Domácí práce s 10měsíčním mimčem

444
30.11.11 11:28

Domácí práce s 10. měsíčním mimčem

Ahojky holky. Možná, že někomu přijde tento dotaz směšný, ale zajímalo by mě jak to děláte vy. Mám 10. měsíčního chlapečka, který leze a stoupá si kolem nábytku. Mám ho samozřejmě stále na očích, ale už se mi párkrát stalo, že si stoupnul např. o stolek a pak se pustil a spadl přímo na záda a na hlavu (na plovoučku). Naštěstí z toho nic nebylo, ale stejně mám strach aby neměl třeba otřes mozku. Malej mi spí jen hodinku denně (někdy dopoledne, někdy odpoledne). A teď k dotazu. Když chci třeba vařit, tak ho mám v jídelní židličce, tam ho to baví tak 10 minut a pak brečí, když mu podávám hračky apod. tak je hází na zem. V kuchyni máme dlažbu a když jsem ho tam párkrát dala, tak buď začně lézt pryč a já nic neuvařím, protože ho honím po bytě nebo si stoupá o skříňky a někdy to dopadá jak jsem popisovala nahoře (spadne na záda). Nebo když chci třeba žehlit, tak ho nejvíce zajímá žehlicí prkno a šňůra od žehličky, takže žehlení také nic moc. Když ho dám do postýlky nebo ohrádky, tak tam také moc dlouho nevydrží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
806
30.11.11 11:32

Já plánuju dávat ho do cestovní postýlky, hodně lidí má taky různé ohrádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
30.11.11 11:36

To jsem zkoušela, ale vydrží tam tak 15 minut a pak začně brečet. Když ho pak položím na zem, tak začně lézt a už je to v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
30.11.11 11:37

Mám skoro roční a moc toho taky neudělám.Vyřešila jsem to tak,že uklízím večer když usne,vařím taky večer na druhý den.Takže když malá v 7 večer usne,pro mě začíná práce :D Je spokojená,že se ji věnuju a že si hrajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
30.11.11 11:37

chápu :mrgreen: malá je buď v židličce nebo ohrádce, i když teď jsme byt přizpůsobili jejímu volnému pohybu, uf :P

• Citovat
  • Upravit
20557
30.11.11 11:38

Já mám byt přizpůsobený dětem, nikde není nic o co by se mohly poranit, nebo co by mohly sníst. Takže je vypustím a mám klid.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9784
30.11.11 11:40

U nás funguje šátek, všechny domácí práce tedy děláme společně. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
30.11.11 12:01

U nas je to hodne podobne, maly ma 13 mesicu, jeste poradne nechodi, zatim kolem nabytku. U nas jediny co ho bavi tak je opravdu lezt po celem obyvaku, ja pro vetsi klid, treba dam po zemi okolo nabytku polstarky od sedacky, at ma mekkci dopad. Holt jsou mala torpeda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
30.11.11 12:08

ja jsem ho proste nechala plazit kde chtel, chodit, sundala jsem vsechno, co by na sebe mohl strhnout, nikde nenechavala nic, cim by si mohl ublizit a snazila jsem se varit, kdyz u toho nekdo byl (coz ne vzdy slo) nebo mu zavrela dvere tak, aby mohl byt jenom v kuchyni a obyvaku… a varila s nim… Nebo delala ostatni veci.

Jenom na luxovani jsem ho davala do ohradky, protoze u toho strasne brecel, bal se, ale vysat jsem musela, tak jsem ho dala do te mistnosti, kde jsem nedelala, do ohradky nebo do detskeho pokojiku do postylky, dala mu tam hracky a pak sla vysavat… ;)

• Citovat
  • Upravit
Ema N.
30.11.11 12:10
peggy.sl píše:
Já mám byt přizpůsobený dětem, nikde není nic o co by se mohly poranit, nebo co by mohly sníst. Takže je vypustím a mám klid.. :mrgreen:

ja taky… :pankac: :pankac: :pankac: A kdyz nahodou neco, tak ho dam do postylky, dam hracky a i kdyz rve chvilku, tak vim, ze se uklidni a ja neco udelam…

Ale ja mam jeste tu vyhodu, ze mam doma mamcu a odpoledne a vecer pritele a oba jsou naprosto zlati a schopni mi pomoct at uz s malym nebo s cimkoliv jinym… ;)

• Citovat
  • Upravit
sterezie
30.11.11 12:12

jó řev u luxování znám, takže zásadně vysávám s malou v nosítku, trvá to o dost dýl, ale aspoň je v klidu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10178
30.11.11 12:13
peggy.sl píše:
Já mám byt přizpůsobený dětem, nikde není nic o co by se mohly poranit, nebo co by mohly sníst. Takže je vypustím a mám klid.. :mrgreen:

mám to stejně, akorát musím odnést nebo nějak zabezpečit židle, přisunou si kamkoliv :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
30.11.11 12:14

Tak to mně naše háďata vypínají vysavač, takže to taky trvá o dost dýl, to si nevybereš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
30.11.11 12:15

Zrovna řeším stejný problém.Je nám 8.měsíců a staví se o vše co mu přijde pod ruce,jenže jakmile stojí udělá pár krůčku(např.kolem sedačky) a pak se prostě pustí a letí v leh a na hlavu. Je to hrůza.Vařit, péct či si jen umýt nádobí je nadlidský úkon.Máme ohrádku,ale v ní brečí jen ho do ni posadím v židličce jsme na tom taky podobně a co se týče vyklizení věcí o které by se mohl poranit,ani zas tak moc nic netahá,spíš za ním musím pořád stát,abych ho chytala a nemlátil se stále do hlavy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
30.11.11 12:18

tak já jsem asi divná nebo nevim :nevim: nečetla jsem tedy všechny komentáře, jen asi první 3. Nicméně my to máme doma trochu složitější, protože byt je v podstatě v rekonstrukci. V kuchyni máme na půl lino a na půl hnusnej beton (ano jsem z toho totálně nadšená, ale zatím holt nejsou peníze) Kuba v ohrádce nebo v jídelní židličce fakt nefunguje, je prostě na zemi, v kuchyni to mám zabezpečené tak aby si pokud možno neublížil, nebo alespoň ne moc :roll: a normálně vařím a uklízím s ním :nevim: sice mi při tom visí na noze, případně se mi pod ty nohy plete ale zvládáme to v pohodě :nevim: beton je na tom s tvrdostí stejně jako dlažba a ne jednou se na něm už rozbil a furt je celej, usměvavej a v pořádku :nevim: vidím to tak že nemůžu to dítě furt držet někde připoutaný či v ohrádce, vždyť se musí naučit být na sebe opatrný :nevim:
otázkou teda je jestli máš dveře do kuchyně a prostě je zavřít aby ti neutíkal, u nás ve chvíli kdy je byť šance že budou dveře otevřené tak už na nich visí a klepe se na to jak vezme dráhu :mrgreen: jestli nemáte dveře tak koupit nějakou zábranu aby prostě nemohl pryč z místnosti ve které jsi ty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí