6 let mezi sourozenci - je to moc?

Anonymní
28.6.12 09:22

6 let je to moc?

Ahojky omlouvám se že píšu anonymně, ale mám k tomu své důvody.
Abych začla od začátku mám syna(1,5) je strašně hyperaktivní furt litá něco zkoumá, někam leze chvíly neposedí takže se celý den nezastavím občas se stane že vydrží sedět a hrát si na místě s hračkou, je hodný rozumí mi a já jemu taky. Nějaka slova už umí i spojuje rychle se učí je šikovný a k věci. Každý se mě pořád ptá kdy bude další většinou rodina od manžela a já nato odpovím že až poždeji a oni no ale velký věkový rozdíl je špatný atd…
To mi vadí plánujeme s manželem že ted po synovy půjdu do práce a zajistím si někde místo což tady u nás půjde těžko a pak až půjde syn do školy půjdu na mateřskou s dalším miminkem.
Za1. Chci si někde zajistit pracovní místo, nez mit deti dve a pak být bez práce protoze s dvema detma by me tu nikdo nezamestnal.
Za2. Chci aby se syn osamostatnil a povyrostl. Je strasne divoky potrebuje abych se mu jeste venovala takze ted na dalsí mi prijde brzy :( Prosím neodsuzujte me a pište co si o tom myslíte nebo jestli máte nekdo deti s takovym vekovym rozdíílem. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
28.6.12 09:26

Já si myslím že není co řešit, pokud to tak chcete vy s manželem tak zbytek světaa ať si trhne nohou :)
Já měla na ZŠ 3 nej kamarádky a jejich maminky všechny otěhotněly jakmile jsme šly do první třídy a všechno bylo super a všechny měly kluky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
28.6.12 09:27

Udělej to tak, jak to cítíš, že to bude nejlepší! Je to jen a jen na domluvě mezi tebou a partnerem, nikomu dalšímu se nemusíš zodpovídat.

A na dotazy příbuzenstva neodpovídej, resp. použij nějakou vyhýbací formulku typu: „Další dítě? No co nejdřív! A ideálně, aby to byla dvojčata…“ :pankac: Prostě se s nima o tom vůbec navážno nebav. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
28.6.12 09:28

Zase ale, když zaměstnanec bude vědět, že máte dvě děti a další nechcete, tak tě spíš zaměstná…než když odejdeš po 3 letech zase na mateřskou…
Jinak můj syn je také hyperaktivní(budem to řešit i u psychologa) a dcerku jsem měla přesně po 3 letech, prostě jsem mateřské spojila a až jednou nastoupím zase do práce, tak už tam chci zůstat natrvalo…
Jinak ale věkový rozdíl 6 let určitě nevadí, to už ti zase bude malý pomáhat a bude mít rozum. Takhle je to hrůza, malej malé neustále jen ubližuje… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
28.6.12 09:29

Já s tebou naprosto souhlasím! Jen bych to druhý klidně posunula o delší dobu - 1. třída je dost náročná tak aby ses mohla klukovi hodně věnovat. Já a má sestra jsme od sebe 10 let a je to ideální - máme spolu odjakživa hezký vztah. Nikdy na mě nežárlila, protože v 10ti už nebyla malý dítě, měla víc rozumu. Za to znám spoustu sourozenců s tříletým rozdílem, co se neustále hádají - jakoby soupeřili o přízeň rodičů a o jejich pozornost. Já taky plánuju větší věkový rozdíl. Taky nejdřív chci mít práci - zlepšit tak naší finanční situaci, přestěhovat se do většího bytu, věnovat se dítěti v první třídě naplno a teprve pak znovu otěhotnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
28.6.12 09:33

Ahoj, myslím že záleží na tom, jak to cítíš ty. Já mám dva sourozence, jeden je o rok a půl-máme spolu krásnej vztah a odmalinka jsme si spolu rozumneli a druhý je o pet let a musím říct, že už je to hodně velký rozdíl, dokud jsme byli decka tak jsme k sobe cestu pořádně nenašli. Já byla v pubertě a ona blbý malý děcko, pak ona blbá puberťačka a já dáma :mrgreen:. Prostě jsme byly každá jinde. Po tom 20 roce už to ale bylo fajn a ted si skvěle rozumíme a už se tomu jenom smějeme :lol:.Pokud chceš mít z dětí parťáky tak je určitě lepší menší časový rozestup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5644
28.6.12 09:33

Ahoj, na okoli bych vubec nedavala. Nasi mladsi bude zitra 6 let k tomu v zari prvni trida a druha se narodi koncem srpna. Taky nam kazdej rikal jak je to blby takovej vekovej rozdil, ale co jim je do toho :?: :?: :?: 8o, je to nas zivot a nase rozhodnuti. Mch. ja i manzel mame o 7 let mladsi sourozence a myslim si ze zadnou ujmu jsme nikdo nemel 8)

Lidi budou mit keci porad, at uz cizi nebo rodina ;) Vubec bych se na nikoho neohlizela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
28.6.12 09:38

Neni to vůbec moc, naopak je to lepsi. v klidu se venuj malemu. Já mam čtyřletou dcerku a teď čekáme druhé a malá se hrozně tesi, už má víc rozumu a pak bude aspoň pomáhat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
28.6.12 09:39

Já mám mezi dětma skoro 7 let, neustále se hádají, starší chce mít klid, mladší jí prostě nenechá, nemají absolutně nic společného, oba dva vychovávám jak jedináčky, takže z mého pohledu už 7 let je hrozně moc, po své zkušenosti, by byl tak optimální rozdíl 3 roky, mezi mnou a bratrem je taky 7 let, jako děti jsme neměly nic společného, neustále byl mezi náma 7
letý věkový rozdíl, ten se srovnal, až když bratr se dostal do středních let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
28.6.12 09:39

Na okolí kašli, ty se pak o ty dvě děti starat nebudou. Pokud to tak chcete s manželem, tak není důvod nechat se do druhého dítěte dotlačit kvůli okolí. Vymysli si nějakou hlášku, kterou jim budeš říkat a prď na ně. My jsme všem říkali, že jedno stačí, že příště už si pořídíme spíš psa, protože ty poslouchají líp ;) (druhé v plánu bylo, ale ty otázky mě taky otravovali) a je fakt, že pak si všichni mysleli, že nám to ulítlo, když jsme oznamovali druhé těhotenství. Přitom bylo mimčo plánované. Tak si nenech otravovat život :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
28.6.12 09:40

Ahoj, takto jsme si chtěla děti taky „rozdělit“ věkově, ale příroda a naše „chybička“ si to zařidila jinak a budeme mít přesně po 3letech na měsíc :mrgreen:
Ale k tvému dotazu - udělelejte to dle svého pocitu a potřeb syna. Rodina vám do toho nemá co kecat. Já jsme s bráchou přesně 6let od sebe(oba lednoví) a má to své výhody i nevýhody. Řeknu to z mého pohledu starší sestry:
Výhody spíš pro tu maminku, že starší je už rozumné, velmi samostatné, většinou školák, na prázdniny se třeba dá bez problémů dát k babičkám nebo na tábor, aby si rodiče užili toho mladšího(nemyslím to zle, naši to tak dělali a nevadilo mi to, ěla jsme prarodiče jne pro sebe 8) ). Starší už dokáže pomoci s miminkem, později třeba pomůže s úklidem nebo hlídáním.
Nevýhody byly spíše pro mě, jako dítě, které 6let vyrůstalo jako jedináček. Zezačátku jsem mamce hodně pomáhala s bráchou miminkem, ěmla jsme ho jako panenku. Kolem batolecího ěvku začaly boje, že mi bere hračky, boří stavby v písku atd. Sice jsme už byla školák, ale stejně, žárlivost nastala. POzději mi trošku vadilo, že musím hlídat, když chci ven s holkama a podobné. Naši se hodně snažili, aby se věnovali nám oběma, to nepopírám, a le ve mně pořád byla ta děstká žárlivost :oops: Upřímně, nejlepší vztah máme od mých 16let, dky brácha už byl velký a rozumný :lol:
Ale tím tě nechci odrazovat, jen píši, jak to bylo u nás. Hodně štěstí a zdraví pro celou rodinu, ať si to zařídíte dle svého :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
28.6.12 09:42

@angellik23 S tím nesouhlasím. Je to hodně o povaze dětí. Má sestra mě přebalovala a ráda se o mě starala, vymýšlela pořád nějaký hry a rozhodně ve mně ani v pubertě neviděla blbý děcko. A dámou nebyla nikdy, protože je dost praštěná takže i když já jsem byla v pubertě a ona jí už měla za sebou, tak jsme si pořád skvěle rozumněli - nepovyšovala se na mě a dělaly jsme spolu ptákoviny pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
28.6.12 09:46

My máme taky věkový rozdíl 6 let( sice ne dobrovolně, plánovali jsme po 3 letech, ale vyšlo to až po 6) a nemůžu si to vynachválit, syn je tedy teprve předškolní a bude mít odklad ŠD. Jen bych měla trochu strach, že to pak hned nepůjde. Nám se zadařžilo po dvou mimoděložních těhotenstvích, jakmile jsme se přestali snažilt :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.12 09:47

No ja si taky myslím že záleží jak jsou děti vychované nebo spíše jakou mají povahu já jsem třeba se sestrou o 1 rok a rozumíme si a s bráchou o 4 a taky si rozumíme a segra s bráchou moc ne a jsou mezi sebou o 3 :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9454
28.6.12 09:51

Tak to zalezi jen na tobe ne? me by nikdy nenapadlo si porizovat dite kvuli tomu ze to chce nekdo z rodiny apod :mrgreen: taktez mam v planu ze jestli bude nekdy druhy tak az prvni bude ve skole…ciste moje pohodlnost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin