v lékárně - ničím suchým ti to nepůjde pořádně vyčistit
mohla bys malou snadno odřít