Koupání novorozence

93
30.11.11 16:20

Koupani novorozence

Ahoj holky :mavam: chtela bych se zeptat na vase zkusenosti ohledne koupani, vlastne spise takoveho toho vecerniho ritualu pred usnutim.. My pri koupani rveme, je to diky tomu, ze kdyz se mala vzbudi tak je hladova a jelikoz ji trapim jeste pred tim nez dostane napit (jsme na UM) tak je to sileny hystericky plac akorat kdyz je ponorena do vody tak se na chvili zklidni protoze se ji to libi..ale jakmile ji vyndam tak nez se dostaneme ke krmeni tak je uplne fialova z toho place…takze jeste nejake masirovani briska nebo cviceni s nozickama neprichazinv uvahu…ale nevim jak jinak to delat… Myslite si ze je to tim ze je opravdu jeste tak malicka, ze se budi vzdy az kdyz je hladova a chce rovnou jist a neni zvedava na nejake koupaci vecerni ritualy. Ctu vsude jak ma vetsina zavedene vecerni koupani s masazi miminka a pripadne cvicenim, pak teprve krmeni a pak ditko krasne hned usne.. Prala bych si aby to tak fungovalo i u nas ale myslim ze to asi musi byt mimco uz trochu starsi ne?? Budu vdecna za vase zkusenosti a rady :dance: Dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sterezie
30.11.11 16:26

tak já bych se zatím na koupací rituál vyprdla :nevim: dala bych jí najíst a za nějakou dobu šla koupat, osobně jsme rituály začali zavádět až kolem 3m ;) a je fakt ještě maličká :kytka:

• Citovat
  • Upravit
17359
30.11.11 16:27

ahoj,aco tak jej dat polovicu davky pred kupanim a druhu polovicu az po? z toho mala by grckat nemala a na tu chvilu by ju to mohlo upokojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
30.11.11 16:27

Ahojky…
Tak my jsme koupaly obden a malá mi první měsíc a kousek u toho prořvala ted už jí koupání baví a koupeme taky obden…
Jinak jako večerní rituálek jsem dala hračky do postýlky převlíkla jí nakrmila a šupky :-) Měla jsem a mám teda výhodu, že nijak neuspávám jen položím dám dudlík pusu řeknu jí at hezky spinká, pohladím a jdu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
30.11.11 16:28

Neboj, ono se to bude čase zlepšovat. My už jsme dospěli k tomu, že jsme miminka před koupáním normálně krmili (vím, pro ty, kdo mají ublinkané děti, je to sci-fi). A můžu tě ujistit, že křičeli tak, jako tak, jen v té vodě byl klid. Za pár týdnů už to bude o něčem jiném. Máte na tohle všechno, na co se těšíš spoustu času :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.11.11 16:30

Koupeme 1×týdně, dítěti je půl roku, zatím neshnilo ani nezcepenělo na nějakou zákeřnou chorobu :P Koupeme mezi kaší a večerním kojením, cca půl hodiny po té kaši, než to tam všechno nachystám, umeju vanu atd., tak mi to akorát vyjde.

Jinak večer dáme kaši, někdy v 5, někdy v 6, podle únavy je tu ještě s námi, někdy jde spát už ve čtvrt na 7, někdy v 7. Zavinu do velké osušky ručičky hezky k tělu, dám dudlíček, přikreju, jdu. Pozhasínám světla, která by mohli svítit do ložnice. Pokud pláče, jdu vrátit dudlíka, většinou tam stačí jednou až dvakrát zajít a chrní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
30.11.11 16:33

koupala jsem, když bylo dítě vzhůru a ne hladové a to párkrát do týdne - každý den ne (a hlavně ne v zimě). Masáž bříška jsem nedělala nikdy a ani jsme necvičili. Udělej si to tak, jak chceš ty a ne tak, jak se všude píše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
30.11.11 16:34

Taky koupu obden. No a koupat ji mezi krmenim kdyz je vzhuru jde dost tezko jelikoz je vzhuru pouze kdyz krmime a pak nejakou dobu po krmeni protoze se krouti a place nez usne (reflux, prdiky nebo nevime :-( ) a pak zase spi a probudi se az zase hladova na krmeni… Tak si rikam ze je asi opravdu jeste hodne malinka… Mohla bych zkusit krmit tedy na dvakrat, uvidime co to udela a nebo nejakou dobu po jidle tedy… Nevim nevim, jeste mozna vydrzim po sestinedeli, jestli se neco nezmeni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
30.11.11 16:39

Mne bylo receno, ze pokud je hladova, tak dat pulku pred koupanim a po koupani dokrmit, jinak bude koupani nenavidet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
30.11.11 16:46

Ahojky,
je fakt malinká, to chce čas. Malého první 3 dny jeho života koupali sestry na JIPu. Poprvé co jsem ho koupala já, tak u toho řval jak tur, tak nevím, jak s miminkami manipulovali. Doma sme zavedli koupání každý den v čisté vodě. Cca 2× týdně s mýdlem. Do 4 týdnů u toho řval, pak sme vychytali pár věcí a teď má koupání moc rád.
1. koupeme mezi kojením, cca 1/2 hoďky před večerním kojením
2. hodně vytopíme (myslím, že ho šokovalo, když sme ho vyndali z vaničky a než položili na osušku). Nejvíce totiž řval, když se vyndaval z vaničky.
3. začali sme koupat ve velké vaně, kde leží na lehátku a může neomezeně kopat nožkama. Teď cáká všude kolem sebe a hrozně se mu to líbí.
4. před kojením večer nikdy necvičíme. Byl pak přetažený, unavený, koupání ho nebavilo, pak řval i u kojení.
K našemu večernímu rituálu pak po kojení patří pevné zavinutí dle Dr. Karpa, položím do postýlky, pustím bílý šum, pohladím, pokud potřebuje dostane dudlík a jdu pryč. Občas chce pohoupat, nebo mu vypadne dudlík, tak jdu za ním, ale snažím se ho nechat v postýlce. Od měsíce takto spinkáme v noci 5-7 hodin :pankac:
Držím palce.
Barča :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
30.11.11 16:52

tak ji prvne nakrm…at nema hlad a muze si uzit koupani :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
30.11.11 17:09

Když byla dcerka takhle malinkatá, tak jsem byla ráda, že už bylo po koupání. Hladovou jsem ji do vany teda nedávala, samotné koupání celkem ok, ale potom řev. Masírování a hlazení ji nikdy moc nebralo, takže jsem byla ráda, že ji namažu a oblíknu a uf. Na řev pomáhalo pustit na ni fén, asi ji doba po koupání nebyla příjemná a teplej vzduch byl fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33673
30.11.11 17:17

ahoj:-)

my do asi 2 měsíců koupali tak 2-3× do týdne.. spíš 2× ;-) pak postupně ob den, a tedka už tak nějak každý den… ale vždy se taky nezadaří - když mi třebas usne v 5 a vzbudí se v 9 tak už ji taky nekoupu - jen opláchnu zadek pod kohoutkem a jde do pyžámka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
30.11.11 17:18

Takhle malé dítě koupat před krmením nikdy! A denně je úplná zbytečnost,stačí 1 x za 3-5 dní,akorát jí tím vysušuješ kůži a ničíš PH.Stačí důsledně udržovat čistou prcinu. I mezi pysky,aby nesrostla! Masírovat nemusíš,když se jí to bude líbit,to poznáš,když ne,je to zbytečné. Raděj pěkně naKrm,dej jí půl hodiny na slehnutí a pak v klidu okoupat. KOUPAT DENNĚ(V ČISTÉ VODĚ) STAČÍ AŽ KOLEM ROKY A DÝL,zatím je to opravdu o ničom,akorát škodíš pokožce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
30.11.11 17:36

u nas se koupe 2-3tydne,pul hodky pred jidlem a v pohode..

snazim se na maleho mluvit klidnym hlasem,cokoliv delam patricne komentuji,vse jemne,ale zaroven rychle..

maly nesnasi oblekani vrchnich dilu,tak pak rve jak tur a vetsinou uticha az s lahvi tepleho mlicka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí