Rozkousaný palec u 8měsíčního

1626
30.11.11 18:37

Rozkousaný palec-8m

Ahoj holky :mavam:
Jdu si opět pro radu/názor/zkušenosti…
Naše téměř osmiměsíční Domča je od narození bez dudlika. Nijak jsem jí ho necpala, nebyl potřeba. Usiná krásně, všechno. JENŽE: Poslední dobou, pár týdnů, někdy prostě do tý papuly vrazí palec. Sice na dvě minuty před usnutím, nebo když jentak leží a sleduje mě jak jí třeba něco čtu..no a má ho doslova rozkousanej. Má tam takovou čárku asi 4mm dlouhou a má to kolem červený. Když jí ruku vyndám, řeknu důrazně NE (což třeba při tahání za kabel od notebooku pochopí) a dám jí dudlika, do tý ‚huby‘ ho prostě nedá a nedá.
A teď co s tím??
Mám se ‚těšit‘ na dítko bez palce, nebo jí nutit dudlika? :nevim:
Dělají/dělaly to vaše děti taky, nebo mám divnou dceru? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3478
30.11.11 19:12

myslim že divnou dceru fakt nemáš,zkus jí dát třeba kousátko,ale neboj,až jí to začne bolet,tak přestane,třeba objevila zuby a má radost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
30.11.11 19:20

Odnaučuje se to velmi špatně,holka to taky dělala a něměla palec rozkousanej,to časem vypilovala,ale byl tenčí a na něm mozol.Nmazala jsem jí ho vším možným,utřela to do pyžama,náplast odkousala.Když byla starší zalezla vždy někam za křeslo a tam cucala aby to nikdo neviděl.Ve spánku automaticky paleček zalezl do pusy,chodila jsem jí ho vytahovat.Zanedlouho jí bude 21 let a přiznala,že občas když je unavená nebo ve stresu,chytí se,že palec hledá správné místo 8) Samozřejmě,to už nedělá,ale zlozvyk je to hroznej :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
30.11.11 19:20
Brambůrka10 píše:
myslim že divnou dceru fakt nemáš,zkus jí dát třeba kousátko,ale neboj,až jí to začne bolet,tak přestane,třeba objevila zuby a má radost :lol:

když objevila zuby, měla radost z kousání do mámy :mrgreen: Kousátko taky nesklidilo úspěch, ale je fakt že to jsem jí dávala když jí bolely první dva zoubky, třeba ho bude teď chtít. Díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
30.11.11 19:34

ahoj, a preco Ti to vlastne vadi? neboj, ona si urcite sama ublizovat nebude. ja som si cmulala palec do siestich rokov- vacsinou ked som bola unavena, alebo vystrasena, ci v inom psychickom vypati. tiez som mala mozol :P
ale ziadno ma to nepoznacilo, pamatam si praveze ako ma to vzdy ukludnilo a dalo mi to pocit bezpecia :andel:
ked som zacala chodit do skoly, tak som prestala- medzi spoluziakmi som sa hanbila a po skole som stale s nimi behala vonku, tak ani nebola prilezitost a tak nejak som na to potom zabudla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
30.11.11 19:37
soldi píše:
ahoj, a preco Ti to vlastne vadi? neboj, ona si urcite sama ublizovat nebude. ja som si cmulala palec do siestich rokov- vacsinou ked som bola unavena, alebo vystrasena, ci v inom psychickom vypati. tiez som mala mozol :P
ale ziadno ma to nepoznacilo, pamatam si praveze ako ma to vzdy ukludnilo a dalo mi to pocit bezpecia :andel:
ked som zacala chodit do skoly, tak som prestala- medzi spoluziakmi som sa hanbila a po skole som stale s nimi behala vonku, tak ani nebola prilezitost a tak nejak som na to potom zabudla :D

no vadí mi to protože ho má fakt úplně rudej :nevim: Ale máš pravdu, že ubližovat si snad nebude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
30.11.11 19:41

isto nie, deti nie su hlupe, ked ju to ukludnuje, nechala by som ju, vsak o nic nejde :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
30.11.11 19:41

mně před tímhle varovala dětská doktorka, když byl starší mrňous mimino a nechtěl dudlík, že pak ty děti jsou schopný si pak ty prsty rozcumlat do živýho… Ale jak to odnaučit, netuším, starší dudlík nechtěl, ale neměl tendence cucat ani ruce… Mladší je druhej extrém, ten do té „huby“ cpe všechno, když není po ruce dudlík, hned si tam cpe prsty… :zed: Ale dudlík naštěstí chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
30.11.11 19:47

Soldi,ono trochu jde o vycucaný zuby.Když se to dělá intenzivně,je to dost v pytli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
30.11.11 19:55

já bych jí dudlik samozřejmě dala, ale vážně nevim, jak jí to naučit :nevim: Jak na to teď koukám, musí jí to fakt už bolet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
30.11.11 21:40
boball píše:
Soldi,ono trochu jde o vycucaný zuby.Když se to dělá intenzivně,je to dost v pytli.

co znamena vycucane zuby?
ja mam zuby uplne v poriadku, malo kazov, ziadny strojcek :nevim:
a k tomu zakladatelka pise, ze to praveze nerobi moc casto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
30.11.11 21:46

Předkus a pod.podle toho jak si ten palec dítě cucá.Navíc nikdo neví,jak intezivně si její malá ten palec cucat bude.Třeba to často dělat nebude,možná taky jo.Dcera díky tomu nosila rovnátka.Taky se může stát,že bude mít zakladatelka štěstí a prostě přestane včas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí